3 lastnosti, zaradi katerih ostanemo zaljubljeni

Ko se nekdo zaljubi v nas, se zagotovo vprašamo; kaj je tisto, zaradi česar se je oseba zaljubila v nas? In še bolj; kaj je tisto, zaradi česar bi lahko ostala zaljubljena?

3 lastnosti, zaradi katerih ostanemo zaljubljeni (foto: pexels) pexels
6. 2. 2020

Po večih neuspelih odnosih je skoraj običajno, da nas skrbi ali smo prestrašeni, čeprav gre določen odnos kot po maslu, da se bo nekaj nekje zalomilo. Ne obstaja magični recept, ki bi zagotovil, da bo določen odnos obstal ali ne, obstajajo pa določene lastnostni, ki pomagajo, da ljudje ostanejo ob nas oz. gredo z nami naprej. 

1. Globoka čustvena povezava

Čustvena povezanost je seveda najbolj pomemben del odnosa, ki omogoča obema, da se odpreta in iskreno delita svoje občutke. Bolj kot je ta povezava poglobljena, bolj jo je nemogoče pretrgati. In to je tisto, kar omogoči dolgoročen odnos. Pomembna pa je tudi posameznikova zrelost glede čustvenega delovanja; kako komuniciramo ta čustva in kako jih dojemamo sami. Z močnimi čustvi se lahko povsem zbližamo, lahko pa osebo tudi odbijemo. To se lahko zgodi, če nismo iskreni, če čustva zadržujemo zase, če poskušamo z njimi nadzorovati, izkoriščevati ali smo ljubosumni. Na ta način lahko močna čustva postanejo tudi rušilna in posledično odbijajoča. 

2. Samostojnost

Vsi se radi počutimo zaželjene oz. da nas nekdo potrebuje - za nasvet, objem ali fizično pomoč. Vsak človek pa prav tako rad vidi samostojno osebo, ki živi polno življenje in povabi drugo osebo, da se ji pridruži na popotovanju. Če nismo samostojni, lahko druga oseba na svoja ramena hitro sprejme preveč bremen, ki ji bodo povzročile stres. Če postavimo osebo za center svojega življenja, ne počnemo več ničesar drugega in nas nič drugega ne zanima, bo ta oseba slej kot prej občutila prevelik pritisk. Čeprav najdemo "tisto pravo" osebo, je pomembno, da imamo še vedno življenje izven tega odnosa, da obdržimo svoje hobije, prijatelje, družino, kariero, delo na sebi ipd. Tako druga oseba ne bo čutila pritiska, pač pa bo neizmerno vesela, da je lahko del našega življenja. 

3. Pristnost

In kar zagotovo omogoči, da nekdo ostane zaljubljen, je to, da tej osebi lepšate življenje že samo s tem, ker ste. Ker to osebo osrečite, jo nasmejite, ji stojite ob strani ob težkih časih, ste spontani in ji omogočate, da je lahko pristna in brez maske v vaši bližini. 

eharmony.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri