Ultrazvok lahko škoduje razvoju nerojenega otroka

Med opazovanjem zaslona tekom ultrazvoka pogost vidimo, da si plod pokriva ušesa ali pa se nervozno premika v maternici ... razlog za to ni povsem nedolžen. Poglejte si video, kjer o vplivu vibracij ultrazvoka na DNK govori dr. Tatjana Mališeva.

Ultrazvok lahko škoduje razvoju nerojenega otroka (foto: Profimedia) Profimedia
30. 9. 2019

Nosečnica naj bi tekom devetih mesecev praviloma trikrat obiskala ultrazvok - v vsakem tromesečju enkrat. Po mnenju znanstvenikov, ki se ukvarjajo z lingvistično-valovno genetiko, je to lahko škodljivo, saj ultrazvok oddaja rušilen zvok, ki vpliva na DNK ploda in posledično na razvoj otroka.

O tem govori tudi ruski znanstvenik prof. dr. Garjajev, ki obenem trdi, da so  vsi otroci, ki so šli skozi ultrazvok nezdravi.

Ultrazvok vpliva na razvoj organov

"Vsi notranji organi se formirajo v prvih 12 tednih, zato je ultrazvok v tem času še posebej rizičen," pravi ginekologinja dr. Tatjana Mališeva in dodaja, da povsem razume odločitev nekaterih zdravih žensk, ki ultrazvok odklanjajo. "Če nosečnica ne kaže nobenih znakov, da bi bilo s plodom karkoli narobe in prej ni še nikoli splavila, potem lahko upravičeno dovolimo, da se ultrazvoka ne udeleži," še doda. Več si poglejte v videu:

Če vas zanima več o lingvistično-valovni genetiki in zdravljenju z genetsko matrico, se udeležite predavanja dr. prof. Garjajeva, ki bo 19. oktobra v Ljubljani!

vh