Preprosto & učinkovito: Očistite telo z rastlinami!

Razstrupljanje krepi imunski sistem, izboljša obtok krvi ter delovanje jeter in ledvic, uravnava prebavo in hormonsko ravnotežje ter pozitivno vpliva na mentalno zdravje in zmanjšuje občutke stresa. Učinkovito se nam pomagajo razstrupiti tudi nekatere rastline. Nekaj smo jih izbrali za lažjo izbiro, prava izbira pa so tudi nekatera prehranska dopolnila.

Preprosto & učinkovito: Očistite telo z rastlinami! (foto: SHUTTERSTOCK) SHUTTERSTOCK
27. 1. 2020 | Promocijsko sporočilo

Pegasti badelj

Če jetrom ne uspe učinkovito predelati in izločiti toksinov, je organizem v težavah, zato je izjemno pomembno, da ta res dobro delujejo. Po številnih raziskavah lahko uživanje izvlečka pegastega badlja dokazano izboljša delovanje jeter. Poleg tega lahko celo zmanjša raven ‘slabega’ LDL-holesterola in poviša raven ‘dobrega’ HDL-holesterola, ima antioksidantni učinek, preprečuje vstop toksinov v celice, obnavljal pa naj bi tudi že poškodovane celice.

Indijski trpotec

Indijski trpotec je izjemno bogat z vlakninami (lupine lahko vsebujejo več kot 78 odstotkov vlaknin), ki očistijo črevesje. Posebna lastnost njegovih vlaknin je, da so topne v vodi. Ko jih zaužijemo, v črevesju nabreknejo ter tvorijo želatinasto snov, ki s svojim volumnom specifično očisti črevesje vse do sten ter nase veže celo obloge, ki so se več let kopičile v našem prebavnem traktu. Tako indijski trpotec skrbi, da je črevesje učinkovitejše pri absorbciji pomembnih hranil.

Rman

Rman uravnava delovanja prebavnega sistema, saj spodbuja prebavo in presnovo, sprošča pa tudi napetost in krče. S protivnetnimi snovmi pripomore k zdravljenju vnetja debelega črevesa in želodčne sluznice, odpravlja vrenje v črevesju, zaprtje in zastoj vode, grenke snovi pa odpravljajo motnje v delovanju jeter in žolčnih krčev.

Regrat
Regrat izboljšuje prebavo, deluje kot blago odvajalo ter pospešuje izločanje vode in znoja, zato je idealno terapevtsko sredstvo pri razstrupljevalnih in očiščevalnih kurah, ki jih navadno izvajamo spomladi ali jeseni, ter učinkovito krepčilo za prebavne organe, jetra in žolč.

Breza

Breza naj bi uravnavala celično presnovo in pozitivno vplivala na normalno izločevalno funkcijo ledvic. Zaradi številnih učinkovin in esencialnih olj deluje diuretično in razstrupljajoče, omogoča izločanje sečne kisline ter toksinov in odvečne vode iz tkiv. Breza spodbuja tudi izločanje znoja, s čimer telo očisti toksinov.

Svoj paket za očiščenje telesa pa lahko poiščete tudi pri Medexu.

Kapsule Detox očistijo telo z izvlečki rmana, breze in pegastega badlja, saj ti vplivajo na najpomembnejše organe, ki skrbijo za izločanje strupov iz telesa.

Kapsule Pegasti badelj prinašajo dvojno spodbudo za jetra, saj kombinacija pegastega badlja in holina prispeva k presnovi maščob in boljšemu delovanju jeter.

Prehransko dopolnilo Psyllium Mg vsebuje vlaknine z magnezijem in propolisom ter pripomore k dobri prebavi, ravnotežju elektrolitov in dobremu počutju. Z njim boste telesu zagotovili kar 10 odstotkov dnevnih potreb po vlakninah. Prah vsebuje tri vrste vlaknin: iz indijskega trpotca in tapioke ter inulin.