10 zabavnih znakov, da ste zaljubljeni

Ne glede na to, kdo ste, kje ste, koliko ste stari… na določeni točki v življenju vsakdo doživi zaljubljenost. Ko srce bije hitreje, ko nas preplavijo emocije in nas mečejo sem in tja kot barko na razburkanem morju. Bojevanje s temi občutki pa je skoraj nemogoče. 

10 zabavnih znakov, da ste zaljubljeni (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
16. 2. 2019

Zaljubljenost nas lahko navdihne ali prestraši kot hoja po robu klifa. Sproži bitko med umom in srcem. Prav tako pa tudi odpre naše srce in nam da občutek, da je vse na svetu v redu. No, pa tudi občutek, da smo morda mlajši kot piše v dokumentih, saj se počutimo kot mladoletniki. Kupidova strela tudi ne more biti nikoli napovedana in pričakovana, zato nas običajno zaloti popolnoma nepripravljene.

Kako se naše telo odziva na zaljubljenost?

Vročina se takrat preteka iz nog do glave. Črviči nas v želodcu. Težko spimo. Naša koža ob dotiku z drugo kožo skoraj zaneti ogenj.

Kako se odzove um?

Um pa je takrat (pre)zaposlen z razmišljanjem, a ne o čimerkoli. Med zaljubljenostjo razmišljamo o drugi osebi več kot o sebi. Predstavlja nekakšne počitnice od razmišljanja o sebi, pa tudi od običajnih skrbi. Najraje ima fantazije, zato si predstavlja, kako plujete v čolnu po jezeru, kako tekate po travniku z izbrano osebo… Premlevate lepe spomine in si predstavljate čudovito prihodnost. Vse negativne senzacije so nekako distancirane. Takrat se tudi zdi vse, kar ta oseba naredi, absolutno popolno.

Res pa je tudi, da zaljubljenost omogoča, da najbolj pametni ljudje pozabijo vsa imena, da najbolj eleganti ljudje postanejo nerodni, smisel za humor najbolj duhovitih pa se spremeni v grozovit nesmisel za humor.

Sledi nekaj zabavnih dejstev zaljubljenosti…

10 zabavnih stvari, ki jih počnemo, ko smo zaljubljeni:

1. Pozanimamo se o astrološkem znamenju tistega, v katerega (katero) smo se zagledali, in na internetu preverimo kompatibilnost z našim znamenjem.

2. Ko se pogovarjamo z osebo, ki nam je všeč, se naše komunikacijske sposobnosti zmanjšajo ali pa so popolnoma onemogočene in ne kažemo več nikakršnih znakov inteligence.

Primer: Oseba, v katero smo zaljubljeni, nas vpraša: “Kako si?”

Naši možgani nam pošiljajo misli: “Hmm, kaj naj rečem, da sem dobro ali da nisem v redu? Morda kaj bolj duhovitega? Morda povem šalo?”

Na koncu pa odgovorimo na vprašanje “kako si?” z… “Ja.”

In potem si želimo, da bi se pogreznili v zemljo ali pokrili z odejo, ki nas bo naredila nevidne.

3. Pred to osebo ne znamo niti jesti ali piti, tudi hoja postane otežena.

4. Če se slučajno dotaknemo te osebe, začutimo elektriko, ki naježi vse dele telesa.

5. Velika možnost je, da to osebo srečamo, ko gremo iz hiše v najbolj razvlečeni trenirki z mastnimi lasmi.

6. Seveda pregledamo vse njihove fotografije na socialnih medijih. Večkrat.

7. Neutrudljivo čakamo na njihovo sporočilo. Takoj, ko jim pošljemo sporočilo, si že pulimo lase in čakamo na odgovor. Za ostale ljudi nam je vseeno če oz. kdaj nam odgovorijo. Pri njih štejemo sekunde, pogledujemo in osvežujemo telefon. Preverimo, ali imamo signal.  “Poglej,  pravkar je objavil fotografijo na Instagramu, očitno je na telefonu! Zakaj ne odpiše?” In popolnoma izgubimo živce, ko takrat dobimo reklamno sporočilo ali sporočilo mame. Ko vendarle odpiše in na koncu doda pomežik smo presrečni, to vendar nekaj pomeni, kajne? Kajne? Nato v nedogled prebiramo njihova sporočila kot najbolj zanimiv roman.

