10 stvari, ki vas delajo nesrečne

Vsak izmed nas ima lahko včasih slab dan, ko naše misli ovije meglica negativnosti. Kljub temu lahko tudi slabe dneve obrnete na bolje, če se trudite ohranjati pozitivno mnenje o sebi in drugih. 

10 stvari, ki vas delajo nesrečne (foto: profimedia) profimedia
20. 8. 2019

Krogu slabih dni boste težko ušli, če boste počeli stvari, ki ne bodo dovolile pozitivnih pogledov na svet.

Ne počnite naslednjih stvari, ki jih počnejo nesrečni ljudje!

1. Zaskrbljenost zaradi stvari, ki jih ne morete spremeniti

Vsi se kdaj znajdemo v situaciji, ko razmišljamo, kako bi se stvari odvile, če bi ravnali drugače, ampak največkrat se bomo znašli v slepi ulici. Pomembno je, da se osredotočimo na stvari, ki jih lahko spremenimo v sedanjosti, pretekle napake in dogodki so nam lahko le priložnost za učenje.

2. Predaja, ko stvari postanejo pretežke

Nesrečni ljudje bodo težko vztrajali, ko jim bo življenje predstavilo težko oviro. Vendar predaja prinese le še več slabe volje, ker se počutite poražene. Treba je vztrajati, če želite videti pozitivne rezultate.

3. Postavljanje neuresničljivih ciljev

Izredno pomembno je, da si v življenju znamo postaviti cilje, le tako lahko uspešno opravimo različne naloge. Pri tem moramo biti pozorni, da so to dosegljivi, manjši cilji, ob dosegu katerih smo lahko ponosni nase. Prav je, da si želimo segati po zvezdah, vendar, če tega ne počnemo z razumom, smo na koncu deležni le velikega razočaranja.

4. Osredotočanje na napake

Nesrečni ljudje bodo pri sebi videli le vse svoje napake. Seveda je vsak človek kdaj negotov glede svojih sposobnosti ali zunanje podobe, vendar je ključnega pomena, da se osredotočimo na naše pozitivne lastnosti in gradimo na naši samopodobi. Prav je, da priznamo svoje napake, ne smemo pa dovoliti, da nas zadržujejo na poti do srečnega življenja.

5. Obremenjevanje z mnenjem drugih

Kaj si drugi ljudje mislijo o vas, ni najbolj pomembna stvar na tem svetu. V končni fazi ima vaš trud, da bi zadovoljil druge ljudi, tudi svojo mejo in zato morate najprej poskrbeti, da boste vzljubili samega sebe.

6. Opravljanje

Kadar nam ne gre vse po načrtu je najlažje izpostaviti napake drugih in s tem prikriti lastno nezadovoljstvo in neuspeh. Na ta način skušamo izboljšati svoje počutje in dokazati svojo večvrednost. Ampak saj veste, kaj pravijo. Če nimate lepih besed, raje sploh ne recite ničesar.

7. Zadovoljitev s situacijo, v kateri ste

Nesrečni ljudje bodo velikokrat preprosto sprejeli negativno situacijo, ki jih obdaja, namesto, da bi se uprli in se borili za boljše, saj si to zasluži čisto vsak.

8. Odpušati je težko

Včasih je nekomu težko oprostiti, če lahko raje ohranjate negativno mnenje in s tem hranite svojo lastno zmotljivo naravo. Zavedati se je treba, da odpuščanje prinese svobodo in mir v duši.

9. Nikoli se ne razvajate

Razlika med srečnimi in nesrečnimi ljudmi je v tem, da srečni ljudje vedo, kako poskrbeti za svoje dobro počutje in pri tem ne bodo nikoli omahovali. Nova obleka, vikend izlet ali obisk kina, malenkosti, ki lahko polepšajo dan, namreč skrb zase je ravno tako pomembna kot skrb za druge.

10.  Cona udobja

Nove izkušnje in dogodivščine so tiste, ki bogatijo življenje in skrbijo, da nam v življenju ni dolgčas. Na ta način preprečimo, da bi nam nas prevzemale negativne misli, saj smo preveč zaposleni z uživanjem življenja.

Preberite si še: