3 igrice, ki jih v razmerju igrajo negotovi moški

... Vse igrice, ki jih igramo, izhajajo iz občutka strahu ali pa lastne negotovosti. Preberite, kako prepoznati toksično obnašanje (v tem primeru moškega, sicer pa enako velja tudi obratno), ki ga ne bi smel nihče tolerirati!

3 igrice, ki jih v razmerju igrajo negotovi moški (foto: profimedia) profimedia
18. 4. 2019

1. Obtoževanje

Besede lahko bolijo, še posebej, če smo sami prejemniki. Kritiziranje in obtoževanje ni enako kot konstruktivna kritika, ki je usmerjena v izboljšanje odnosa ali situacije. Razlika je v namenu, ki tiči zadaj: če vas nekdo daje v nič in vas obtožuje, se hoče samo sprazniti in nima namena ustvarjati lepega odnosa. Če vam nekdo kar naprej očita stvari in najde v vsaki stvari, ki se je lotite, napako, potem to več pove o njem kot o vas. Vse izvira iz dejstva, da mu manjka samozavesti in projecira svoje pomanjkljivosti na druge.

Če vaš pogovor vsebuje več obtoževanja kot topline, potem je tu nekaj narobe. Vprašajte se, ali res želite biti od nekoga ventil za lajšanje napetosti? Če se nahajate v bližini nekoga, ki misli, da ste ničvredni (ker tako v resnici misli o sebi), boste sčasoma tudi sami to začeli verjeti. Ne dovolite nikomur, da bi se znašal nad vami zavoljo dvigovanja lastne vrednosti!

2. Sramotenje

Je toksično obnašanje, podobno obtoževanju, le da se to pogosto odvija na družabnih omrežjih. Tisti, ki sramotijo druge, so nesamozavestni in neprepričani v svoje sposobnosti. Pogosto so zelo odvisni od drugih. Skrivajo se za zaslonom in za svojimi žaljivimi besedami. Druge ponižujejo, da bi se sami bolje počutili.

Vzrok za takšno obnašanje je v občutku strahu in lastne nemoči. Če vaš moški v družbi ali na Facebooku pridobiva spoštovanje svojih kolegov s tem, da se norčuje iz vas, nikakor ni vreden vaše ljubezni.

3.  Popularnost

Moški, ki mu sledi gruča žensk in ga na družabnih omrežjih ne morete več dodati za prijatelja, ker ima poln profil, je samo iskalec pozornosti. Šele, ko se mu približate, lahko ugotovite, kakšne kvalitete (še) ima – poleg videza. Če se tak moški obnaša nonšalantno in v vas vzbuja slabe občutke, ni vreden vaše pozornosti ne glede na to, kako priljubljen ali uspešen naj bi bil.

Ljudje, ki hlepijo po slavi in zunanjih priznanjih, v sebi pogosto skrivajo veliko jeze in žalosti, ki se manifestira kot grdo obnašanje. Morda vas zamika, da bi jim pomagali pri zdravljenju ali pa iskali izgovore, zakaj so takšni, kot so.

Vendar ne pozabite: Vsak sprejema odgovornost za svoja dejanja in za svoje življenje. Ni potrebe po tem, da bi tolerirali nekaj, kar vas dela nesrečne. 

Vir: themindsjournal.com

Preberite še: