15 nasvetov za bolj enostavno življenje

Ko življenje ne poteka tako, kot si želite, je dobro narediti čistko. Ko se znebite vseh nepotrebnih in neuporabnih stvari, boste lažje zadihali in se osredotočili na tisto, kar je pomembno.

15 nasvetov za bolj enostavno življenje (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
15. 11. 2019

Ko očistimo navlako, imamo boljši pregled nad tistim, kar potrebujemo in kar ima v našem življenju globlji pomen. Nihče noče živeti v nenehnem stresu in naglici – vaša odločitev je, kako dolgo boste še živeli v nezadovoljstvu, ob tiktakajoči uri in neredu zunaj in znotraj sebe. Ko iz svojega okolja preženete tisto, kar vam jemlje energijo, boste bolj ljubeči, pozorni, mirni in srečni.

Manj je več!

Kako lahko poenostavite svoje življenje:

1. O stvareh, ki se nabirajo in jih imate okrog sebe samo zato, ker se bojite, da bi jih pogrešali ali 'ker morda nekoč pridejo prav' začnite razmišljati na drug način. Ovirajo vas in vašo svobodo, kradejo vam čas, spravljajo vas ob živce... Brez česa lahko živite? Ko pospravljate in ločujete stvari, se hkrati ureja tudi vaš um. Imejte v mislih, da nakupovanje in kopičenje stvari ne more zapolniti praznine v vas.

2. Ne pozabite tudi, da v čistem in urejenem prostoru energija lažje kroži!

3. Življenje si radi polnimo s stvarmi, ki odvračajo pozornost od tistega, kar je zares pomembno. Družabna omrežja, televizija, video igrice, nezdravi prigrizki, kajenje, alkohol, klepetanje brez pomena… Zakaj bi si življenje zapolnjevali s stvarmi, ki v resnici nimajo pozitivnega učinka na vaš notranji mir? Naučite se kontrolirati vse te distrakcije, preden one začnejo kontrolirati vas.

4. Razmislite, čemu bi radi posvetili več časa. Sebi, svojim dragim, hobijem, ki vas veselijo, športu, izletom. Kako priti do tega? Posodobite svoje prioritete. Večkrat boste morali reči NE stvarem, s katerimi zapravljate svoj čas in energijo. 

5. Vstajajte bolj zgodaj in uživajte v čarobni tišini jutra.

6. Opustite stare slabe navade in vzpostavite nove. To seveda ne gre čez noč, potrebovali boste vsaj okvirno nekaj tednov. Si upate sprejeti 30-dnevni izziv? Bojkotirajte na primer gledanje televizije po 21. uri zvečer. Kmalu boste ugotovili, da lahko počnete marsikaj bolj zanimivega in se hkrati bolj povežete z domačimi. Ali pa počnite nekaj novega skozi cel mesec, na primer, vsak večer se odpravite na sprehod … 

7. Še ena pomembna misel: kadar potujemo brez odvečne prtljage, izkusimo več in smo manj obremenjeni. Na cesti, na dopustu in v vsakdanjem življenju.

8. Ni pomembno, koliko stvari imate, ampak kaj vam te stvari pomenijo. Bolje je imeti tri knjige, ki so vam spremenile življenje, kot pa celo polico romanov, ki jih niste nikdar vzeli v roke.

9. Obsesivno razmišljanje o težavi je ne bo rešilo, le podvojilo. Opustite misel za nekaj časa in rešitev bo prišla, saj ne boste več v krču, ki vam preprečuje, da bi na stvari pogledali iz različnih zornih kotov.

10. Naj vas drama drugih ne gane. Ne potrebujete je.

11. Ko spremenite svoje misli, spreminjate tudi svoj fizični prostor. Vsi smo že kdaj na lastni koži doživeli, kako človek z negativno energijo napolni celo sobo in kako zadušljivo je lahko v dvigalu z nekom, ki je skrajno negativno naravnan.

12. Ko določene stvari ali situacije sprejmete takšne, kot so, namesto da bi jih hoteli za vsako ceni spremeniti, prihranite veliko energije. Včasih, ko ni v naši moči, da bi rešili svet, je treba samo sprejeti in iz tistega, kar imamo, iztisniti največ.

13. Hvaležnost je najboljša pot do sreče in notranjega miru in napake so najboljše učiteljice!

14. Ne jemljite vsega osebno – takoj boste bolj svobodni in sproščeni!

15. Sledite svoji resnici. Ni pomembno, kaj si mislijo drugi. Vi sebe najbolje poznate in točno veste, kaj potrebujete.

Vir: Marc And Angel

Preberite še:

8 duhovnih resnic za boljše življenje

Kako ustaviti dramo v vasem življenju