10 odločitev, ki jih boste kmalu obžalovali

5. 6. 2019
Deli
10 odločitev, ki jih boste kmalu obžalovali (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Da boste v prihodnje mirni in notranje izpolnjeni, iz svojega življenja že danes črtajte naslednje stvari...

1. Nošenje maske, da bi impresionirali druge

Ko se dolgo skrivate pred svetom in ne kažete svojih pravih čustev, se lahko zgodi, da pod masko na koncu ne ostane prav nič. Tako dolgo lažete drugim, da začnete lagati še sebi in se na koncu sploh več ne prepoznate. Nehajte se osredotočati na mnenja in pričakovanja drugih in živite po svojih načelih! Ne bojte se njihovih sodb, mnenj in ocen – globoko v sebi veste, kdo ste, in če ste temu zvesti, ste na pravi poti.

Namesto, da se obremenjujete s tem, kakšen vtis dajete okolici, bodite samozavestni v svojih izbirah in tudi glede svojih pomankljivosti – tako boste dali drugim povod, da se zgledujejo po vas. 

2. Zasledovanje ciljev, ki niso vaši

Največji izziv v življenju je spoznavanje tega, kdo smo in kaj si zares želimo. Izziv, ki pride za tem, pa je v tem najti srečo in notranji mir. Ne glede na vse, morate ostati zvesti sami sebi. Zakaj bi, na primer, celo življenje vztrajali v poklicu, ki vas duši in dolgočasi, samo zato, ker so starši ali partner prepričani, da je to 'dobra naložba v prihodnost'?

Zakaj bi trpeli v odnosih, samo zato, ker se bojite, da boste koga prizadeli, če odidete? To je vaše življenje in vso pravico imate, da ga živite tako, kot ustreza vam. Ne staršem, ne prijateljem, ne okolici. Morda so vaše sanje težko uresničljive in nekaterim se bo zdelo, da ste nori, ker ne obupate, a to je njihov problem. Če v srcu čutite, da delate prav, potem nadaljujte!

3. Druženje z negativci

Ne dovolite, da se negativna energija drugih prenaša na vas in vpliva na vaše odločitve. Obstajajo ljudje, ki so pravi čustveni vampirji in takšnih si ne želite za prijatelje, saj jim v resnici ni prav nič mar za vas – potrebujejo samo nekoga, da na katerega lahko zlivajo ves svoj srd, razočaranja in samopomilovanje. Ne ostajajte v odnosih zaradi nostalgije, občutka krivde ali zato, ker se vam zdi, da osebi to dolgujete. Osvobodite se in začutite sočutje namesto jeze, radodarnost namesto pohlepa in potrpežljivost namesto anksioznosti.

4. Sebičnost

Imejte se radi, seveda, ampak upoštevajte tudi druge, sicer boste na koncu ostali sami. Saj veste – sreča je največja, kadar se deli. In ravno tako je z ljubeznijo.

Preberite še: Kako ločiti ego od duše

5. Izogibanje spremembam in osebni rasti

Če hočete videti svojo preteklost, poglejte svoje trenutno stanje. Če hočete videti prihodnost, poglejte svoja dejanja v sedanjosti. Življenje se nenehno spreminja in če se upirate toku, boste po nepotrebnem trpeli. Če čutite, da je potrebno nekaj spremeniti, naredite načrt in po korakih uvedite spremembo. Vsi poznamo pregovor 'ne prelagaj na jutri, kar lahko storiš danes.' To je recept za uspeh.

6. Obupavanje

V življenju ni porazov, so samo izkušnje in rezultati. Četudi se nekaj ne zgodi, kot ste pričakovali, ne vrzite takoj puške v koruzo. Osvojite lekcijo in pojdite naprej. Nove priložnosti bodo prišle, če boste odprti zanje! Poskrbite, da boste tedaj dovolj močni, da jih prepoznate in zaživite v skladu s svojim pravim jazom.

7. Prevelik nadzor

Kadar si nečesa močno želimo, smo pogosto togi in zakrčeni. Sprostite se in dovolite, da se življenje zgodi. Naredite globok vdih in izdih ter samo opazujte … Vse v vesolju je točno v takšnem stanju, kot je prav. Če boste skušali nekaj doseči na silo, se ne bo izšlo. Šele, ko čutite, da ste sproščeni in odprtega srca, pojdite naprej. Dajte času čas in zgodilo se bo, kar se mora. 

8. Zadovoljitev z majhnim

Bodite dovolj močni in pametni, da počakate na tisto, kar potrebujete – ne zadovoljite se z nečim, česar niste vredni. Zaslužite si najboljše in včasih je pač tako, da je treba nekaj stvari odkloniti, preden se prikaže tista prava.

9.  Čakanje na 'jutri'

… Ki nikoli ne pride. Mislimo, da imamo veliko časa – več, kot ga je v resnici. Zato prelagamo stvari. Ne dopustite, da se zgodi najhujše – da se boste čez deset let zbudili in ugotovili, da še vedno samo čakate, izgovorov pa se je vmes nabralo že toliko, da jih ne morete več prešteti. Zastavite si cilje in jih z zdravo mero potrpežljivosti zasledujte. Nikar ne dopustite, da vas zavira strah.

10. Lenoba in površnost

Svet vam prav nič ne dolguje, vi dolgujete svetu. Zato nehajte tuhtati in zavlačevati in se podajte v AKCIJO! Prevzemite odgovornost za svoje življenje, sestavite spisek vrednot, ki jih želite zasledovati in zagrizite v jabolko presenečenja! Vsak človek je poseben in unikaten in svet čaka na tisto, kar mu imate ponuditi.

VH

Vir: Marc And Angel

Preberite še:

Novo na Metroplay: Neoliberalna država, ki privatizira javno dobro, potrebuje ženske | dr. Darja Zaviršek