2. Sensa vikend v Bohinju

6. – 8. maj 2011, Bohinj Park Hotel. Spoznajte predavatelje in izvajalce programa!

22. 4. 2011

Delavnici kominikacije z dr. Tadejem Praprotnikom

1. delavnica: Načimo se komunicirati: ali moški in ženske res živimo v dveh svetovih?

Dr. Tadej Praprotnik, docent za področje Teorije družbene komunikacije nam bo na prvi delavnici poskušal pojasniti osnove uspešnega sporazumevanja s poudarkom na žensko-moški komunikaciji. Skupaj bomo poskušali poiskati odgovore na vprašanja: ali ženske in moški res živimo v različnih svetovih, kakšna so naša pričakovanja v partnerski komunikaciji, zakaj so naši partnerji v določenih dejanjih povsem nerazpoznavni, zakaj dobimo včasih občutek, da smo »sami« v odnosu.

2. delavnica: Naučimo se dozirati: diplomacija v vsakdanjem komuniciranju

Druga delavnica bo tokrat namenjena veščinam v vsakdanji komunikaciji.

Kaj storiti, ko nas bežna znanka navdušeno sprašuje, kako nam je všeč njena nova frizura, nam pa se zdi, da je z njo povsem ustrelila mimo? Zakaj je biti zelo neposreden nekoliko drzno in težavno početje? Zakaj včasih ne povemo povsem naravnost, kar so od nas pričakovali? Zakaj postrežemo s polovičnimi odgovori? Zakaj smo včasih raje tiho, kot da bi se pritožili sosedu, ker je parkiral pred našim vhodom?

Na delavnici si bomo s pomočjo konkretnih primerov ogledali tudi razlike glede stila komuniciranja, ki so razlog za nesporazume, torej kaj se zgodi, če je en sogovorec zelo direkten, drugi pa izjemno indirekten. Posvetili se bomo strategijam aktivnega poslušanja in »umetnosti« učinkovitega spraševanja.

Se vam je že kdaj zgodilo, da niste vedeli, kako nadaljevati pogovor? Ali pa ste sogovorcu zastavljali vprašanja, ki niso peljala v smer sproščenega in odprtega pogovora, temveč je po kratkem »zaslišanju« pogovor zamrl. Zakaj prihaja do tega? Se lahko naučimo kakšnih »tehnik« za prijetno pogovarjanje?

Zdravilna meditacija z gongom

Osnove sproščanja in zdravilno meditacijo z velikim gongom bomo doživeli z Dušanom Osojnikom, avtorjem odličnih protistresnih delavnic in zenovskim učiteljem. Najbrž ni glasbila, ki bi s tako širokim in bogatim spektrom številnih tonov oziroma vibracij vplival na človeka tako celostno in zdravilno kakor veliki gong. Med zvočno terapijo se telo in duh brez kakršnega koli napora popolnoma sprostita in uravnovesita, s tem pa se spodbudijo samozdravilni procesi organizma.

Delavnica: Biti pri miru in prisluhniti (osnove ZEN meditacije z Dušanom Osojnikom)

Temelj zena je meditacijska praksa, imenovana 'zazen', kar pomeni 'samo sedeti in ničesar delati, niti meditirati'. V osnovi je to nekaj najbolj preprostega, kar še more biti preprosto. Hkrati pa je lahko ta preprostost tudi nekaj najtežjega. Predvsem zato, ker je sodobni človek oziroma njegov um ponavadi zelo težko pri miru. Za zenovsko prakso velja, da je to najprijaznejši, najpreprostejši in hkrati najučinkovitejši način prijateljevanja s samim seboj. Skozi to prakso se namreč brez vpletanja religioznosti ali posebnih ideologij uravnovešata telesni in duševni vidik ter se umirja um.

Zato bomo samo sedeli in pustili, da se skozi številne miselne in čustvene ter telesne občutke zgodi, kar se ima zgoditi, se ne vpletali ter samo opazovali, kaj se dogaja. Tako bomo lahko, med drugim, brez sprenevedanja zrcalili sebe, takšnega, kakršni smo, in ne takšnega, kakršni mislimo, da smo.

Delavnica: Ples brez forme s Kristino Pojbič

Ples brez forme z mednarodno priznano plesalko in plesno pedagoginjo Kristino Pojbič nas bo popeljal bliže k notranjemu bitju. Ko telesu dovolimo, da se giblje popolnoma svobodno, brez kakršnih koli omejitev, se v njem zgodi eksplozija energije, meja med plesalcem in glasbo se zabriše, smo na poti k svoji resnični naravi. Stres in vsakdanji strahovi izginejo, življenje se spremeni v trenutek radostnega praznovanja.

Delavnica: Masaža refleksnih točk z Lojzetom Škrjancem

Spoznanje, da imamo ljudje na dlaneh in stopalih refleksne točke, ki so povezane z organi v telesu, je vplivalo na razvoj masaže refleksnih točk. Stimulacija natančno določene refleksne točke, ki je na dlani ali stopalu, namreč pomaga spodbuditi pretok energije skozi telo in uravnovesiti njegovo delovanje. Kadar pretok energije v telesu ni oviran, je človek zdrav. Če pa pride do zastoja v določenem organu, se lahko čez čas pojavijo prva bolezenska znamenja.

