To je 5 trikov, s katerimi boste ohranili zdrav in sijoč videz vaših las

Sploh obstaja kdo, ki si ne želi videza zdravih in močnih las? 

To je 5 trikov, s katerimi boste ohranili zdrav in sijoč videz vaših las (foto: Profimedia) Profimedia
22. 10. 2020 | Promocijsko sporočilo

Verjetno si vsi želimo, da bi naši lasje izgledali zdravi in močni. Mnogi pa nismo te sreče, da bi nam iz glave, vsaj ne brez truda, rastli močni in sijoči lasje. Predvsem tisti, ki si svoje lase barvamo, se v boju z razcepljenimi konicami in videzom pustih las nato največkrat zatekamo k dragim preparatom in frizerskim storitvam. 

Prepričani smo v to, da lahko lase bolj zdravega videza (tudi tiste barvane), dosežemo s preprostejšimi in denarnici bolj prijaznimi metodami. Preverite, kaj resnično deluje! 

1) REDNO STRIŽENJE

Mogoče se sliši kontraproduktivno, da bi lase strigli vsak mesec ali dva, a v resnici pogosto striženje konic pripomore prav k temu, da vaši lasje rastejo še hitreje in ostajajo zdravi. S tem, ko se znebimo razcepljenih in poškodovanih konic, lasje postanejo bolj mehki in se ne lomijo.

Kratke lase naj bi strigli na 4 do 8 tednov, medtem ko strokovnjaki za daljše lase priporočajo obdobje med 6 in 12 tednov. Najbolj priporočljivo je seveda to, da striženje prepustite frizerju, z nekaj vaje (in kakšnim videovodičem) pa boste škarje lahko zavihteli tudi sami.

2) PRAVILNO UMIVANJE LAS

 Pri umivanju las ne pretiravajte s količino šampona, temeljito ga vmasirajte v lasišče ter v lase, na koncu pa obilno sperite z vodo. Po potrebi postopek ponovite. Konice po potrebi nahranite z masko ali oljem za nego las.

 Po umivanju si lase otrite z brisačo in nanesite nekaj kapljic olja za nego konic.

3) PREVIDNO Z GLAVNIKI IN KRTAČAMI

Izbira glavnika ali krtače za lase je odvisna od posameznikove strukture las in je zelo pomembna za ustrezno nego. 

Pri razčesavanju mokrih las bodite zelo previdni, saj so ti bolj elastični in zato nagnjeni k lomljenju in trganju v stiku z glavnikom. Lase naj bi si počesali vsaj dvakrat na dan, da bi preprečili vozljanje, z glavnikom pa začnite pri konicah in nadaljujte svojo pot navzgor.

4) ZDRAVA PREHRANA

Rešitev za večino naših (lepotnih) težav je največkrat uravnotežena prehrana in zadostna količina vode, nič drugače pa ni niti pri laseh.

Vitamini, proteini in železo, ki jih najdemo v živilih, so ključni za rast las, saj tudi celice v lasnih koreninah potrebujejo hranljive snovi. Za zdrave in sijoče lase v svojo prehrano zato vključite ribe, stročnice in veliko zelenjave, ki so z železom bogata živila, poleg tega pa ne pozabite na proteine, ki jih v telo vnesemo z mlekom, grahom in lečo.

Ne pozabite na pitje vode, ki poleg zdravih las pomaga tudi pri čistejši koži in močnejših nohtih.

5) BARVE ZA LASE IZBIRAJTE PREVIDNO

Poleg razvajanja las z nežnimi krtačami in striženjem konic, pa moramo lasem privoščiti tudi kvalitetno barvanje. Če se tega lotevate doma, preizkusite barve Garnier Olia z visoko koncentracijo olj.  

Žametasti odtenki barv vas bodo presenetili s sestavo, ki bo vaše lase negovala in izboljšala njihovo kakovost. Barva torej hkrati deluje kot negovalna maska za lase, ki ne vsebuje amonijaka, ob tem pa vas preseneti s cvetličnim vonjem in sijočimi prameni.

Revolucionarne barve za lase serije Olia pri barvanju ne kapljajo in las ne poškodujejo, prepričalo pa vas bo dejstvo, da barve zagotavljajo 100-odstotno prekrivanje, tudi sivih las.