10 načinov, da se zaščitimo pred negativno energijo

20. 6. 2019
Deli
10 načinov, da se zaščitimo pred negativno energijo (foto: Profimedia)
Profimedia

Preberite, kako lahko uspešno "blokiramo" slabe vplive iz okolice, ki nam škodujejo.

10 načinov, kako se zaščitimo pred slabo energijo: 

1. Prenehajte z obsesijo glede svojih in tujih problemov

Če posvečamo veliko energije svojim težavam, ali pa problemom tistih, s katerimi smo povezani, se negativna energija samo kopiči. Treba se je zavestno odločiti, da ne bomo obsesivno ves čas razmišljali samo o "slabih" stvareh in dovoljevali umu, da nas muči ves čas. Bolje je, da spremenimo perspektivo in slabe stvari ne dojemamo kot "slabe" ali kot "težave", temveč najdemo pomembne lekcije v stvareh, ki se nam dogajajo. 

2. Meditirajte z belo svetlobo

Ta meditacija je odlična za zaščito. Lahko jo izvedete že zjutraj, preden se podate v nov dan. Predstavljajte si, da vas obdaja bela svetloba, ki vas ščiti pred vsem, kar ni v vaše najvišje dobro. 

3. Prečistite prostor s kadili in kristali

Žajbelj je odlično zelišče za prečiščevanje prostorov. Vsakič, ko imate občutek, da se je v prostor zajedla negativna energija, prižgite kadilo in se z njim sprehodite po vseh prostorih stanovanja. V pomoč so vam lahko tudi kristali (ametist ali roževec), ki pa jih obvezno redno čistite pod tekočo vodo, saj se hitro navdajo z "vso mogočo" energijo iz okolice. 

4. Obkrožite se s pozitivnimi in zadovoljnimi ljudmi

Če se kar naprej obdajate z ljudmi, ki so negativno "nastrojeni", bo to seveda močno vplivalo tudi na vaše razpoloženje. Ne dovolite, da vam tuje nizke energije pridejo do živega. Ni treba, da se z nekom družimo zaradi pričakovanj okolice, če na nas slabo vpliva. Osebam, ki vas utrujajo, niste ničesar dolžni. Družite se raj več s tistimi, ki vas navdajajo z veseljem, motivacijo in ljubeznijo. S tistim, zaradi katerih ste veseli, da ste živi! 

5. Vaja za sproščanje negativne energije, preden pridete domov

Med težavami, ki jih s seboj nosijo drugi, in vami, lahko postaviti mejo. Ne dovolite stresu in tujim energijam ter slabim mislim, ki primarno niso zrasle na vašem zelniku, da vam pokvarijo dan. Ko zapustite službo ali dogodek, ki je v vas prebudil slabo razpoloženje, nekajkrat poskočite, stresite roke in noge, zakrilite z rokami, lahko tudi zakričite (če ste sami), oz. zraven globoko dihajte. Lahko se postavite na prste in dvignete roke visoko v zrak, nato pa se spustite v priklon tako, da vam roke in glava prosto bingljajo nad tlemi. S to preprosto vajo se boste otresli vsega nepotrebnega.

6. Znižajte stres

Nakopičen stres ustavlja pretok energije in slabo vpliva na naše duševno in fizično zdravje. Potrudite se za manj stresno življenje. Lahko je reči, pa vendar... 

7. Ne trudite se, da bi popravljali druge ljudi in situacije

Včasih nas premami želja, da bi spreminjali druge in reševali tuje težave. Potrebno je postaviti meje in žrtvovanje vašega lastnega miru zavoljo drugih, saj vam to ne bo prineslo nič dobrega.

8. Očistite svojo avro

Obstaja ogromno načinov za čiščenje avre, najbolj preprost je, da si pripravite kopel z grobo mleto morsko soljo, prižgete svečke in vmes meditirate.

Preberite še nekaj drugih idej.

9. Na stežaj odprite okna in vrata

Dovolite zraku, da opravi svoj del čiščenja. Opazili boste, kakšno lahkotnost in svežino bo čutiti v vaših prostorih, ko bodo zrak prečistil energije doma.

10. Postavite meje

Naučite se reči ne in postavite se zase. To je velik korak na poti do obvladovanja stresorjev iz okolice in odličen način, da vsak trenutek sami izbirate, kakšne energije želite v svojem krogu.

Preberite še:

VH

Vir: Conscious reminder