Zakaj je tako težko razumeti ljudi, rojene v znamenju OVNA?

Ovni so energični, dinamični in strastni, zaradi česar so odnosi z njimi lahko zelo zabavni. Včasih pa jih je tudi težko razumeti. Preverite, zakaj je temu tako.

Zakaj je tako težko razumeti ljudi, rojene v znamenju OVNA? (foto: Profimedia) Profimedia
16. 3. 2023

Sebe postavljajo na prvo mesto

Neustrašni in samozavestni ovni bodo naredili vse, da dobro poskrbijo zase. V odnosih lahko brez težav izrazijo svoje mnenje, postavljajo meje in se umaknejo takrat, ko jim nekaj ne ustreza.

Zaradi tega včasih dajejo vtis, da so egoistični, a v resnici temu ni tako. Mar jim je za druge, vendar se zavedajo, da morajo najprej poskrbeti zase, če želijo biti dobri prijatelji, partnerji ali sodelavci.

So precej impulzivni

Oven velja za zelo impulzivno znamenje. V afektu lahko hitro rečejo ali storijo nekaj, kar bodo kasneje obžalovali, zato potrebujejo ljudi, ki bodo to razumeli in jim odpustili.

V trenutku včasih zato delujejo nesramni, nespoštljivi ali naduti, vendar si globoko v sebi ne želijo prizadeti nikogar.

Nagnjeni so k tekmovalnosti

Kot prvo znamenje zodiaka si tudi v življenju pogosto želijo biti prvi. Ovni stremijo k temu, da so najboljši v vsem in prav iz vsake situacije lahko naredijo tekmovanje - tudi, če drugi tega sploh ne bodo opazijo.

Ker neprestano tekmujejo, lahko dajejo vtis, da drugim ne privoščijo uspehov oziroma jim zavidajo.

So brutalno iskreni

Iskrenost je lepa lastnost, a ovni so včasih že boleče iskreni. Povedali bodo vse, kar se jim podi po glavi in ne bodo izgubljali časa z olepševanjem. Zdi se jim, da je življenje prekratko, da bi bili diplomatski.

Čeprav to ni njihov namen, lahko ovni s svojo iskrenostjo prizadenejo bližnje. Če so vas njihove besede zmotile, jim to spoštljivo povejte; cenili bodo vašo odkritost in si prizadevali, da tega ne počnejo več.