3. dan novoletnega izziva: Svojim sanjam naproti

Danes je dan za naše sanje. Ustvarite takšno življenje in dejanja, da boste s tega planeta nekoč, ko boste uresničili, kar ste želeli, odšli z nasmehom in mirom v duši. Ne dovolite si obžalovanj. 

3. dan novoletnega izziva: Svojim sanjam naproti (foto: profimedia) profimedia
22. 12. 2016

Prvi dan smo razmišljali o naših trenutnih življenjskih lekcijah. Včeraj smo obredovali na zimski solsticij in upamo, da ste uspeli sežgati vsaj nekaj slabih stvari, ki so vas vlekle nazaj. Danes gremo naprej, čaka nas delo na naših sanjah in poslanstvu in na življenju, ki ga je vredno živeti in zaradi katerega nam bo srce bilo hitreje. Ne pozabite - energije solsticija so še vedno močne. Zato jih izkoristimo za delo na sebi. 

Vsakdo ima svoje poslanstvo, vsakdo izmed nas je bil poslan na ta planet z namenom: 

1. Da pomaga, pozdravi in razvije sebe.

2. Da z določenimi talenti in vrlinami pomaga planetu.

To ne pomeni, da mora vsakdo početi revolucionarna dela v širšem pogledu. To pomeni, da vsakdo dodaja svoj košček k mozaiku in ima moč, da spreminja svet. Včasih niti ni pomembno, kaj delamo, temveč KAKO delamo. Ali delamo nekaj z ljubeznijo in dobrim namenom ali ne. Naj bo to vloga trgovke, čistilke, kuharja, računovodkinje… Ali vloga mame, sestre, vnuka… Ni pomembno, pomembno je KAKO to počnemo. 

Vsi imamo svoje poslanstvo, a vsakdo ga žal ne izpolne

Danes razmišljajte, kaj je tisto, kar lahko date planetu? Ali to že dajete? Kaj bi še lahko naredili in čutite v sebi, da bi morali, pa ne… Čas je, da naredite nekaj v tej smeri. Naredite prvi korak. Če boste danes naredili prvi korak, boste nakazali vesolju, da želite, da se vam v letu 2017 odpre vaša pot poslanstva v popolnosti. 

Ste si od vedno želeli vrtnariti? Kupite vrtnarsko orodje za leto 2017. 

Ste si od vedno želeli nekam iti? Pojdite ali naredite načrt. 

Ste si od nekdaj želeli peti, plesati, igrati, pisati, risati? Počnite to. 

To velja za karkoli... 

Kaj pa sploh je naše poslanstvo?

No, nekaterim je to jasno kot beli dan, nekaterim malo manj.

Da bi lažje razvozlali ta misterij, je tu nekaj vprašanj, ki vam lahko pomagajo.

1. Kaj vas je strastno veselilo kot otroka?

Otroci intuitivno počno tisto, kar je njihova strast. Razmislite, kaj ste počeli kot otrok in vas je neizmerno osrečevalo. Morda je to pisanje, risanje, oblikovanje, igranje vloge učiteljice, zdravnika, matere, plesanje, petje... Morda so vas fascinirale živali ali rastline. Žal običajno prvinske želje otroci hitro zatrejo zaradi vpliva okolice in šole, za njih zmanjka časa ali pa jih zamenjajo s hobiji, ki so sprejeti kot bolj primerni za otroka.

2. Če bi imeli veliko prostega časa, kaj bi najraje počeli?

Kam bi šli in kaj bi počeli?

3. Ob čem pozabite na svet okoli sebe?

Ko delate tisto, kar je vaša misija, izgubite občutek za čas, pozabite na lakoto in utrujenost, nič ni težko. In še to -  ne razmišljate, koliko boste s tem finančno zaslužili, saj je najbolj pomembno to, da opravite, kar morate. 

4. Katera tematika vam je najbolj pri srcu?

O čem najraje prebirate? Kaj najraje brskate po spletu, poslušate na televiziji ali radiu, katere fotografija najraje občudujete na Facebooku ali Instagramu? Ob kateri tematiki vam poskoči zanimanje in srce? Morda so to okoljske teme, teme o otrocih ali pa zdravi recepti? 

5. O čem najraje govorite z bližnjimi?

Katero temo najraje odprete, ko ste v družbi s prijatelji ali družino? Katera tema pogovora vas resnično zanima in vam je zabavna? Prav tako velja pomisliti za kakšne nasvete vas običajno prosijo prijatelji, glede česa se jim zdi, da jim lahko najbolj pomagate. Kaj drugi opazijo, da je vaša močna točka, je lahko znak vašega poslanstva.

6. Kaj si želite storiti preden umrete?

Kaj je tisto, kar imate na listu, da morate nujno storiti v tem življenju? Kaj bi vam bilo najbolj žal, da ne bi naredili? To je običajno nekaj, v kar resnično verjamete in vas izpolnjuje.

Ko ne izpolnite svojega poslanstva, gre za tragično dejanje svobodne volje. Če porabimo življenje za nezavedno početje stvari, ki niso v skladu z nami in zapravljamo možnosti, da bi napravili maksimalno, kar lahko, se ne bomo vrnili domov z izpolnjeno dušo.

Zato je pomembno, da sledimo svojim sanjam - ne sanjam svojih staršev, partnerjev, učiteljev, prijateljev, okolice. Vi ste vi. Na koncu ostanete sami s seboj in s svojimi dejanji. Kaj boste pustili za seboj, ko boste odšli? Ustvarite takšno življenje in dejanja, da boste s tega planeta nekoč, ko boste uresničili, kar ste želeli, odšli z nasmehom in mirom v duši. Ne dovolite si obžalovanj.

No, to je vaša naloga danes: da postavite svoje želje na prvo mesto. Tiste najbolj skrite in zatrte. Tiste, ki se vam v temni noči prikradejo v misli in ne dajo spati. Naredite majhen korak v smeri svojih še neizpolnjenih sanj. Samo nakažite vesolju z majhnim dejanjem, da ste pripravljeni na uresničitev svojih želja in ga prosite za pomoč. Ko se združi vaša volja, odprtost in zaupanje z vesoljem, je vse mogoče.

Ko ne sledimo svojim sanjam pa počasi umiramo, pravi pesem, ki smo jo nedavno brali.

In vedite, da ni nikoli prepozno, resnično nikoli. Samo ne bodite sužnji svojih zakoreninjenih vzorcev, navad, rutin in strahov.

Ker smo tu z višjim namenom. Naš namen je, da tečemo po tem planetu z ljubeznijo v srcih in ustvarjamo nekaj, kar bo morda pomagalo tudi drugim. Naš namen je, da se bojujemo za svoje sanje. 

Znebimo se torej zadušljivih načinov življenja, ki počasi ubijajo našo dušo. Sklenimo dogovor z našim srcem, da bomo vedno poslušali njegov šepet. Obljubimo si, da bomo častili, kdor v resnici smo in bili vsako jutro hvaležni za novo možnost uresničevanja svojih sanj. Naj naše poslanstvo ne leži potepatano na tleh. Nismo tu, da bi ugajali okolici in njenim pričakovanjem. Tukaj smo zato, da izpolnimo sebe.

Zaživimo življenje, zaradi katerega nam bo srce bilo hitreje. Odkrijmo svoje talente in delimo svojo čarobnost s svetom.

Srečno!

Veliki letni horoskop 2017

Danes čaka manjše darilo na vse dvojčke. Preberite svoj. Ostala znamenja pridete na svoj račun tekom izziva.