10 neizogibnih stvari, s katerimi se sooči vsak človek v življenju

Vsi izkusimo določene reči, ne glede na to, kdo smo, kje smo in s kom smo. Te stvari so neizogibne za vsako človeško bitje, ki ima razum in srce. Preberite, v čem smo si tako zelo podobni in se prepričajte, da je to, kar se vam dogaja, povsem normalno.

10 neizogibnih stvari, s katerimi se sooči vsak človek v življenju (foto: pexels) pexels
5. 9. 2021

10 neizogibnih stvari, s katerimi se sooči vsak človek

1. Odnosi so ključ na tem planetu

Ljudje smo socialna bitja in moramo se družiti med seboj, sicer postanemo depresivni. Namenjeno nam je, da se ljubimo in tudi da se ne prenašamo, da se pogrešamo, si zaupamo, se prebolevamo, delimo, da hodimo skupaj in tudi, da se naše poti ločijo, ko je čas za to. Enostavno nam ne preostane nič drugega, kot da sprejmemo to, da so odnosi ključna učilnica na tem planetu ter da ostajamo odprti za lekcije, ki nas jih vsak dan učijo. Veliko bogastva lahko izgubimo, če se skrivamo pred odnosi.

2. Vsi imamo rane in maske

Vsi imamo svoje rane in posledično strahove. Ker se bojimo, da bi nas prizadeli, si nadenemo maske. Zato naj se ne bi obsojali med seboj, saj smo vsi le ranjeni in vsi le iščemo ljubezen. Ključ je v tem, da to pri sebi počasi ozavestimo in pozdravimo ranjene dele. 

3. Imamo samo eno telo. Spoštujmo in negujmo ga!

Vsako telo je unikatno in prav zato posebno – pa četudi ne ustreza lepotnim smernicam in merilom modne industrije. Če ljubite svoje telo, se boste v njem dobro počutili … če ga ne marate, vam bo vedno neprijetno. Vkolikor ste s svojim videzom nezadovoljni, se ne obtožujte, pač pa kaj ukrenite – zdrava hrana in redna vadba sta najboljši način. Občudujte svoje telo in ga razvajajte – konec koncev je posteljica za vašo dušo.

4. Vsak ima kdaj zlomljeno srce

To spada k življenju. Kdor ljubi, je včasih tudi prizadet. A dobra stran je, da vsaj veste, da ste sposobni globokih čustev in resnega odnosa. Bodite hvaležni za vse izkušnje in ne stagnirajte v preteklosti. Kdor vas je zapustil, že ni bil pravi za vas. Zaslužite si najboljše in to morda šele prihaja. Ko ste sami, pa si dajte čas, da  spoznavate sebe – kaj je vaše poslanstvo, v čem ste posebni, kako lahko pripomorete k dobri zvezi, na kakšen način znate izkazovati ljubezen … vse to je del osebne rasti.

5. Včasih je življenje res nepošteno

Življenje je pot s strmimi vzponi, ravnimi in vijugastimi cestami, ob katerih se nahaja včasih cvetoče cvetje, včasih trnje... Potrebujemo vsakega po malo, sicer ne bi znali ceniti razlik in se veseliti, kadar nam gre vse kot po maslu. Pa vendar: včasih se trudimo, pa nam spodleti. Damo vse od sebe, pa gre to mimo neopaženo. Včasih je nekomu nekaj podarjeno, medtem ko smo morali mi za isto stvar močno garati. Življenje na videz ni vedno pošteno, ampak tudi to je trening za nas: več, kot lahko prenesemo, bolj močni bomo.

6.  Vse, kar potrebujemo, je že v nas

To velikokrat pozabimo in zato iščemo vsepovsod … ampak, ko se umirimo in prisluhnemo srcu, začutimo, da smo popolni takšni, kakršni smo, da je vse v redu in točno tako, kot mora biti. 

7.  Včasih se bomo počutili, kot da nas nihče ne razume

Nekateri delujejo tako srečno, ampak kdo ve, kaj skrivajo v sebi. Prišli bodo trenutki, ko bomo mislili, da smo sami za vse, da nas nihče zares ne razume in da je vse skupaj brezupno. Prišli pa bodo tudi tisti, ko bomo nehote mimogrede spoznali sorodno dušo, ko se bomo z nekom tako močno povezali, da si bomo dokončevali stavke, ko bomo vedeli, da je nekdo tam za nas in nas bo to navdalo z radostjo in hvaležnostjo, da živimo. 

8. Prišli bodo dnevi, ko ne bomo zmogli drugega, kot dihati. In to je v redu.

Vsak kdaj doživi ta dan ali obdobje, ko gre vse narobe. A pomembno je zavedanje, da vse mine in tudi to bo. Ko smo na dnu, ni več poti navzdol, samo še navzgor.

9. Vsi imamo svoje sanje

Če o nečem kar naprej razmišljajte oz. si nekaj srčno želite, pojdite v akcijo in to tudi realizirajte! Morda gre za jasen znak, da je to vaše poslanstvo? Blagor tistim, ki točno vedo, kaj si želijo – nimajo vsi ljudje tega blagoslova.

10.  Ne bodo nas imeli vsi radi in tudi mi ne bomo imeli radi vseh

Zato prihranite energijo in se ne trudite, da bi ugajali vsem. Nima smisla. Z nekaterimi ljudmi se takoj odlično ujamemo, drugi pa nam gredo iz kdo ve kakšnega vzroka na živce. S tem ni nič narobe. Imamo pravico do izbire. In drugi tudi – zato se ne obremenjujte, če nekomu niste všeč. Na tem svetu je ogromno ljudi in ogromno priložnosti za povezovanje. Bodite za začetek všeč sebi.

Vir: The Mind's Journal

Poglejte si še: