Značilnosti ljudi, rojenih v zračnih znamenjih (vodnar, dvojček, tehtnica)

21. 1. 2023
Deli
Značilnosti ljudi, rojenih v zračnih znamenjih (vodnar, dvojček, tehtnica) (foto: shutterstock)
shutterstock

Predstavniki zračnih znamenj so živahne narave, vsestranski in so radi v stiku z ljudmi. Pri dvojčkih se element zraka izraža v lahnem plapolanju metulja, pri tehtnici v 'zračnem poljubu', pri vodnarju pa v kozmičnem poletu.

Predstavnikom zračnega elementa sta razmišljanje in komuniciranje z ljudmi življenjskega pomena. So izredno aktivni in si prizadevajo navezati čim več stikov. To so najbolj živahni, bistroumni in veseli ljudje, vedno pripravljeni na akcijo. Zlahka obvladujejo najrazličnejša področja, hitro dojemajo, vendar pa jim informacije včasih hitro izpuhtijo iz glave. Zelo radi se pogovarjajo po telefonu. So nadarjeni za pisanje, zato med njimi najdemo veliko pisateljev in novinarjev. Zračna znamenja so nagnjena k analiziranju – vse, kar se dogaja v svetu in v njihovem lastnem življenju, sprejemajo razumsko in si razlagajo s pomočjo logike.

V primerjavi z drugimi elementi so čustveno bolj hladni in odmaknjeni, saj so njihova čustva podrejena razumu. Ne marajo fizičnega dela, zato številni med njimi postanejo pravniki, sociologi, tržniki, znanstveniki, profesorji .... Poleg tega sovražijo samoto, hitro se prilagodijo razmeram in takoj najdejo pravi pristop k vsemu. Redkokdaj jih vidimo mirno počivati, saj so vedno v gibanju, spoštujejo princip svobode.

Značaj

Predstavniki zračnih znamenj so zelo intelektualni ljudje, ki ob sebi vedno potrebujejo družbo. Zanje je značilno racionalno razmišljanje, poleg tega so bistroumni in dojemljivi ter imajo izreden smisel za humor. Zračna znamenja so v nenehnem gibanju in se nikakor ne znajo ustaviti. Kot otroci so zelo nadarjeni, vendar jim primanjkuje vztrajnosti in volje. Da bi dosegli želene rezultate, je treba v njih najprej zbuditi interes, nato pa zanimanje še spodbujati. Če se vmes začnejo dolgočasiti, je to znamenje, da so preobremenjeni in naveličani. Ti ljudje razmišljajo jasno in objektivno, prav tako jasno se tudi izražajo.

Odnosi

Rojeni v zračnih znamenjih so v odnosih do drugih spontani in lahkotni, enak pristop imajo tudi na ljubezenskem področju. Dvojčki se zelo radi spogledujejo in uganjajo norčije, uživajo v veseli druščini in dogodivščinah. Njihov partner mora biti obvezno intelektualno razvit. Tehtnica je precej bolj mirna in veliko pozornosti nameni svojemu videzu, ki je vedno brezhiben. Ni boljših partnerjev od tehtnic, do svoje boljše polovice so diplomatski, taktni in izrazito nežni. Vodnar za svoje notranje ravnovesje potrebuje predvsem duhovne odnose. Če se ti razvijajo, je pripravljen na vse.

Zdravje

Med zračnimi znamenji najdemo sangvinike. Navadno so veselo razpoloženi in družabni, njihovo počutje se ne spreminja pod vplivom okolice. Zrak je spremenljiv element, zato njegovi predstavniki težko dosežejo notranje ravnotežje in trdno zdravje, saj jih stresne razmere pogosto vržejo iz tira in slabo vplivajo na njihov organizem. Njihov živčni sistem je dovzeten za stresne in druge negativne okoliščine. Koristil bi jim tek, joga ali kakšna druga rekreativna dejavnost.

Dvojčka

To je znamenje stikov in povezanosti z ljudmi. Zanje je značilna hitrost misli in dejanj ter odsotnost ustaljenih navad, norm in pravil. Tipični dvojčki so komunikativni in vedno kam hitijo. Ne marajo samote in nikoli ne posedajo brez dela, zato je njihov vsakdanjik dinamičen in nabit z različnimi opravki. Zanima jih vse, hitro se učijo in so iznajdljivi. Lepo znajo govoriti, a ne znajo poslušati. Včasih so raztreseni in izgubijo objektivnost.

Vrline: komunikativnost, radovednost, iznajdljivost

Planeta: Merkur, asteroid Proserpina

Minerali: smaragd, kamena strela, citrin

Rastlini: marjetica, jasmin

Moto: Učim se!

Tehtnica

Diplomatske in elegantne tehtnice imajo prefinjen občutek za estetiko. So družabne, a hkrati zelo izbirčne pri navezovanju stikov, saj so njihova merila izredno visoka. Razvit imajo izrazit čut za lepoto, med njimi najdemo veliko predstavnikov s področja umetnosti. V stikih z ljudmi spoštujejo družbeno sprejemljivo distanco, so uglajeni in izredno dobri govorniki. Znane so tudi po neodločnosti, ki jih ovira tako v osebnem kot poklicnem življenju.

Vrline: pripravljenost pomagati, miroljubnost, taktnost

Planet: Venera

Minerali: turmalin, nefrit, dimni kremen

Rastlini: krizantema, ognjič

Moto: Dogovarjam se!

Vodnar

Rojeni v znamenju vodnarja so v primerjavi z drugimi astrološkimi znamenji opazni predvsem po svoji ekscentričnosti in izvirnosti, tako značajski kot stilski, pa tudi pri izbiri hobijev. So neodvisni od drugih, odločni in kljubovalni. Vedno težijo k temu, da izpolnijo svoj ustvarjalni potencial, in tega jim nihče ne more preprečiti. So zelo družabni in imajo do vseh izredno enakopraven odnos. Več kot materialna jim pomeni duhovna plat življenja.

Vrline: originalnost, prijaznost, neodvisnost

Planeta: Uran, Saturn

Minerali: čaroit, olivin, svetli safir

Rastlini: rdečežilna maranta, mirta

Moto: Spreminjam se!

 

Horoskop: Značilnosti ljudi, rojenih v ognjenih znamenjih

Horoskop: Značilnosti ljudi, rojenih v zemeljskih znamenjih

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"