1. sensa vikend v Bohinju

Sposobnost učinkovitega sporazumevanja je ena izmed najpomembnejših veščin za kakovostno življenje. Zato smo kot prvo temo sensinih vikednov izbrali prav komunikacijo.

15. 1. 2011

Privoščite si tridnevni umik od vsakdanjega stresa v čudovitem ambientu hotela Bohinj Park na pragu Triglavskega narodnega parka in si dovolite pozitivne spremembe!

V družbi Sensinih sodelavcev se boste sprostili z meditacijo, jogo in plesom, doživeli blagodejno zvočno kopel z gongom, se osvobodili blokad s posebno dihalno tehniko in spoznavali sebe skozi lastno komunikacijo.

Vsak od nas je svet zase. Rodimo se različni, vsak ima drugačne starše, smo različne narodnosti in spolov, imamo različen ekonomski položaj, različen inteligenčni in čustveni kvocient, pa tudi različen temperament. Življenje nas oblikuje vsak dan posebej, zato so tudi načini našega sporazumevanja s svetom različni. Drugačni načini komuniciranja pogosto vodijo v nerazumevanja in konflikte, ki so lahko boleči.

Na prvem Sensa vikendu boste lahko prepoznali lasten način sporazumevanja in bolje razumeli, kako in zakaj (tako) komunicirajo vaši bližnji.

Šele ko smo sposobni razumeti druge in ko drugi razumejo naš način komuniciranja, postane medsebojno sporazumevanje konstruktivno, življenje pa veliko manj stresno.

Prvi Sensa vikend v Bohinju, 4.–6. marec 2011.

Predavatelji in izvajalci programa

Dr. Tadej Praprotnik, docent za področje Teorije družbene komunikacije, nam bo na delavnici iz dveh delov poskušal pojasniti osnove uspešnega sporazumevanja s poudarkom na žensko-moški komunikaciji. Ali ženske in moški res živimo v različnih svetovih, kakšna so naša pričakovanja v partnerski komunikaciji, zakaj so naši partnerji v določenih dejanjih povsem nerazpoznavni, zakaj imamo včasih občutek, kot da smo sami v odnosu, kaj naš način komunikacije govori o nas samih.

Delavnica NAUČIMO SE SPORAZUMEVATI: sobota in nedelja 10:30–12:00

Silveli Deu je certificirana psihološka astrologinja, posebno področje njenega raziskovanja so družinski in partnerski odnosi. Astrologija in psihologija C. G. Junga ji služita kot pripomoček za poglabljanje v človekovo duševnost. Pomagala nam bo odkriti močne točke, ki jih imamo na področju komunikacije, ter svetovala, kako lahko premagamo šibkosti.

Delavnica + osebno svetovanje KOMUNIKACIJA SKOZI PSIHOLOŠKO ASTROLOGIJO: petek 20:00–21:00

Osnove sproščanja in zdravilno meditacijo z velikim gongom bomo doživeli z Dušanom Osojnikom, avtorjem odličnih protistresnih delavnic in zenovskim učiteljem. Med zvočno terapijo se telo in duh brez kakršnega koli napora popolnoma sprostita in uravnovesita, s tem pa se v telesu spodbuja samozdravljenje.

ZDRAVILNA ZVOČNA TERAPIJA Z GONGOM: petek, 17:30–19:30

Ples brez forme z mednarodno priznano plesalko in plesno pedagoginjo Kristino Pojbič nas bo popeljal bliže k notranjemu bitju. Ko telesu dovolimo, da se giblje popolnoma svobodno, brez kakršnih koli omejitev, se v njem zgodi eksplozija energije, meja med plesalcem in glasbo se zabriše, smo na poti k svoji resnični naravi.

Delavnica PLES BREZ FORME: sobota 17:00–19:30

Rebirthing ali krožno povezano dihanje je izredno učinkovita dihalna tehnika s takojšnjimi učinki, ki osvobaja nezavedne blokade, nastale v mišicah zaradi telesnih in čustvenih stresov. Tadeja Kern, ki je z rebirthingom povezana že več kot deset let, nas bo vodila skozi proces skupinskega krožnega dihanja k boljšim telesnim in notranjim občutkom.

Delavnica KROŽNO POVEZANO DIHANJE: nedelja 9:00–11:00

Odlična učiteljica in velika ljubiteljica joge Sandra Laznik nam bo pokazala, kako lahko iz duha in telesa izvlečemo najboljše, tudi če smo popoln začetnik. Naučila nas bo izvajati osnovne telesne položaje za vzdrževanje vitalnosti in sproščanje stresa, ki jih bomo lahko nato redno izvajali sami doma.

JUTRANJA JOGA sobota in nedelja, 7:00–8:00

Bohinj Park Hotel

V osrčju Julijcev in bohinjske ledeniške doline leži vrhunski alpski ekoresort z izredno ponudbo vodnega parka (savne, bazeni, tobogani, whirlpooli), odprtim kaminom, s prostori za druženje, bowling centrom, kinodvorano ter čudovito kulinarično ponudbo.

V hotelu je poleg odlične operativne službe na voljo devet dvoran različnih velikosti, ki sprejmejo do 320 gostov. Je izvrstna izhodiščna točka za poletne in zimske športe: okolica omogoča kolesarske ali hribovske izlete, plezanje, rafting, izkušnjo adrenalinskega parka, smučanje in več. Hotel, ki je harmonično zlit z okolico, je bil zgrajen z veliko pozornostjo do okolja in je kot en najnaprednejših energijsko varčnih hotelov v centralnem evropskem prostoru.

Cena celotnega paketa je 250 €.

Cena paketa vključuje 2 nočitvi s polnim penzionom, uporabo bazena, obisk savne 1 x dnevno, vadbo v fitnesu in delavnice. Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 €.

Prijave na tel: 08 200 4140. 10% POPUST velja za prijave do 15. 2. 2011

Urnik sensa vikenda

PETEK

od 13:00

prihod in prijava v hotelu Bohinj Park Hotel

17:30 - 19:30
osnove sproščanja in gong zvočna kopel z Dušanom Osojnikom

20:00 – 21:00
delavnica: Komunikacija skozi psihološko astrologijo s Silveli Deu

21:00   
večerja in druženje

SOBOTA

7:00 - 8:00
jutranja joga s Sandro Laznik

8:00 - 9:30
zajtrk

10:30 - 12:00
delavnica komunikacije I: Ali zares živimo v različnih svetovih?: moški in ženska v komunikaciji z dr. Tadejem Praprotnikom

12:30 - 14:30
kosilo

17:00 - 19:30
delavnica: Ples brez forme s Kristino Pojbič

19:30 - 20:30
večerja

21:00 - 22:00
večerna joga s Sandro Laznik

NEDELJA

7:00 - 8:00
jutranja joga s Sandro Laznik

8:00 - 9:30
zajtrk

10: 30 - 12:00
delavnica komunikacije II: Vsake oči (=spol) imajo svojega malarja; eno dejanje, različna (re)akcija

ali (po izboru)

9:00 – 11:00

delavnica Krožno povezano dihanje s Tadejo Kern

12:30 - 14:30
kosilo

14:00 - 15:30
prosto

do 17:00
odjava