10 stvari, ki vam lahko pomagajo odsloviti vašo bolezen

Kako se lahko spoprimemo z boleznijo na ravni uma, jo sprejmemo, ugotovimo, kaj jo je pravzaprav poslalo k nam in nato tudi odslovimo. 

10 stvari, ki vam lahko pomagajo odsloviti vašo bolezen (foto: Unsplash) Unsplash
25. 9. 2019

10 stvari, ki vam lahko pomagajo razumeti, sprejeti in tudi odsloviti vašo bolezen:

1. Najprej je pomembno, da svojo bolezen sprejmete, ne glede na to, kako ste jo na začetku sovražili. Pomembno je, da se ji zahvalite, ker vam je v resnici prišla na pomoč in vam želi povedati nekaj pomembnega. 

2. Nato prepoznajte destruktivna čustva, ki jih najpogosteje doživljate. To so lahko strah, jeza, zamera, žalost, krivda, apatija, lenoba, ljubosumje ali stres na splošno. Lahko je tudi mešanica različnih čustev. 

3. Vsakič, ko pride to določeno čustvo, ga pozorno opazujte. Bodite pozorni na to, kakšne življenjske okoliščine vzbujajo to čustvo in razmislite, kako bi lahko svoje odzive zavestno spremenili. 

4. Čustva so naš um. Umirjen um nima negativnih čustev. Namenite si več časa zase, za meditacijo in umirjanje. 

5. Analizirajte svoje življenjske vzorce - igrate žrtev ali diktatorja, prevzemate nase odvečno odgovornost? Vas življenje veseli, ste pogosto žalostni?

Prvi znak bolezni je slabo razpoloženje, zato poskusite najti čim več radosti v stvareh … lahko gre za malenkosti, ki vam za trenutek narišejo nasmeh na obraz.

6. Analizirajte drevo svojih prednikov. Spomnite se starih staršev. Kakšne karmične lekcije vam prinaša vaš spol, vaša družina? Čeprav ste morda dobili v družini različne rušilne vzorce, ki jih sedaj predelujete, se ne pozabite tudi pokloniti prednikom in se jim zahvaliti za življenje. 

7. Začnite upoštevati zakone vesolja. Uživajte zdravo hrano, spoštujte vsa živa bitja. Bodite hvaležni.

8. Pazljivo ravnajte s svojim telesom. Vaše telo je vaš najboljši učitelj in vam govori, kako pravilno živeti, ne da bi škodovali sebi ali drugim.

9. Naučite se odpuščati, naučite se biti zdrav egoist, naučite se veseliti življenja in prevzeti odgovornost zanj! Nehajte živeti v preteklosti, vzdržite se žalitev, ne delujte več po starih načinih obnašanja in prenehajte nadzirati življenje.

10. Odkrijte v sebi neizčrpno božansko življenjsko energijo, ki lahko ozdravi vašo bolezen.

Ne pozabite: Bolezen je odziv telesa na uničevalni stres, ki ga izzovemo sami.

Preberite še:

Po predlogi: Bebamur, vk.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri