Razstrupite se!

Ste za čiščenje telesa? Začnite s pravo prehrano, ki naj vsebuje veliko zelenjave in zelišč, na pomoč pa vam lahko priskočijo tudi prehranska dopolnila.

29. 1. 2019 | Promocijsko sporočilo

Naše telo je vsak dan izpostavljeno snovem iz okolja, ki jih ne potrebuje, a kljub temu bolj ali manj uspešno opravlja svoje naloge. To mu omogoča lasten razstrupljevalni sistem, v katerem igrajo ključne vloge ledvice, prebavni trakt in jetra. Pa vendar hiter in vse bolj stresen ritem življenja, vse manj časa, preživetega na svežem zraku, ter neuravnoteženo in neprimerno prehranjevanje otežujejo delo še tako zmogljivemu organizmu. Prav je, da ga vsaj enkrat (še bolje pa večkrat) na leto razbremenimo.

Razstrupljanje s pravo hrano

Če še niste pripravljeni na popoln post, lahko prehrano prilagodite tako, da izbirate živila, ki pomagajo razstrupljati telo. Z njihovo pravilno izbiro boste pomagali prebavilom, da bodo čim bolj učinkovito vsrkala hrano. Pri tem morate upoštevati svoj slog življenja, težo, starost in telesno pripravljenost. V začetni fazi čiščenja organizma so primerna naslednja živila: ribe, pšenični kalčki, fižol, paradižnik, bučke, jagodičevje, ananas. Nikar pa ne pozabite na začimbe, kot so kumina, koper, koriander, ingver.

Za lažji začetek!

Da bo razstrupljanje olajšano in njegova izvedba celovita, lahko organizmu priskočite na pomoč tudi s prehranskimi dopolnili. Na voljo so običajno v obliki kapsul z naravnimi rastlinskimi izvlečki, najprimernejša pa so tista, ki prispevajo k delovanju celostnega čistilnega sistema v telesu, torej jeter, ledvic in prebavnega trakta. Prebavni trakt, jetra in ledvice z usklajenim delovanjem ustvarjajo ugodne razmere za sprejemanje tistih snovi, ki jih telo potrebuje; snovi, ki telo brez koristi obremenijo, pa izločijo. Rastline, ki pripomorejo k delovanju našega 'čistilnega sistema' so breza, rman in pegasti badelj, ki so jih za svoje prehransko dopolnilo Detox izbrali tudi v Medexu. S kapsulami Detox boste lahko vsi, ki se zavedate pomena celostnega razstrupljanja, svojemu telesu omogočili 30-dnevno popolno čiščenje.