3 načini, kako odkrijemo svojega živalskega duhovnega vodnika in z njim vzpostavimo stik

Nekateri imajo za svoje duhovne vodnike angele, drugi vile, tretji živali. Preberite, kako odkriti, s katero od živali ste spiritualno povezani in kako lahko postanete odprti za njena sporočila, da bo vaše življenje še bolj izpolnjujoče.

3 načini, kako odkrijemo svojega živalskega duhovnega vodnika in z njim vzpostavimo stik (foto: pixabay) pixabay
7. 11. 2018

Bodite pozorni na svoje sanje

In na živali, ki nastopajo v njih. Lahko so metafora za določene ljudi ali situacije. Opazujte, kako se ob in po doživljanju sanj počutite in če se le da, si sanje zapišite takoj, ko se zbudite. Tako jih lahko reflektirate tudi kasneje. Za boljši uvid v situacije v sanjah, se lahko poslužite tudi sanjske literature, na primer interpretacije sanj po Jungu ali Freudu.

Razmislite o vaši povezavi z živalmi, ki vas obkrožajo ali pa so vas obkrožale v preteklosti. 

Vaš živalski vodnik je lahko žival, s katero ste odraščali, hišni ljubljenček ali pa predstavnik živalske vrste, s katerim redno prihajate v stik bodisi v sanjah bodisi v življenjskih srečanjih. Razvijte posebno pozornost do živali, ki vas obkrožajo oziroma s katerimi prihajate v stik, četudi se to zgodi povsem nepričakovano, na primer v sprehodu po gozdu. Tovrstna srečanja so lahko simbolnega pomena in vam nakazujejo, kateri duhovni vodniki skušajo priti z vami v stik, da vas zaščitijo in vodijo skozi življenjske izzive.

Kdo je vas zivalski duhovni vodnik?

Meditacija za povezavo z vašo sveto živaljo

1. Izklopite vse moteče elektronske naprave in poskrbite, da vas nihče ne bo zmotil.

2. Pripravite prostor, kjer se počutite domače in varno. Lahko prižgete dišečo paličico ali svečko, prižgete ambientalne luči, ki ustvarijo toplo atmosfero, položite okrog sebe priljubljene kristale … Kar vam srce poželi.

3. Namestite se v preprost in udoben položaj pri katerem se vaša hrbtenica zravnana, da bo energija lahko nemoteno potovala po vašem telesu. Najbolje je, če sedite na tleh s pokrčenimi koleni, roke pa naj vam počivajo na kolenih, lahko pa tudi ležite. Če tako začutite, se pokrijte z odejico, da vam bo še bolj prijetno.

4. Če lažje meditirate ob zvoku, izberite nežno glasbo ali zvoke narave, ki vas zazibljejo v prijetno stanje sproščenosti.

5. Dovolite telesu, da sprosti vso napetost, osredotočite se zgolj na dihanje. Dajte pozornost na vrh glave in nato z vsakim dihom pomikajte nižje, dokler ne pridete do stopal. Naprosite, da se transformira in razgradi vsa negativna energija ter stres.

6. Ko čutite, da ste pripravljeni, nežno v mislih pokličite vašo duhovno žival, naj se vam pridruži. Ne skrbite, če se to ne zgodi takoj. Zaupajte.

7. Ko se žival prikaže, jo toplo pozdravite in se ji zahvalite.

8. Vprašajte jo, ali je vaš duhovni vodnik. Če zaslišite pritrdilen odgovor, povprašajte, kakšno sporočilo ima za vas.

9.  Ko prejmete sporočilo, se zahvalite in vprašajte, kaj lahko naredite v zameno.

10. Čutili boste, kdaj se seansa zaključuje. Še enkrat se zahvalite za prejete modrosti in se poslovite.

11. Zahvalite se materi Zemlji in pustite, da energija teče.

12. Vrnite se nazaj v fizični svet in si zapišite sporočilo, ki ste ga prejeli. Nato ga skušajte zavestno vkomponirati v svoje delovanje na dnevni bazi.

Prisluhnite, kaj vam živalski duhovni vodniki sporočajo

Ko se enkrat povežete s spiritualno živaljo, se odprite in poskusite od nje učiti. Bistvo povezave je vaš osebnostni razvoj, poglobitev modrosti ter večja povezanost z naravo, ki ima blagodejne učinke na dušo in telo. Vodniki vam bodo subtilno svetovali, na katerih področjih v življenju potrebujete pomoč in kako lahko rastete. Na primer, če je vaša duhovna žival mačka, poskusite kanalizirati in ozavestiti njeno energijo lovca in se poistovetiti z neprecenljivim občutkom neodvisnosti.

Od macke se lahko naucimo neodvisnosti

Živalski duhovni vodnik vam lahko pomaga:

  • Najti v sebi pogum in modrost za sprejemanje pomembnih življenjskih odločitev. Na primer: kako zapustiti neiskren ali izčrpavajoč odnos, poiskati novo zaposlitev, prositi za povišnico na delovnem mestu, izbrati pravo institucijo za nadaljevanje izobraževanja ali izpopolnjevanje vašega znanja.
  • Izboljšati komunikacijo z ljudmi, s katerimi ste obkroženi in vas spodbuja k temu, da ostajate zvesti svojim načelom in govorite svojo resnico, ne glede na to, s kom imate opravka.
  • Pri iskanju vaše individualne življenjske poti, po kateri vas vodi intuicija.
  • Dobiti moč, da lahko presekate s slabimi navadami in se obranite negativnih misli ter se ozdravite različnih odvisnosti.

Sledi: Najbolj pogosti živalski duhovni vodniki 

Prirejeno po: Mind body green, What is my spiritual animal

Preberite še: 

6 sporočil vaših duhovnih vodnikov 

Če na poti srečujete te živali, prejemate pomembna sporočila

Kaj vam sporočajo živali

Indijanski horoskop: Katera žival ste?