10 situacij, ki jih doživimo na duhovni poti

Vsakdo sicer hodi po popolnoma svoji individualni poti, obstaja pa nekaj skupnih elementov, ki jih doživimo vsi. Pa poglejmo... 

10 situacij, ki jih doživimo na duhovni poti (foto: pexels) pexels
27. 5. 2021

Vsi se na poti duhovnega razvoja soočimo z novim pogledom na svet, tekom katerega sprevidimo iluzije današnje družbe, pa tudi svoje lastne iluzije, ki smo si jih zgradili. Povsem očiten postane podel svet potrošništva in materializma. Ugotovimo pa tudi, da moramo sami prevzeti odgovornost za življenje, ki ga živimo.

Bolj kot smo povezani z Univerzalno inteligenco vesolja in s svojo lastno dušo, bližje smo cilju. V našem življenju se pojavlja vse več sinhronosti. Vse dobiva svoj smisel.

V procesu pa se zgodijo določene spremembe, skozi katere mora vsakdo. 

1. Zdravljenje odnosa s starši in družino

Ključno je, da se na določeni točki vrnemo v mladost in otroštvo ter pozdravimo globoke travme, ki potrebujejo pozornosti in ljubezen, saj nas nezavedno zavirajo ter vlečejo nazaj v razvoju.

Kreirati moramo zdrave odnose s starši in družino. Pogledati, katere vzorce smo prejeli v družini, zaradi katerih delujemo na način kot delujemo. Jih ozavestiti in odpraviti.

Odpustiti, kjer je potrebno, pogovoriti se, kjer se lahko. Nenazadnje pa ugotovimo, da je bila vsaka situacija v preteklosti na mestu in ustvarjena zato, da nam pomaga, da zrastemo.

Preberite si še: 5 razlogov, zakaj bi morali odpustiti staršem

in zapis: Od očeta nisi dobila ljubezni, ki ti je pripadala. Zdaj to iščeš pri svojem moškem.

2. Potovanje ali sprememba okolice

Pomembno je, da v življenju kdaj zamenjamo okolje, da vidimo stvari iz druge perspektive ter si širimo obzorja. Da spoznavamo povsem nove ljudi in kraje. Da ne živimo samo v svojem majhnem akvariju. Da nabiramo številne različne izkušnje. To nam pomaga, da lažje razumemo svet, sebe in svoje korenine. 

3.  Zapustimo nezdrave in toksične odnose

Če se želimo vsak dan izboljševati in razvijati, potrebujemo ob sebi ljudi, ki bodisi delajo podobno, nas spodbujajo in podpirajo ter ne vlečejo nazaj. Zato na svoji poti postanemo bolj pozorni na to, kam in komu namenjamo svoj čas ter energijo. Če so to ljudje, ki zavirajo našo rast, je morda čas, da gremo naprej… In ustvarjamo nove in bolj zdrave odnose.

 Preberite si še: Brez slabe vesti se umaknite iz družbe ljudi, ki...

4. Nenehno izboljšujemo svoje prehranske in življenjske navade

S tem ko se duhovno razvijamo in širimo svojo zavest, se spreminjajo tudi naše navade ter tem tudi naša prehrana, ki postaja tako kot mi – vedno bolj fina, lahka, čista… Razvijamo se tudi v tem, kar vnašamo vase. Naše telo je naš tempelj. Ponujamo mu le najboljše – hrano, ki ga ne bremeni in gibanje, ki ga potrebuje, da lahko skozi sebe pretaka potrebno energijo.

5.  Pospravljanje starega, krame, kaosa

Bolj kot smo organizirani in živimo v relativno urejenem okolju, bolj urejene so tudi naše misli in čustva. Naučiti se moramo, da lahko pospravimo staro – pa naj gre za stvari ali za čustva. Sicer pa lahko tudi stvari zadržujejo staro energijo. Stvari so lahko fizična reprezentacije našega oklepanja na preteklost. Ko spustimo staro, se odpremo novim možnostim, priložnostim, darovom in čudežem.

6.  Postanemo zavestni učenec življenja

Življenje je učenje. Učenje pa je proces, učimo se v vsakem trenutku skozi vsako situacijo, v kateri se znajdemo. Bolečina prihaja iz upiranja spremembi in nerazumevanja lekcij. Pripravljenost na učenje pa pomeni pripravljenost na spremembo. 

7.  Najdemo svojo duhovno družino

Najdemo si krog ljudi, s katerimi resoniramo ter si pomagamo na poti razvoja. S katerimi si delimo podobne vrednoste, interese ter željo po rasti. 

8.  Ustvarimo nov odnos s seboj

Nič več mask in zatiranja samega sebe ter svojih želja. Na poti razsvetljenja je potrebno postati ljubezniv in povsem iskren do sebe. To pomeni razgrajevanje negativnih misli do sebe in drugih.

9. Kariera, ki se sklada s klicem duše

Ali izpolnjevanje svojega poslanstva. Nekje na poti vsakdo ozavesti, kaj je njegova misija v tem življenju, to pa je nato potrebno še udejaniti. Menjava kariere, ko nam to veleva duša, pomeni, da gremo včasih v neznano, da zapustimo udobje, da ne vemo, kako bomo finančno priskrbljeni, a vseeno gremo, ker čutimo močno željo. Izpolnjevanje poslanstva pomeni, da dodajamo svoj košček k spremembi sveta na bolje.

10. Odpremo srce 

Odpremo srce ljubezni in živimo iz srca... kolikor je to pač mogoče!

vir: consciousreminder.com