15 duhovnih lekcij za dosego notranjega miru

V življenju nam bodo prišle naproti mnoge lekcije – nekatere bodo težke, druge prijetne, iz vseh pa se bomo marsikaj naučili o sebi in o življenju. Preberite, katere so najpomembnejše za izpolnjeno življenje in notranji mir.

15 duhovnih lekcij za dosego notranjega miru (foto: pixabay) pixabay
3. 7. 2019

15 duhovnih lekcij:

1. Nikoli ne smemo dopustiti, da nam drugi govorijo, kako naj bi se obnašali in kaj naj bi počeli. Smo svobodna bitja in prevzemati moramo odgovornost za svoje misli, odločitve in dejanja.

2. Vsi smo povezani. Ko nekomu pomagamo, v resnici pomagamo tudi sebi. Ko nekoga prizadenemo, škodujemo tudi sebi.

3. Ne smemo se bati bolečih izkušenj. Na ta način rastemo in postajamo močnejši.

4. Ko spustimo vsa pričakovanja glede drugih, ne bomo nikoli več prizadeti ali prevarani.

5. Največji človeški strah je strah pred smrtjo. Dokler se ne sprijaznimo z dejstvom, da smo na Zemlji za določen čas, ne bomo mogli v polnosti uživati vsega, kar nam življenje ponuja tukaj in zdaj.

6. Namesto, da se ukvarjamo z drugimi, spoznavajmo sebe! Bolj, ko se zavedamo, kdo smo in kaj si želimo sami, boljše osebe bomo in naši odnosi bodo srečnejši.

7. Ljubezen ne bi smela boleti, saj iz ljubezni dajemo, ne da bi karkoli zahtevali v zameno. Samo to je prava ljubezen, vse ostalo je potreba ega.

8. Bolečina in užitek sta dve strani istega kovanca. Prva ne more obstajati brez drugega.

9. Ko se ukvarjamo s simptomom, ne moremo pozdraviti vzroka. Namesto tega raje odkrijmo, korenino in jo izruvajmo.

10. Bog, če vam je všeč ta izraz, je v bistvu višja resnica.

11. Ne smemo se osredotočati na to, kaj drugi delajo in govorijo. Naša dejanja morajo biti motivirana s strani naše duše in če poslušamo svoje srce, bomo vedno storili tisto, kar je prav.

12. Vselej bi morali povedati resnico, ne glede na posledice. Biti iskren je ena izmed najvišjih vrednot, ki prinaša mir tako drugim kot nam samim.

13. Strasti nas lahko prevzamejo do te mere, da postanemo obsedeni. Delati moramo na tem, da se ne navezujemo na stvari niti na ljudi.

14. Vsak od nas pride na ta svet sam in sam tudi odide. Zato nas ne sme biti strah samote – to ni osamljenost. Kadar uživamo v svoji družbi, smo sami - umirjeni in srečni. Kadar hlepimo po drugih, smo osamljeni.

15. Vsa prava prijateljstva temeljijo na medsebojnem spoštovanju. Nikoli ne smemo dopustiti, da bi nam kdorkoli vcepil občutek manjvrednosti.

Vir: Conscious Reminder

Preberite še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri