1. dan novoletnega izziva: Kaj moramo še storiti v tem letu?

Pričenjamo z našim 12-dnevnim novoletnim izzivom za hitrejšo osebno rast in lahkotnejše življenje.

1. dan novoletnega izziva: Kaj moramo še storiti v tem letu? (foto: profimedia) profimedia
20. 12. 2016

Dan 1: PREPOZNAVANJE TRENUTNE LEKCIJE IN IZPITA

Za začetek je najpomembnejše, da ugotovimo, katero lekcijo trenutno živimo in kaj je trenutno naš najpomembnejši izpit, ki ga moramo izpeljati.

Vzamimo si čas zase. Ali je to zjutraj v postelji, popoldne na kavču ali zvečer pred spanjem. Ustvarimo si mirno okolje in tišino. Le v tišini bomo namreč lahko slišali sebe. 

Sedaj pa razmislimo, kako smo napredovali v tem letu, kako smo se spremenili in si čestitajmo! Hkrati pa pomislimo, kje smo se uspešno zataknili, kaj nam je povzročalo težave tekom leta. Bodimo iskreni do sebe, le tako lahko nekaj spremenimo. Zapišite si zanimive misli, saj jih boste lahko hitro pozabili.

Trenutno se nahajamo na vrhuncu leta, jutri nas namreč čaka tudi zimski solsticij, ko so energije v letu najmočnejše in se stvari odvijajo še intenzivneje. Naši predniki so na ta dan praznovali novo leto in obredovali, vstopali v nov cikel - skupaj z naravo, soncem in Zemljo. Tudi oni so ta čas izkoristili za sežiganje vsega, kar ne velja. Izkoristite njegove močne energije za manifestacijo željenega!

Nedvomno pa vam življenje v teh energetsko pomembnih dneh poskuša nekaj sporočiti. Pomislite, kaj vas trenutno daje in muči?

Najpomembnejši izpit je običajno tisto, kar v nas povzroča neprijetnosti, tisto, čemur bi se najraje izognili in izmaknili. Česar si morda niti nočemo priznati. Točno to je naš največji izpit! 

Morda se ta kaže v odnosih ali v delu. Kaj vas te dni moti pri partnerju, pri starših, otrocih, sodelavcih ali prijateljih? Običajno dobivamo v odnosih le ogledala sebe ali nas opozarjajo na tisto, kar moramo spremeniti. Poglejte svojo odnose pod lupo. 

Danes torej razmišljajte o tem, kaj morate nujno spremeniti pri sebi v tem trenutku. Najlažje boste to opazili v vsakodnevnem delovanju in odnosih. Takoj, ko vas nekaj zmoti, vam gre na živce ali v vas vzbudi burno reakcijo - bodite sami svoj policaj. Recite: "Stop, zakaj takšni občutki? Od kje izvirajo? Kaj mi sporočajo? Zakaj me to tako moti?" Pa naj bo to občutek manjvrednosti, ljubosumja, žalosti, nesprejetosti, tekmovalnosti, občutek, da ste za vse sami ali kaj drugega. Za nasvete, kaj storiti, ko vas popadejo negativna čustva glejte tukaj. 

Sprejmite to kot zabavno prakso, kakor da bi raziskovali okolico, le da tokrat radovedno raziskujete in opazujete sebe. 

Opazujte, katera negativna čustva prihajajo na površje te dni? Naj odhajajo tista, ki ste jih potisnili globoko vase, a nikar ne ustvarjajte novih. 

Hkrati tekom izziva ne pozabite vlagati energijo v vizijo in željo, ki si jo želite, da se uresniči v novem letu. Občutite radost in jasno misel, kakor da že imate, kar si želite. Ta misel naj vas spremlja ves čas. Naj bo jasna. Napišite si opomnik na telefon ali listek na vidno mesto, ki vas bo spomnil na vašo željo, ko se boste izgubljali v stresih vsakodnevega življenja. 

Za danes bo dovolj dela, kajne? Več jutri. 

Veliki letni horoskop 2017

Za vse ovne, ki ste z nami, pa danes manjše darilo. Preberite svoj horoskop za leto 2017. Brez skrbi, tudi ostala znamenja pridete na svoj račun tekom izziva.