13 znakov, da ste sodobna čarovnica

Pa ne tiste z metlo in bradavico na nosu. Sodobna čarovnica je modra in samozavestna ženska, ki je v stiku z naravo, s svojim telesom in s svojimi močmi. Se sodobna čarovnica skriva tudi v vas?

13 znakov, da ste sodobna čarovnica (foto: profimedia) profimedia
31. 1. 2021

Tisto grdo različico čarovnice si je izmislila patriarhalna in ženske moči boječa patriarhalna družba, skupaj s čedalje bolj duhovno razvito družbo pa se ponovno rojeva podoba čarovnice kot modre in duhovno poglobljene ženske, ki je pripravljena sprejeti svojo ženstvenost, svojo povezanost z naravo in naravnimi silami, ki vladajo v kozmosu, in ki je sposobna pogledati izza materialnih zidov, s katerimi smo se obdali ljudje in tako pozabili na duhovno razsežnost naših življenj.

Odkar vemo zase, so nas učili, da se moramo bati narave, njene prvinske moči in naših prirojenih duhovnih (naravnih) sposobnosti, ki so jih označili za mistične, okultne, parapsihološke in bog si ga vedi kakšne še, samo zato, da bi se jih bali. Toda sčasoma smo začeli spoznavati, da se prav v naravi in povezovanju z njo skriva ključ do uravnoteženega delovanja, bivanja in zdravega življenja.

Za mnoge ženske po svetu beseda čarovnica pooseblja sposobnost, da ponovno vzamejo vajeti svojih življenj v svoje roke in zaživijo v skladu s svojo žensko naravo in z materjo naravo, več podrobnih značilnosti, ki opisujejo sodobno vrsto čarovnic, pa najdete v naslednjih trinajstih točkah:

1. Povezanost z zemljo

Čarovnica je ženska zemlje, kar pomeni, da je že ob rojstvu podedovala njene naravne sposobnosti in moči, povezane z rojevanjem, preobrazbo, zdravljenjem in ponovnim rojstvom. V tem smislu je moč ženske povezana z močjo matere zemlje. Žensko telo se samo od sebe odziva na ciklus narave in luninih men, sodobna čarovnica pa iz energije narave črpa tudi svojo fizično in duhovno moč.

2. Modrost

Se drugi večkrat zatečejo k vam po pomoč ali nasvet? Jim po navadi znate svetovati, morda darovati kakšno posebno zel, kristal, amulet ali kaj drugega, kar jim lahko pomaga ali olajša bolečino? Se od vas poslovijo z novim upanjem v srcu in nasmehom na obrazu? Če je temu tako, potem imate vse potenciale čarovnice, ki deluje kot zdravilka in svetovalka.

3. Živeti z naravo

Živite blizu gozda, vode, večjega travnika ali pa se morda trudite v vsakdanjem življenju imeti čim večji stik z naravo? Glede na to, da sodobna čarovnica črpa energijo iz narave, je povsem samoumevno, da želi živeti blizu nje in njenih zdravilnih moči.

4. Nevihte

Mati narava svojo prvinsko moč izkazuje tudi prek neviht, ki so po navadi čarovnicam zelo pri srcu. Tudi vi čutite, da se v vašem srcu ob stiku z naravo odvija prava nevihta?

5. Povezanost z živalmi

Imate radi živali? Se vam rade približajo in se vam zdi skrbeti in živeti z živalmi nekaj povsem samoumevnega? Če do njih gojite sočutje, jim pomagate, se morda z njimi pogovarjate in razumete njihove zvoke, to pomeni, da posedujete podobno energijo kot živali in s tem mati narava. Torej ste narejeni iz pravega čarovniškega testa!

6. Povezanost z Luno

Vas privlači energija Lune? Večkrat zrete vanjo, se pogovarjate z njo in občudujete njeno lepoto? Ste usklajeni z njenimi menami, polni načrtov in optimizma, ko narašča, ter nagnjeni h končevanju in zaključevanju raznih dejavnosti, ko upada? Ste ob polni luni polni zanosa in malce nori, ob mlaju pa nagnjeni k meditaciji, raziskovanju mističnega in snovanju novih načrtov? Ste opazili, da je tudi vaš menstrualni cikel povezan z luninimi menami? V tem primeru Luna močno vpliva na vas in nakazuje vaše čarovniške sposobnosti.