8. Vsaj dvakrat do trikrat premislimo vsak gib, ki ga naredimo v bližini te osebe. Ob ostalih ljudeh so to samoumevna dejanja in gibi, ki jim ne posvečamo prav nobene pozornosti. Ko je v bližini oseba, ki nam je všeč, je vsaka podrobnost izrednega pomena. Poskušamo organizirati, da bomo sedeli v njihovi bližini. Prav tako ure in ure premišljujemo, kaj obleči, pa kaj napisati v sporočilo, da bo popolno (pišete, brišete, pišete, brišete sporočilo...).

9.  Hrepenimo po pozornosti te osebe; ni pomembno, kaj bi počeli z njo, samo, da bi bili skupaj. Čeprav ne maramo grozljivk, si z veseljem z njimi ogledamo najbolj grozljiv film, čeprav običajno izgubimo zavest na vročini, bomo entuziastično odšli z njimi v savno… Morda bi še skočili iz aviona!

10. Komaj čakamo, da lahko povemo svojemu najboljšemu prijatelju ali prijateljici vse o naši zaljubljenosti in o tem, kako čudovita je ta oseba.

Če se vam zgodi kaj od naštetega, niste nori. Ste zaljubljeni. Prepustite se tem občutkom. So prav poseben dar življenja. Ne zatirajte jih. 

Si greste na živce, ker ste izgubili glavo? Saj ste vendar inteligentna oseba. Zakaj počnete neumnosti? Zakaj se kar naenkrat ne znate obnašati?

Nekateri v tej fazi jokajo, nekateri se zatečejo k alkoholu, nekateri poskušajo ignorirati občutke v upanju, da izginejo, nekateri gledajo romantične komedije...

Kaj pa je najbolj smotrno? Sprejmite!

Sprejmite svoje občutke brez občutkov krivde in brez potencirane drame. Spoštujte svoje srce in emocije. Nič ni naključje ali pomota. Še posebej ne zaljubljenost. Ima svoj namen. Ima svoj dar. V redu je. Uživajte. Privoščite si ga z mirom in radostjo. Če boste potiskali občutke, bo postalo zares navzdržno in nevarno. Bolj kot boste neobremenjeni, brez obsojani in presojanj, bolj boste čutili radosti, ki vam jih zaljubljenost prinaša in lažje uvideli razlog, zakaj se je ta pojavila.

Človek nas privlači z namenom in razlogom. Vedno. Naravno nas življenje popelje in vzbudi privlačnost pri tistih ljudeh in izkušnjah, katere potrebujemo, da nas potisnejo naprej in se iz njih nekaj naučimo.

Preberite si: Zakaj nas nekdo privlači

Prav tako se ne obsojajte ali krivite, če je ta oseba “neprimerna”. Morda se ne sklada z vašimi standardi. Morda ste v srečni vezi, pa se vam je to zgodilo, ali pa je v vezi ta oseba. Sprejmite to z mirnostjo. Čas bo pokazal, kakšen namen se skriva zadaj. Bodite iskreni do sebe. Sevajte ljubezen popolnoma brez pričakovanj. Tudi če vam ta oseba ne more vračati občutkov. Sprejmite to in naj iz vas lije slap ljubezni.

Čeprav v času zaljubljenosti zlahka zapademo v obsesivno stanje fantazij (v najslabšem primeru tudi žalosti), ne pozabite takrat nase, na stvari, ki jih radi počnete in na vaše poslanstvo.

Zaljubljenost se dotakne duha in nas povabi v stanje ljubezni in čaščenja.

Biti zaljubljen pomeni dostop do brezpogojnega ljubimca v vas. Bili smo narejeni za ljubezen. Cilj je, da doživimo večno zaljubljenost v življenje. Bodite izvor ljubezni in jo pošiljajte na vse strani. 

elephantjournal.com, boredpanda.com, elitedaily.com