2. dan novoletnega izziva: Privoščite si solsticijski obred

Pred nami je drugi dan izziva, ki bo ognjeno obarvan. Ne pozabite: karmo prihodnosti si ustvarjamo danes. 

2. dan novoletnega izziva: Privoščite si solsticijski obred (foto: profimedia) profimedia
21. 12. 2016

Tisti, ki ste zamudili: včeraj smo pričeli s 1. dnem, ko smo razmišljali o naših trenutnih življenjskih lekcijah. Kar velik zalogaj, kajne? A pomembno je, da je prisotna misel in pozornost ter želja, da najdemo odgovore na svoja vprašanja in se ves čas opazujemo, kako delujemo. 

2. dan: SEŽIGANJE STAREGA V OGNJU PREOBRAZBE

Danes pa je prav poseben dan: Zimski solsticij - pravo novo leto in izkoristili bomo njegove podpirjajoče energije ter si privoščili majhen obred. Podobno so počeli že naši davni predniki, ki so na ta dan kurili ogenj in kresove. Sonce danes namreč praznuje svoj rojstni dan in vstopa v nov cikel, mi in narava pa prav tako. Dnevi se končno pričenjajo daljšati in svetloba na ta dan premaga temo. Povabimo jo tudi v svoja življenja - na vseh področjih. Solsticij nastopi danes, 21. decembra ob 11.46 uri. Ker bo večina od vas trakrat verjetno v službah ali imela obveznosti, si ta obred privoščite bodisi zjutraj ali pa zvečer, ko se umirite. 

Potrebujete:

 • papir,
 • svinčnik,
 • svečke (če imate doma peč ali kamin - toliko bolje),
 • sproščeno okolje in umirjen ter odprt um. 

Na papir boste zapisali vse, česar bi se radi znebili. Vse, kar bi radi vrgli v ogenj, da zgori. Počnite to zavestno. Naj ne bo le površinsko dejanje, temveč imejte hkrati v mislih gorečo željo, da ste resnično pripravljeni na spremembo. Da resnično in z vsem srcem želite, da vse slabo zgori. Ker imate dovolj, da vas bremena uničujejo in ste pripravljeni prevzeti odgovornost za svojo srečo! Prižgite ogenj ali svečo z mislijo, da bo ta prinesla svetlobo tako v vas kot v svet. Ko končate s seznamom, vržite list v kamin ali peč, da zgori. Opazujte, kako je odšlo. 

Pazljivo! Če imate le svečke, lahko svoja bremena mečete na ogenj tudi v mislih. Da ne boste poleg svojih strahov in travm zanetili še hišo!

Pomoč, kaj vse lahko napišete na list in vržete v ogenj:

 • Stare zamere (do prijateljev, partnerjev, sodelavcev in družinskih članov), ki vas razjedajo in onemogočajo notranji mir. Čeprav so vas prizadeli, se je potrebno zavedati, da nakopičena negativna čustva in zamere proizvajajo bolezni. Ko odpustimo, sprostimo energetske blokade v sebi in življenjska energija lahko ponovno steče ter nas osrečuje. Sicer pa se vprašajte, zakaj vas je nekdo prizadel, kakšno lekcijo vam je situacija prinesla? Bodite hvaležni zanjo. 
  Za pomoč preberite: Kako odpustiti nekomu, ki vas je prizadel?
 • Nesprejemanje sebe. Sprejmite že, da ste, kdor ste. Bodite hvaležni za vse, kar imate. Vse misli in prepričanja, da niste dovolj dobri, naj zagorijo! 
  Za pomoč preberite: Kako vzljubiti sebe?
 • Žalost, ki jo nosite v sebi zaradi preteklih dogodkov. Kar je bilo, je bilo. Vse ima svoj smisel. Življenje pa se dogaja tukaj in zdaj. Zdaj nima prostora za žalost. 
 • Strahove in skrbi, ki vam onemogočajo srečno življenje in vas hendikepirajo, da bi počeli, kar si v resnici želite in po čemer hrepeni vaša duša. 
  Za pomoč preberite: Kdo je resnični izvor vašega strahu?
 • Travmatične izkušnje, ki ste si jih vede in nevede nabrali tekom let(a).

NAJ ZGORIJO!

ČAS ZA SVETLOBO

Ko vse, kar želite, vržete v ogenj in se spremeni v pepel... Povabite na to mesto svetlobo in luč ognja ter sonca. Svetlobo, ki bo odprla vrata novemu in boljšemu v življenju. Svetlobo, ki bo omogočila, da bo iz starih bremen ostala le hvaležnost za izkušnje, ki so se morale zgoditi, da ste zrastli in se spremenili. Naj bodo še tako težke preizkušnje, zagotovo so vas okrepile in vam dale nekaj, kar sicer ne bi nikoli dojeli... Vse je natanko tako, kot mora biti. Pogumno naprej.

Uživajte v posebnih energijah solsticija in v občutku olajšanja, ko boste obredno zažgali vse, kar ni dobro... 

Preberete si lahko tudi vilinsko pravljico o zimskem solsticiju, ki nosi posebno skrivnost - skrivnost življenja. 

Toliko za danes, jutri veselo naprej. Če še niste prijavljeni na naš 12-dnevni izziv, lahko to še vedno storite tukaj. 

Veliki letni horoskop 2017

Ste po horoskopu morda bik? Preberite svoj horoskop za leto 2017. Brez skrbi, tudi ostala znamenja pridete na svoj račun tekom izziva.