3. Sensa vikend: Postanimo zavestni ustvarjalci svojega življenja

16. − 18. september  2011, Bohinj Park Hotel. Spoznajte izvajalce programa!

9. 9. 2011

Naše misli so energija, ki teži k uresničitvi. Življenje, kot ga živimo, je potemtakem le njihov odraz, posledica. Pozitivne misli ustvarjajo za nas prijetne okoliščine, negativne k nam privabljajo slabe dogodke in napačne ljudi. Ključ je nadvse preprost – imamo sposobnost ustvarjati lastno življenje! Toda – zakaj nam potem tolikokrat v življenju spodleti? Kdo nas ovira pri uresničevanju želja? Zakaj se pogosto znajdemo sredi okoliščin, ki nam izmikajo tla pod nogami? Zakaj za svoje neuspehe tako radi krivimo druge?

Ples brez forme s Kristino Pojbič

Ples brez forme z mednarodno priznano plesalko in plesno pedagoginjo Kristino Pojbič nas bo popeljal bliže k notranjemu bitju. Ko telesu dovolimo, da se giblje popolnoma svobodno, brez kakršnih koli omejitev, se v njem zgodi eksplozija energije. Stres in vsakdanji strahovi izginejo, življenje se spremeni v trenutek radostnega praznovanja, ki je lahko nepresahljiv vir ustvarjalnega življenja.

Skodelica čaja združuje – šola čajev s Palačo čajev

Na Vzhodu pravijo, da imata čaj in meditacija enak okus – okus po tišini. Na delavnici bomo s strokovnjaki iz Palače čajev, trgovine iz stare Ljubljane, v kateri domuje več kot 250 vrst izbranih čajnih žetev s celega sveta, spoznali, zakaj je obred pitja čaja blagodejen tako za telo kot za duha. Z vonjanjem, okušanjem in opazovanjem različnih vrst pravih čajev bomo odkrivali njihove značaje, učili se bomo njihove priprave in predvsem uživali v preprostosti lepote, skrite v skodelici čaja.

Zdravilna meditacija z gongom

Zdravilno meditacijo z velikim gongom bomo doživeli z Dušanom Osojnikom, avtorjem odličnih protistresnih delavnic in zenovskim učiteljem.  Med zvočno terapijo se telo in duh brez kakršnega koli napora popolnoma sprostita in uravnovesita, s tem pa se spodbudijo samozdravilni procesi telesa.

Tukaj in zdaj (osnove zenovske meditacije z Dušanom Osojnikom)

Temelj zena je meditacijska praksa, imenovana 'zazen', kar pomeni 'samo sedeti in ničesar delati, niti meditirati'. V osnovi je to nekaj najbolj preprostega, kar še more biti preprosto. Hkrati pa je lahko ta preprostost tudi nekaj najtežjega,  ker je sodobni človek oz. njegov um ponavadi zelo težko pri miru.  Zato bomo samo sedeli in pustili, da se skozi številne miselne in čustvene ter telesne občutke zgodi, kar se ima zgoditi, se ne vpletali ter samo opazovali, kaj se dogaja.

Delavnica z Dobro vilo Majo: Sami ste ustvarjalec svojega življenja

»Ko se zaveš, da si odgovoren za vse, kar se ti zgodi v tvojem življenju in da imaš možnost spremeniti to resničnost, najdeš ključ, ki odpira vrata v čudovit svet.«
Maja Debelak, bolj znana kot Dobra vila – Maja je inspiracijska svetovalka, ki predava po celi Sloveniji in na tisoče ljudi opogumlja k zavestnemu uresničevanju svojih sanj.  Na Sensini delavnici nam bo na lastnem primeru pokazala, kako preprosto je ustvarjanje radostnega življenja, kadar zanj sprejmemo polno odgovornost.

Večerna meditacija s Sandijem

Stik in komunikacijo s svojim božanskim delom vzpostavimo, ko se naučimo utišati samega sebe in se umiriti. Na izjemno močni meditaciji s Sandijem se bomo z njegovo pomočjo odprli sporočilom in govorici svojega božanskega vodstva. Predali bomo vsa potlačena bremena, strahove, slabe misli, vzorce ... in v sebi naredili prostor za resnično Božjo Ljubezen, ki se pretaka skozi Sandijevo Duhovno pomoč.

Delavnica joge z Robertom Honnom

Na jogijski delavnici, ki jo bo vodil priznani učitelj joge Robert Honn, avtor Sensinega virtualnega joga studia in soavtor knjige Mahabharata in joga, bomo pozorno ozaveščali posamezne dela telesa, mišic, gibov in določenih principov, ki omogočajo, da izvedemo nek telesni položaj, in posredno ozaveščali tiste dele sebe, ki jih še nismo aktivirali pri ustvarjanju svojega življenja.

Krožno povezano dihanje s Tadejo Kern

Rebirthing ali krožno povezano dihanje je izredno učinkovita dihalna tehnika s takojšnjimi učinki, ki osvobaja nezavedne blokade, nastale v mišicah zaradi fizičnih in čustvenih stresov.  Tadeja Kern, ki je z rebirthingom povezana že več kot deset let, nas bo vodila skozi proces skupinskega krožnega dihanja k boljšim telesnim in notranjim občutkom.

Osebni pogovor z Vesno Ristovski

Vesna Ristovski že 20 let svetuje ljudem v težavah in jim pomaga pri iskanju izhoda iz krize. S posebno metodo vpogleda v energetske strukture nam bo na osebnem pogovoru poskušala osvetliti protislovja, ki se bijejo v nas, in nam pomagala pri iskanju odgovora, kako jih preseči.

Cena celotnega paketa je  250 €.

Cena paketa vključuje 2 nočitvi v eko hotelu Bohinj Park ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, obisk savne 1 x dnevno, vadbo v fitnesu in delavnice. Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 €.

Prijave na tel: 08 200 41 40.

Urnik 3. sensa vikenda

PETEK

od 14:00
prihod in prijava v hotelu Bohinj Park Hotel

16:00 – 19:00
Ples brez forme s Kristino Pojbič

19: 00 – 20:00

večerja

20:00 – 21:30

Šola čaja s Palačo čajev

21:30 – 22:30
gong zvočna kopel z Dušanom Osojnikom

SOBOTA


6:00 - 8:30

jutranja zen meditacija

08:00 - 09:00

zajtrk

09:00 - 12:30
Delavnica: Tukaj in zdaj z Dušanom Osojnikom

12:30 – 14:00

kosilo

17:00 - 19:30

delavnica: Sami ste kreatorji svojega življenja z Dobro Vilo

19:30 - 20:30
večerja

21:00 - 22:00
večerna meditacija s Sandijem

NEDELJA

07:00 - 09:00

Delavnica joge z Robertom Honnom

09:00 – 10:00
zajtrk

11:00 – 14:00
delavnica Krožno povezano dihanje s Tadejo Kern

14:00 – 15:00
kosilo

do 17:00
odjava