3 najbolj zgrešeni miti o sorodni duši

27. 1. 2023
Deli
3 najbolj zgrešeni miti o sorodni duši (foto: shutterstock)
shutterstock

Razmerje s sorodno dušo ni vedno takšno, kot si ga predstavljamo. Odnosi nimajo veze z romatičnimi filmi, ki jih gledamo po televiziji. Preverite, kateri so pogosti miti, ki ne držijo.

1. Razmerje s sorodno dušo je popolno

Si tudi vi predstavljate, da bo razmerje s sorodno dušo popolno? Da ne boste imeli konfliktov in nesporazumov? Nobena oseba ni popolna in ravno nesporazumi nas spodbudijo k rasti. Razmerje s sorodno dušo še zdaleč ni popolno, nas pa spodbuja k temu, da stopimo izven cone udobja in skupaj rastemo.

2. Razmerje s sorodno dušo ima vedno "srečen konec"

Ni nujno, da boste s svojo sorodno dušo ostali do konca svojih dni. Lahko ostaneta prijatelja, lahko po določenem obdobju enostavno ugotovita, da si ne želita nadaljevati razmerja. Vsem odnosom ni namenjeno ostati skupaj celo življenje, četudi gre za sorodne duše. 

3. Razmerje s sorodno dušo je romantično

V raznih filmih pogosto vidimo, kako se dve sorodni duši spustita v izjemno romantično razmerje. A romantika ni pokazatelj tega, ali ste v razmerju s sorodno dušo. Včasih je tako razmerje povsem "običajno", a je zato bolj harmonično. 

Kako pa vemo, da smo srečali sorodno dušo? 

Ni pravil, običajno to enostavno vemo in tega niti ne znamo razložiti z besedami. 

Začutimo občutek domačnosti ali močno silo, ki nas vleče k osebi oz. občutek, da moramo z njo nekaj ustvariti ali da enostavno moramo deliti življenje z njo. 

Ta oseba lahko tudi marsikaj sproža v nas - tako pozitivne kot negativne občutke.

Sorodne duše lahko izpostavijo naše rane srca, zato, da bi se pozdravili in očistili bolečine, ki se nabrala skozi to življenje (in vsa prejšnja). 

Pomembno je, da pozdravimo svoje srčne rane ali zastarele vzorce glede naše samopodobe, ljubezni in odnosov. Prav tako pa, da jasno vidimo, kaj so naše medsebojne lekcije v odnosih. 

Saj že veste, da pride vsakdo v življenje z razlogom. Včasih je ta razlog bolj lahkoten in radosten, včasih pa težji in zapolnjen z veliko mero rasti. 

Nekateri se nas dotaknejo samo površinsko, nekateri pa se nas dotaknejo do globin naše duše. 

Če so to duše, ki nas inspirirajo, nas izzivajo, da se spreminjamo in oblikujemo... So to nedvomno duše, s katerimi smo se dogovorili že pred rojstvom, da bomo skupaj hodili po poti. In prav v te odnose se je potrebno poglobiti, saj imajo prav te največji smisel.

ali Kako si duša izbere starše in družino

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode