Tako za svoje lase skrbijo športnice

Za vas imamo nekaj nasvetov, kako ohraniti zdrav in sijoč videz las, brez vsakodnevnega umivanja!

Tako za svoje lase skrbijo športnice (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2020 | Promocijsko sporočilo

V času športne aktivnosti verjetno pomislite tudi na to, kako nadležno si bo ponovno umivati, sušiti in stilirati lase. Vsak dan ista zgodba. Pa je lase res dobro umivati vsak dan? Profesionalne športnice smo povprašali o tem, kako se lotevajo nege in umivanja svojih las.

Suhi šampon

Rešitelj mnogih športnic in drugih žensk, ki imajo težave z mastnimi lasmi, je zagotovo sprej za suho umivanje las. Na lase ga nanesite tik pred aktivnostjo, da absorbira znoj, ali pa z uporabo po vadbi počakajte, da se lasišče osuši. 

Čop, figa, kita ... ?

Da bi lažje, in predvsem neopazno, izpustili kakšen dan umivanja, si spletite kito ali pa naredite visoko speto figo ali čop. A bodite previdni - močne elastike in trakovi lahko poškodujejo vaše lase, saj so grobe do lasnih mešičkov in korenin, lasje pa so bolj nagnjeni k lomljenju.

Naglavni trak

Trakovi za lase niso zgolj modni dodatek, ampak imajo tudi pomembno funkcijo, če jih uporabimo med športno aktivnostjo. Naglavni trak namreč vpije znoj, ki se običajno nabira na vrhu čela in zmasti lase.

Barve za lase

Številne športnice svoje lase tudi barvajo in zato poudarjajo, da je izbira prave barve za lase še kako pomembna. S pravo barvo in pravilno nego so lasje manj zahtevni in ne potrebujejo vsakodnevnega šamponiranja, športu navkljub.

Mnoge ženske zato prisegajo na barve za lase brez amonijaka Garnier Olia, ki temeljijo na cvetličnih oljih ter delujejo kot maska za lase. Lasje zato ne potrebujejo številnih dodatnih preparatov za nego in sijaj ter se posledično manj mastijo.

Nova tehnologija in edinstvena formula barv Garnier Olia je popolnoma spremenila postopek barvanja v domači kopalnici. Visoka koncentracija olj, tudi sončničnega olja in olja kamelije, bo vašim lasem povrnila mehkobo in visoki sijaj.