3 joga vaje za razstrupitev (in pomladitev) telesa

Jogijske asane ne le raztezajo telo, temveč tudi masirajo notranje organe. In notranja masaža pomaga pri procesu čiščenja nakopičenih toksinov iz tkiv in organov. Preverite, katere so tiste asane, ki najbolj pripomorejo k čiščenju. 

3 joga vaje za razstrupitev (in pomladitev) telesa (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
5. 2. 2020
 

1. Zasuk trupa

Sedite na tla, zravnajte hrbtenico, napnite trebušne mišice, ramena odmaknite od ušes, lopatici držite skupaj, pokrčite desno koleno in ga dajte čez levo nogo, nato dajte levo roko na desno nogo in poglejte nazaj. 

To je odlična vaja za masažo notranjih organov, ki pospešuje izločanje seča, kar spodbudi delovanje ledvic in nadledvičnih žlez. Če jo redno izvajate, preprečuje debelost in celulit na trebuhu. Vajo naredite na obe strani.

2. Predklon 

Glava je v predklonu nižje od srca, zato se poveča krvni pretok in s tem povezan pozitiven vpliv na možgane. V predklonu je obraz usmerjen stran od okolice, proti svojemu telesu. Tako smo manj dojemljivi za motnje iz okolice in lahko svojo pozornost usmerimo v svoj notranji svet, potujemo noter vase.

Ob rednem izvajanju predklonov boste zaznali veliko pozitivnih učinkov. Očistijo telo strupov, saj masirajo in stiskajo organe v trebušni votlini ter stimulirajo prebavo. Uravnotežijo tudi delovanje žlez z notranjim izločanjem.

3. Kobra

Lahko naredite tudi le polovično kobro – naslonjeni ste na komolce, ramena odmaknite od ušes, trebuh stisnite, glava naj bo podaljšek telesa.

Kobra krepi hrbtne mišice in hrbtenico, razteza prsni koš, ramenski obroč in trebušne mišice. Stimulira organe trebušne votline, odpira srce in pljuča. Blaži stres in utrujenost ter je priporočljiva pri težavah z dihali.