3 fraze, ki jih uporabljajo psihično močne ženske

5. 6. 2024
Deli
3 fraze, ki jih uporabljajo psihično močne ženske (foto: Profimedia)
Profimedia

Te besede so znak notranje moči.

Psihično moč bi lahko opredelili kot zavedanje svojih občutkov, želja in potreb, njihovo razumevanje ter njihovo jasno izražanje. Vključuje pogum za izražanje samega sebe, za sledenje temu, v kar verjamemo, in razvijanje v osebo, kakršna si želimo postati.

Ženske se še posebej pogosto srečujejo z raznimi pritiski in pričakovanji, ki jih postavlja družba. Psihična moč se najpogosteje izraža skozi to, kar govorimo in kako delujemo pod pritiski pritiski in izzivi vsakdanjega življenja. Teh nekaj besednih zvez daje jasen vpogled v to, kdo ste in za kaj si prizadevate. Z njihovim vključevanjem in ponavljanjem (sebi in nato drugim), boste imeli priložnost najti skrito moč v sebi in odkleniti tisto, kar potrebujete, da se še naprej razvijate v želeno smer in sledite svojim ciljem.

"Ne morem."

Negacija ne pomeni vedno nekaj negativnega. Namesto tega gre tem primeru za zelo močan efekt - osvoboditev. Osvoboditev od obveznosti, ki si jih nalagamo in si jih v resnici ne želimo. To ne pomeni, da nečesa niste sposobni narediti, lahko pa pomeni, da je to v nasprotju z vašimi prepričanji in vas tako dejansko ponižuje ali vam jemlje energijo. Psihično močni ljudje znajo priznati svoje omejitve in jih, šele ko si to sami želijo, poskušajo preseči zaradi svoje lastne volje.

Ta fraza je znak jasnega postavljanja meja. Mnogi se vdajo, če nanje dovolj močno pritisnemo, a sposobnost reči "ne", ko je to potrebno, je znak psihično močne osebe. Kaže na to, da cenite sebe in svoj čas ter se tega ne bojite izraziti.

"Nisem popolna in to je v redu."

Vsak izmed nas ima svoje “napake” in to, da ste jih ozavestili, kaže na psihično moč. Hkrati imate tudi dovolj sočutja in razumevanja do sebe, da veste, da je imeti napake človeško. Tisto, kar nekdo šteje za pomanjkljivost, morda ni pomanjkljivost v očeh nekoga drugega. Skoraj nemogoči standardi lahko pri mnogih ustvarjajo občutek, kot da nismo dovolj.

Ta stavek ni pomanjkljivost, ampak le znak, da niste odvisni od perspektive drugih ljudi. Je surov, iskren in neverjetno močan. Razkriva sprejemanje samega sebe v vsej kompleksnosti in lepoti človeka. To je znak ljubezni do sebe. Znak zavedanja, da se vam ni treba spreminjati, da bi ugajali komurkoli drugemu razen sebi.

"Potrebujem pomoč."

Nekateri si na vse načine prizadevajo, da bi vse storili sami, saj mislijo, da bodo s prošnjo za pomoč pokazali svojo šibkost ali nesposobnost. A to ne bi moglo biti dlje od resnice. Pomoč je eden od načinov rasti in razvoja. Navsezadnje smo tukaj za to, da vsak dan odkrijemo nekaj novega in se učimo. Psihično močne osebe se tega zavedajo in znajo premagati strah in sram ter prositi za pomoč, ko jo potrebujejo. Nihče nima odgovora ali orodji za popolnoma vsako situacijo v življenju, vendar lahko vedno najdemo nekoga, ki ima natanko to, kar potrebujemo. Veliko ljudi vam bo z veseljem pomagalo, če jim date priložnost in jih spustite v svoje življenje.

Vir: sensa.story.hr