Rastline, ki pomagajo očistiti telo

Če vam primanjkuje energije, ste utrujeni in imate občutek napihnjenosti, so lahko to nekateri od znakov, da je vaše telo preobremenjeno in potrebuje čiščenje od znotraj. Razbremenite ga 'po Pehtino', z blagodejnimi rastlinami.  

18. 2. 2019 | Promocijsko sporočilo

Nekatere rastline, kot so rman, breza in pegasti badelj, delujejo kot 'čistilni servis' in organizem spet poženejo v optimalno delovanje. 

Rman

Ena od najbolj opevanih rastlin, ki jo najdemo tako rekoč na vseh travnikih v naši deželi, ima številne zdravilne lastnosti. Zaradi eteričnih olj in drugih sestavin, ki jih vsebuje, se navadni rman uporablja pri lajšanju marsikatere nevšečnosti. Med drugim lajša menstrualne krče in vpliva na prebavo.

Kako pripomore k čiščenju telesa?

Rman zelo pozitivno deluje na črevesje in ga krepi. Tako pripomore k normalni funkciji prebavnega trakta.  

Breza

Navadna breza je blag diuretik z blagodejnimi učinki na sečila in ledvice. Njeni listi zaradi velike vsebnosti flavonoidov učinkovito odstranjujejo odvečno vodo iz telesa in preprečujejo nastanek vnetij.

Kako pripomore k čiščenju telesa?

Odpravlja višek vode iz telesa in pospešuje izločanje škodljivih snovi iz telesa oziroma pozitivno učinkuje na izločevalno funkcijo ledvic.

Pegasti badelj

Pegasti badelj so za jetra uporabljali že stari Grki in Rimljani, saj naj bi jih ščitil pred strupi. Danes si nekateri z njim pomagajo povrniti apetit ali ublažiti želodčne težave.

Kako pripomore k čiščenju telesa?

Prispeva k razstrupljevalni funkciji jeter.

Če se želite razstrupljanja oziroma čiščenja organizma lotiti pravilno, torej postopoma, si lahko pomagate z Medexovim prehranskim dopolnilom Detox z rmanom, brezo in pegastim badljem.

S stopenjskim uživanjem kapsul Detox se izognete možnim neprijetnim učinkom razstrupljanja. Ker prvih 10 dni vzamete eno kapsulo na dan, naslednjih 10 dni dve in zadnjih 10 dni 3 kapsule dnevno, v telesu postopno zvišujete koncentracijo izvlečkov, ki delujejo razstrupljevalno, in tako preprečite morebitne manj prijetne vplive na svoje telo.