7. Uresničevanje in branje misli

Ste že opazili, kako zlahka lahko uresničujete svoje želje in kako hitro se zgodi tisto, o čemer razmišljate? Ali včasih nagonsko veste, kako morate nekomu pomagati, kaj drugi čuti, na kaj misli in na kaj morate biti še posebej pozorni? Rahločutne in čuječe čarovnice so se brez težav sposobne vživeti v druge in instinktivno spreminjati njihovo in svojo realnost.

8. Zdravilske sposobnosti

Ker so čarovnice usklajene z energijami matere narave, so naravne zdravilke. Tudi vas privlači umetnost zdravljenja? Ste bolj kot k sintetičnim zdravilom farmacevtskih podjetij nagnjeni k uporabi naravnih zelišč in napitkov? Ste s povsem nagonskim polaganjem rok in prenosom energije že kdaj uspešno pomagali lajšati bolečino drugih? Ljudi ste morda sposobni zdraviti že s tem, da ste ob njih, v njihovi družbi, saj vaše telo oddaja zdravilne energije, ki kažejo na to, da ste naravna zdravilka.

9. Spomini na prejšnja življenja

Vas večkrat preganjajo nočne more ali spomini na katero izmed prejšnjih življenj, v katerih so vas preganjali, zažgali, utopili ali kako drugače kaznovali vašo ženskost oziroma to, kar ste? Vas je morda strah, da vas imajo drugi za drugačno in se skušate prilagoditi večinskim normam? Če je temu tako, vedite, da je strah povsem odveč in da imate vso pravico zaživeti in živeti v skladu s svojimi občutji, sposobnostmi in željami. To je vaš čas. To je vaše življenje!

10. Občutek nepripadnosti

Ste se vedno počutili drugačni od drugih in ste kot otrok večkrat zadovoljno samevali v kotu, medtem ko so drugi hrepeneli po družbi? Če se izogibate večjih družb, hrepenite po samoti, se raje družite z živalmi ter čutite, da ne pripadate ne svoji družini ne prijateljem ne družbi, temveč samo sami sebi in naravi, potem ste prava čarovnica.

11. Ljubezen do kristalov

Kristali posedujejo energijo in moč narave, zato ni nič čudnega, da privlačijo tudi vas. Morda jih nosite okrog vratu, v žepu ali torbici, ali pa krasijo police v vašem stanovanju.  Lahko jih uporabljate pri svetovanju drugim, zdravljenju ali pa le zato, da iz  njih tudi sami črpate pozitivno energijo. Poleg kristalov vas najbrž privlačijo tudi sveče, s katerimi prikličete angelska bitja in bitja narave, svoj dom pa radi očistite vseh negativnih energij z gorečimi žajbljevimi vejicami ali kadilom.

12. Zanimanje za magijo

So vas že v otroštvu pritegnile zgodbe o magiji in uživate v čarobnem ozračju romanov, filmov in obredov, ki je tako zelo drugačno, boljše in veselejše kot siva in dolgočasna resničnost? Verjamete v določena znamenja in simbole ter ste v stiku z bitji, ki jih ne moremo zaznati s prostim očesom? Čeprav so vam najbrž vedno govorili, da pravljice, vilinska bitja in magija ne obstajajo, ste sami spoznali, da se v vsakem izmed nas skriva kanček vilinske energije, magije in hrepenenja po skrivnostnem.

13. Jasnovidnost

Vas večkrat obhajajo slutnje in svarila glede tega, kar prihaja? Ni nujno, da si pri tem pomagate s kristalno kroglo ali s kakšnim drugim medijem, kot so tarot karte, rune ali kristali, v vsakem primeru pa ste takrat, kadar se popolnoma sprostite, sposobni intuitivno videti prihodnost in se ravnati po svojih jasnovidnih prebliskih.

Sporočilo sodobne čarovnice je vedno povezano z ljubeznijo do sebe, narave in drugih. Prisluhnite svojemu telesu, svoji intuiciji in naravi, ki vas obdaja, ter gojite v sebi ljubezen do vsega in vseh. Tako boste zaživeli kot prava čarovnica!

Priredila Marta Pirnar Tittle

Preberite še Kako obuditi svoje magične sposobnosti