Čisti prostor za čiste misli

Kadar se lotite očiščevanja telesa in duha, morda ne pomislite, da k celostnemu razstrupljanju spada tudi čiščenje prostorov.

27. 1. 2020 | Promocijsko sporočilo

Naša stanovanja so namreč polna mikrobov, ki lahko povzročajo zdravstvene težave, kar še zlasti velja za ljudi z dihalnimi alergijami ali astmo. Čiščenje prostorov tako še zdaleč ni pomembno le zaradi videza, temveč je pomembno z vidika zdravja. Predvsem tla so 'gojišče' nečistoče, pršic, mikrobov in preostalih alergenih snovi, ki lahko vplivajo na naše splošno počutje ali celo zdravje.

Redno in vestno

Vzeti si je torej treba čas in stanovanje sesati čim pogosteje, a v naših prenatrpanih sodobnih življenjih je to včasih prav utopično, saj nam časa pa tudi volje in energije pogosto primanjkuje. Nekateri si zato omislijo pomoč pri hišnih opravilih, razmislite pa lahko tudi o izbiri sesalnika, ki delo opravi namesto vas, in to redno in učinkovito. Z običajnim sesalnikom bi prostore verjetno posesali takrat, ko je umazanija že očitna in vidna, kar vsekakor ni zagotovilo za optimalno čisto stanovanje, primerno za zdravo bivanje, iRobot Roomba pa je robot, ki sesa vsak dan in posesa povsod, tudi po manj vidnih predelih.

Čist zrak

Povrhu Roomba sesa tudi takrat, ko vas ni doma, zato se prah do vašega prihoda že poleže ter ne draži vaših dihal in kože. Ker je vakuumski sesalnik, pa med svojim delom prahu niti ne dviguje, temveč ga s tal pobira. Veliko k temu pripomore tudi visokoučinkoviti filter, ki zadrži kar do 99 odstotkov vsega prahu, živalskih delcev in preostalih alergenov v velikosti do sedem mikronov. Pri običajnih sesalnikih so filtri pogosto vprašljivi, s cevjo oziroma krtačo pa prah tudi sproti dvigujemo. Pri sesanju z Roombo se tako očitno manj prahu raznese tudi po pohištvu.

Čiste misli

Ta robotski sesalnik pa poskrbi še za nekaj – razbremeni vaše misli, saj se vam ni treba več ukvarjati s tem, kdaj boste posesali tla in poskrbeli za obvezno čistočo in higieno. Z aplikacijo za upravljanje je Roomba tudi ves čas na dosegu roke, saj ga lahko upravljate kjerkoli in kadarkoli – tudi, ko vas ni doma.

Nov robotski sesalnik iRobot Roomba s9+ odlikuje izjemno učinkovito in natančno čiščenje, saj vedno počisti za vami in za seboj, ne ubira bližnjic, odstrani umazanijo tudi s preprog in se ponaša s protialergijskim sistemom, predvsem pa se spozna na vaš dom in očisti, kjer želite in kadar želite. Tako model i7+ kot s9+ imata tudi polnilno postajo s samodejnim praznjenjem. To pomeni, da Roomba košek izprazni sama, vrečka v polnilni postaji pa zdrži kar do 60 dni.

Roomba