Motena refleksna točka je ob dotiku boleča. Če med izvajanjem pritiska na točko na dlani ali stopalu začutite topo bolečino, je to znamenje za neuravnoteženo energijo natančno določenega organa. Eden od najboljših refleksoterapetov pri nas, Lojze Škrjanec, nas bo poučil o prednostih masaže refleksnih točk in nam pokazal, kako lahko sami s pravilnimi pritiski odpravimo začetne težave. Ljoze bo na voljo tudi za osebno obravnavo.

Delavnica: Krožno povezano dihanje s Tadejo Kern

Rebirthing ali krožno povezano dihanje je izredno učinkovita dihalna tehnika s takojšnjimi učinki, ki osvobaja nezavedne blokade, nastale v mišicah zaradi fizičnih in emocionalnih stresov. Zaradi zelo uspešnih rezultatov tehniko pri svojem delu uporablja vse več terapevtov. Tadeja Kern, ki je z rebirthingom povezana že več kot deset let, nas bo vodila skozi proces skupinskega krožnega dihanja k boljšim telesnim in notranjim občutkom.

Delavnica: 'Face Force Yoga' s Sandro Laznik

Sandra Laznik, učenka Savine Ritter, avtorice programa Face Force Yoga, nas bo vodila skozi  poživljajočo vadbo, ki hkrati vpliva na obraz, telo, dihanje, obnavlja hormonski sistem in vzpodbuja notranjo pomlajevalno alkimijo.

Najprej se bomo z dinamičnimi ponovitvami 15 minut posvetili le obrazu, nato bo sledil celovit trening, ki bo poskrbel za čvrsto zadnjico, raven trebuh, topljenje maščob, lifting vek, polnost prsi in lic, zmanjšanje podbradka, za aktivacijo žlez, akupresurnih točk, obnovitev energije notranjih organov, spodbuditev regeneracije kože, ter naravne proizvodnje elastina in kolagena. Ko se naše bitje resnično poveže v celoto, se razcveti in zasije navznoter in navzven.

Cena celotnega paketa (2 nočitvi s polnim penzionom, uporaba savne, delavnice) je 250 EUR. Doplačilo za enoposteljno sobo 40 EUR. Prijave na tel: 08 200 4140

O hotelu

V osrčju Julijcev in bohinjske ledeniške doline leži vrhunski alpski eko resort z izredno aquapark ponudbo (savna park, bazeni, tobogani, whirlpooli), odprtim kaminom, s prostori za druženje, bowling centrom, kino dvorano ter fantastično kulinarično ponudbo. Hotel poleg odlične operativne službe nudi 9 dvoran različnih velikosti, ki sprejmejo do 320 gostov. Je izvrstna izhodiščna točka za poletne in zimske športe: okolica omogoča kolesarske ali hribovske izlete, plezanje, rafting, izkušnjo adrenalinskega parka, smučanje in več. Hotel, ki je harmonično zlit z okolico, je bil zgrajen z veliko pozornostjo do okolja in je kot tak eden najnaprednejših energijsko varčnih hotelov v centralnem evropskem prostoru. www.bohinj-park-hotel.si

Prijave

Prijave na tel: 08 200 4140 / Bohinj Park Hotel d. o. o. ,Triglavska cesta 17, 4264 Bohinjska Bistrica

Urnik 2. sensa vikenda


PETEK

od 14:00
prihod in prijava v hotelu Bohinj Park Hotel

17:30 - 18:30
uvodni pomlajevalni obred s 'Face force yogo' in telesnimi položaji s Sandro Laznik

19: 00 – 20:00
večerja

20:15 – 21:15    
gong zvočna kopel z Dušanom Osojnikom

SOBOTA
7:00 - 8:00
jutranja zen meditacija z Dušanom Osojnikom

08:00 - 09:00
zajtrk

09:00 - 10:30
delavnica komunikacije I: Ali zares živimo v različnih svetovih?: moški in ženska v komunikaciji z dr. Tadejem Praprotnikom

11:00 – 12:30
delavnica Masaža refleksnih točk z Lojzetom Škrjancem, možnost osebne obravnave

12:30 – 14:00
kosilo

17:00 - 19:30
delavnica: Ples brez forme s Kristino Pojbič

19:30 - 20:30
večerja

21:00 - 22:00
večerna zen meditacija z Dušanom Osojnikom

NEDELJA

7:00 - 8:00
jutranja joga s Sandro Laznik

08:00 - 9:00
zajtrk

09: 00 - 10:30
delavnica komunikacije II: Naučimo se dozirati: diplomacija v vsakdanjem komuniciranju

11:00 – 14:00
delavnica Krožno povezano dihanje s Tadejo Kern

14:00 – 15:00
kosilo

do 17:00
odjava