15. februar: Mlaj in delni Sončev mrk

Kako v teh dneh na nas deluje delni Sončev mrk v znamenju vodnarja, lunin mlaj in Merkur?

15. februar: Mlaj in delni Sončev mrk (foto: profimedia) profimedia
14. 2. 2018

Astrološki dogodek 15. februarja ob 21:05 uri zvečer lahko, kot vsak mrk, prinese nekaj dobrega ali slabega. Viden bo na Antarktiki in v južni Ameriki, občuten pa tudi pri nas. 

Prinese lahko pozitivne spremembe, če so naše nove ideje na mestu in podprte z entuziazmom in optimizmom. Ali pa prinese pretrese in konflikte na tistih področjih, ki niso najbolj v skladu z nami. 

Sončev mrk je sicer povezan z informacijami, s komunikacijo, izobraževanjem in potovanji. Lahko vzbudi strastne reakcije vezane na starše, dom, lastnišvo, tradicijo, nacionalno pripadnost... piše tarot-horoskop.com.

Tri dni pred in po mrku se ne priporoča, da v življenju sprejemamo pomembne odločitve ali naloge, saj vplivajo na nestabilnost teh odločitev.

Mrki že od nekdaj napovedujejo ekstremno vreme, naravne katastrofe, nesreče, nepredvidene dogodke, neverjetna naključja...

Vpliv mrka pogosto udari na naša najbolj občutljiva področja v življenju, katerih se sicer spretno izogibamo. Ker nastopi tema, vpliva tudi na naše temne plati, vzorce, situacije ali odnose v življenju, katere je potrebno zapustiti in odpustiti, da se transformirajo v nekaj boljšega in kvalitetnejšega. Potrebno je iti skozi temo, da lahko najdemo svetlobo. 

Tokratni mrk nastopi v večernih četrtkovih urah v znamenju vodnarja, ki predstavlja simbol svobode, prihodnosti, prijateljstva, socialnih reform ali pa globljih osebnih reform, ki jih je potrebno opraviti v sebi. Pozvani smo k rasti in razvoju. Na kateremkoli področju lahko občutite pretres ali potres, ki ruši staro in ustvarja novo resničnost. 

Tudi bližina Sonca in Merkurja vpliva na naš um, način razmišljanja, na naša prepričanja, informacije ter kako razumemo svet okoli sebe. Sedaj je dobro, da se umaknemo iz svojega uma in spoznamo, da naše misli ne vladajo nam, pač pa mi njim. Da imamo sposobnost, da spremenimo svoj način razmišljanja, še posebej tista, ki nas držijo na mestu in zaradi katerih ne naredimo potrebnih sprememb v življenju ali odnosih.

Ni enoznačnega odgovora za vse, kaj nam bo ta dogodek prinesel. Nekateri bodo v tem času prekinili odnos, drugi pričeli novega, tretji bodo dojeli, v čem je težava, ki jo ponavljajo že ves čas v življenju. Nekateri bodo našli stare rane, ki jih je potrebno zaceliti.

Nihče ne bo nič izgubil, nekatere stvari pač morajo oditi. Mar ni izguba časa in energije, ki jo trošimo za nekaj, zaradi česar smo nesrečni medtem ko življenje čaka na nas, da ga zaživimo? Vsak konec je priložnost za nov začetek. 

15. februarja ob 22.05 uri nastopi tudi mlaj, Luna tako pričenja nov cikel in tudi mi z njo. Prihaja cikel večje stabilnosti, zato lahko po mrku in mlaju lažje delujemo v smeri uresničevanja svojih želja in vzpostavljamo nove poti. 

Med 18. in 25. februarjem so ugodni datumi, z izjemo Merkurja, ki je od 27. januarja do 5. marca 2018 najbližje Soncu. Katerikoli planet se nahaja v neposredni bližini Sonca je vznemirjen, saj Sonce ne dovoli manifestiranja vplivov tega planeta. Merkur predstavlja možnost, da komuniciramo, verbalno izražamo svoje želje in potrebe. Zato lahko v tem obdobju postanemo zelo občutljivi, ko komuniciramo z drugimi. Komunikacija lahko postane zelo frustrirajoča. Težko poslušamo druge in občutimo, kaj si mislijo. Lahko postanemo preveč obrambni ali pa se umaknemo, kar lahko ustvari težave v partnerstvih. Bodite torej bolj pozorni na svojo komunikacijo z drugimi. 

Od 26. do 28. februarja pa je Luna v konjukciji z Rahujem, zato se je potrebno tudi na te dneve izogibati pomembnim odločitvam in aktivnostim. 

povzeto po: vedska-astrologija.com in julijanaoremovic.com