Dobrodošla nazaj, harmonija!

Ravnovesje v telesu je nekaj, kar je nujno za dobro počutje. Če ga ni, se počutimo utrujeno, primanjkuje nam zbranosti in energije, mučijo nas glavoboli, prebava nam nagaja in virusi nas pogosto položijo v posteljo. Takrat moramo ozavestiti, da je naše ravnotežje porušeno, in ukrepati tako, da se očistimo vsega, kar deluje proti njemu, ter se lahko ponovno vrnemo v harmonijo.

28. 1. 2019

Čiščenje oziroma razstrupljanje je povsem normalen, telesu lasten proces, pri katerem se škodljive snovi odstranjujejo ali nevtralizirajo skozi debelo črevo, jetra, ledvice, pljuča in limfne žleze ter tudi kožo. Kadar pa je telo s toksini oziroma škodljivimi snovmi preobremenjeno, kot je na primer po obilnih prazničnih pojedinah in pretiranem popivanju, pa mu je treba priskočiti na pomoč, da se škodljivih snovi očisti. To storimo z ustrezno prehrano, ki lahko nevtralizira strupe ali pospešuje njihovo izločanje, na primer redkvice, fige, kis, sol, klorela, kumare, koleraba, paradižnik, sladki krompir. Prehrani dodajamo zelišča, ki čistijo kri in pospešujejo izločanje seča, ter olja, kot je sezamovo ali ricinusovo. Ob ustrezni prehrani si lahko pomagamo tudi s kuro z glino, ki raztaplja in odvaja strupe.

Razstrupljanje krepi imunski sistem, izboljša obtok krvi ter delovanje jeter in ledvic, uravnava prebavo in hormonsko ravnotežje ter pozitivno vpliva na mentalno zdravje in zmanjšuje občutke stresa.

Pa je čiščenje telesa dovolj, da dosežemo popolno harmonijo? Ali zadostuje proces odstranjevanja toksinov in drugih škodljivih snovi iz telesa, iz krvi oziroma iz jeter, ledvic, pljuč in limfe? Ne povsem, saj moramo za popoln učinek razstrupljanja nase gledati celostno, ne le s fizičnega vidika.

Razstrupljanja se torej lotimo celostno! To v prvi vrsti pomeni, da upoštevamo svoje potrebe in značilnosti telesa, predvsem pa je pomembno, da v proces razstrupljanja poleg prave prehrane in zeliščnih čajev vključimo tudi umerjeno gibanje, dihalne vaje in pozitivno razmišljanje. Tu bi lahko dodali, da so pri našem čiščenju pomembni še čisti, harmonični odnosi, ki izključujejo vse 'vampirske duše', ki nam pijejo kri oziroma energijo, ter prav tako 'razstrupljeno' okolje, torej bivalni prostor, kjer energija uravnovešeno teče, kjer je vse oblikovano, postavljeno in urejeno tako, da sledi naravnim zakonitostim in čim bolj ugodno vpliva na nas. Le tako zastavljen 'čistilni servis' bo deloval v celoti dobrodejno in zdravilno.