Zvočna masaža s himalajskimi posodami

11. 10. 2012
Deli
Zvočna masaža s himalajskimi posodami

Zvočna masaža s himalajskimi pojočimi posodami temelji na starodavnih modrostih, starih pet tisoč let. Bogati spekter nadtonov, katere posode ob igranju tvorijo, harmonizira levo in desno možgansko poloblo, odplavlja napetosti in stare zapise travm ter celostno uglašuje instrument našega Bitja.

Številni blagodejni učinki zvočne masaže na telo, čustva in um so vzrok za to, da postaja ta v svetu priznana metoda terapije in sprostitve vse bolj priljubljena tudi v Sloveniji, kjer jo širi izobraževalni center Muza (www.muza.si). Lahko si jo privoščimo tudi že v nekaterih slovenskih wellnessih. Pravzaprav naj bi himalajska pojoča posoda bila v vsaki družini, saj so možnosti njene uporabe za kakovostnejše življenje številne ...

Pri zvočni masaži himalajske posode polagamo, z njimi pa tudi drsimo po na lahno oblečenem telesu, kjer jih igramo. Od mesta, kjer je posoda na telesu postavljena, se širijo vibracije zvoka – katere ne le slišimo, ampak jih fizično doživljamo – po vsem telesu. Zvok kot reka potuje po nadijih in meridijanih, krvnih in limfnih žilah. Vsako celico, vsak atom telesa zvok napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije, ravnovesja. Zato imenujemo zvočno masažo tudi celična masaža.

Manjše posode med igranjem lahko premikamo po telesu, s čimer dosežemo določene posebne učinke; usmerjamo pot vibracij, npr. po posameznih meridijanih oziroma v določenih smereh. Prav tako posode igramo v avričnem polju človeka in harmoniziramo delovanje energetskih centrov – čaker.

Učinki zvočne masaže so zelo globoka sprostitev in regeneracija vseh nivojev našega Bitja, prav tako pomladitev (posode uspešno uporabljajo v kozmetiki za miniliftinge), povečanje življenjske energije, ustvarjalne moči, entuziazma. Zvočna masaža razgrajuje in odplavlja tujke iz telesa, izboljša cirkulacijo krvi in limfe, briše celični spomin starih travm in poškodb ter lajša bolečine.

Zvok pojočih posod sprošča napetosti in odplavlja blokade fizičnega telesa in subtilnejših ravni, umirja čustveno in mentalno telo. Odplavlja ter razgrajuje vse, kar je zdravemu telesu tujega, ter prebuja izvorne frekvence naših celic, organov, našega bitja. Zvok himalajskih posod prebuja celični spomin. Vsaka posoda resonira OM, zvok, ki prebuja izvorne informacije, zapisane v DNK, in aktivira naše izvorne energetske kode. Telo in um se globoko sprostita, leva in desna možganska polobla se uravnovesita. V tem posebnem stanju se spontano dogaja proces očiščevanja starih miselno-čustveno-vedenjskih vzorcev, ki nam ne služijo več.

Zvočno masažo s himalajsko posodo lahko delamo sebi, bodisi da gre za fizične težave, čustev ali miselne napetosti ... Učinki pri bolečinah, slabosti, utrujenosti, živčnosti so takojšnji ali pa zagotovijo takojšnje olajšanje, želena pa je redna uporaba na daljši rok (ob boleznih, dolgotrajnih depresijah ...). Seveda zvočna masaža ni nadomestek za obisk pri zdravniku ali za zdravila.

Če imamo himalajsko posodo le za to, da meditativno poslušamo njen zvok, je dobro biti pozoren na to, kako dolgo nam to prija, in se zavedati, da bo zvok vibriral v našem energetskem polju še dolgo potem, ko bomo posodo nehali igrati.

Za polaganje posod na telo in premikanje po telesu ob igranju, torej za izvajanje zvočne masaže, pa je treba imeti dobro osnovno znanje vsaj enega intenzivnega kakovostnega vikenda tečaja, na katerem bomo spoznali delo s posodami, njihovo delovanje, kontraindikacije, reakcije ... Zvok je namreč izredno močno orodje in z izvajanjem zvočne masaže brez znanja lahko ranimo in oškodujemo.

Himalajske posode so čudovit pripomoček za vse starši, kakor tudi za vse, ki delajo z otroki. Njihov zvok otroke zelo hitro sprosti, odplavi napetosti, treme, strahove ... Ko pa se pojavijo še bolečine hitro rastočega telesa, jih zvočna masaža najhitreje oblaži in odplavi. Od mesta, kjer je posoda na telesu, se širijo vibracije zvoka po telesu; kot reka potujejo po nadijih in meridijanih, krvnih in limfnih žilah. Vsako celico, vsak atom telesa zvok napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije, ravnovesja. Zato se zvočna masaža s himalajskimi posodami imenuje celična masaža.

 

 

O šoli zvočne masaže Mojce Morye Malek:

V zadnjih letih sem izobrazila več kot 300 posameznikov in številne wellness centre v Sloveniji in tujini (Olimje, Šmarješke in Dolenjske toplice, Špik Kranjska gora, Sol Umag, Liburnia hoteli Opatija, Acqui Terme Italia ...).

V šolo zvočne masaže Muza prihajajo poleg ljudi, ki želijo z zvokom posod pomagati sebi in bližnjim, tudi številni terapevti, ki po to znanje pripotujejo tudi iz ZDA in Avstralije.

Vse o zdravilnosti zvoka boste izvedeli na sejmu Narava-zdravje, ki bo potekal od 11. do 14. oktobra na Gospodarskem razstavišču, če boste sledili SENSA – zdravilni VIBRACIJI:

  • Kratek performans z gongom vsako polno uro ob razstavnem prostoru revije Sensa, dvorana A
  • Poslušanje zdravilne glasbe na Sensinem razstavnem prostoru (Mojca Morya Malek)
  • Kratke individualne zvočne terapije z gongom (Mojca Morya Malek), vsak dan sejma