15 navad ljudi, ki delajo na sebi

Čeprav nas večina brzi skozi dneve v stresnem tempu, bi si moral vsakdo pri sebi izboriti moč za zavestno delovanje. Z zavestnim opazovanjem sebe se bomo zares spoznali in bili sposobni kreiranja svojega življenja po najboljšem možnem scenariju. Zavestni ljudje so tisti, ki zavestno delajo na sebi in svoji duhovni rasti, se vedno trudijo pomagati tako sebi kot vsem okoli sebe.

15 navad ljudi, ki delajo na sebi (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
8. 5. 2019

Kaj počnejo ljudje, ki zavestno delajo na sebi?

1. Vsakodnevna opravila spreminjajo v zavestna dejanja

Biti zavesten ne pomeni le, da si pozoren na trenutek nekaj minut na dan v času meditacije, pač pa, da si pozoren na vse, kar delaš v danem trenutku, tudi če je to delo v službi, pranje perila, vožnja v avtu ali uživanje kosila.

2. So pozorni na svoja čustva in misli

Zavedajo se svojih čustev in misli - tudi če so negativna, jih ne tlačijo, pač pa jih zavestno opazujejo, sprejmajo ter razgradijo, kar ni dobro.

3. Meditirajo - vsak dan

Seveda! Bolj stresno življenje imajo, več meditirajo! Saj je meditacija takrat še toliko bolj pomembna, da se razgradijo stresne negativnosti, ki se naberejo tekom dneva, se tako umirijo ter postavljajo stvari nazaj v ravnovesje.

4. Preživljajo čas v naravi

Saj vedo, da je to odličen ali celo nujen način, da se sprostijo in obnovijo svoj um. Podobno kot pri meditaciji, v stiku z naravo pridobijo svežo vitalno energiji in novo perspektivo.

5. Poslušajo svoje telo

To pomeni, da se ne ženejo za vsako ceno. Pa kaj potem, če so bili dogovorjeni za aktivnosti! Včasih telo potrebuje počitek, zato mu je potrebno prisluhniti in mu privoščiti, kar potrebuje.

6. So zavestni glede tega, kaj dajejo v svoje telo

Ne mečejo hrane brezbrižno vase, pač pa so pozorni na to, kaj jedo in kakšno energijo vsebuje hrana. Vzamejo si čas in hranijo telesa skrbno.

7. Ne hranijo se z nesmiselnimi vsebinami

Pozorni so tudi na to, da niso preveč izpostavljeni televiziji, računalniškim igram ali rušilni glasbi, ki ruši notranje ravnovesje. 

8. Ustvarjajo

Ali je to risanje, pisanje, petje, plesanje, kuhanje, delanje z lesom, glino... Biti ustvarjalen namreč pomaga pri razširjanju zavesti.

9. Ne uporabljajo telefona in računalnika ves čas

Imajo zdrav odnos s tehnološkimi napravami in vedo, kdaj si lahko vzamejo počitek od naprav ter vzdržujejo odnose v realnem svetu.

10. Niso preveč resni in imajo smisel za humor

Znajo se pošaliti in nasmejati tudi na svoj račun ter iz svojih težav. Smeh jih poveže s sedanjim trenutkom. Radosten smeh in meditacija namreč povzročata podobne učinke v možganih!

11. So mirni v sebi...

... in brez strahu, ker vedo, da so več kot le fizično bitje ter brezmejni.

12. Imajo radi živali...

... in vsa ostala bitja, saj smo vsi povezani med seboj in vsi eno.

13. Ne potrebujejo dokazovanja

Ker se jasno zavedajo, kakšna je njihova vloga v tem vesolju, ne potrebujejo potrditve od okolice.

14. So odgovorni za svoje zdravje

Prevzemajo odgovornost za svoje zdravje in niso slepo odvisni od drugih. Poskušajo vzpostaviti ravnovesje in harmonijo med umom, telesom in dušo, ki jim zagotavlja zdravje na vseh ravneh.

15. So predani svoji poti

Ker vedo, da je popolna predanost edini način za uspeh. Zavedajo se, da ne bodo dosegli razsvetljenja na vikend delavnici, pač pa je potrebno zavestno delati na sebi vsak dan in vsak trenutek svojega življenja. 

Po predlogi: bustle.com

Preberite še: