3 stvari, ki se jim morajo moški odreči, če želijo biti v kvalitetnem odnosu

Z leti se spreminjamo. Tako in drugače. Spreminjajo se naše prioritete in naši življenjski nazori. Spremembe so lahko boleče, a včasih ugotovimo, da so bile najboljše, kar smo naredili. Zase in za osebo, ki je zdaj naša življenjska spremljevalka.

3 stvari, ki se jim morajo moški odreči, če želijo biti v kvalitetnem odnosu (foto: profimedia) profimedia
24. 11. 2022

Za moške bi lahko rekli, da zelo težko odrastejo. Da se zelo težko odklopijo od tistega, kar jih drži v času norčavosti in neodgovornosti. Proces odraščanja pri moških je počasen, če se za spremembe ne odločijo zavestno ali pa če jih v to ne pahnejo okoliščine. 

Tu so tri stvari, za katere strokovnjaki za razmerja trdijo, da se jim morajo moški "odreči", da lahko dobijo žensko, ki so si jo vedno želeli.

1. Ego

Mladi moški pogosto mislijo, da so neuničljivi. Nesmrtni. Nezlomljivi. Da nikogar ne potrebujejo. Potem pa se zgodi realizacija. Nenadno odkritje, da nihče ni popoln in da se naše učenje nikoli ne preneha. Ker v resnici ne vemo vsega. In nismo najbolj pametni samo zato, ker smo se tako odločili. Takrat se moški tudi zave, da bo veliko novega znanja dobil prav od ženske, s katero bo delil svoje življenje. Ker ona prinese v njegov svet novo perspektivo in pot do novih izkušenj - pot, na katero lahko stopi le, če opusti svoj ego.

2. Nezrelost

Odmik od odgovornosti in koncepta romantike pride prav, ko moški pohajkuje po lokalih in nočnih klubih, pri grajenju skupnih temljev za prihodnost z zrelo žensko pa potrebuje nekoliko drugačen pristop. Uspešni pari se namreč učijo in rastejo skupaj. Razvijajo se kot samostojne osebe in tudi kot par. Biti del te dvočlanske ekipe pa pomeni, da mora moški v odnos prinesti tisto, kar ženska potrebuje in pričakuje: strast, ljubezen, iskrenost in energijo. Nobena ženska ni odraščala s sanjami o moškem, ki se bo v odnos sputil polovičarsko.

3. Slabe navade

Slabe navade (in razvade) so morda ljubke v času odraščanja. Takrat, ko je še smešno, da moški ne zna upravljati z denarjem, da se ne znajde najbolje v pogovorih in da se prehranjuje izključno s hrano, ki jo je najprej potrebno odviti. Moški, ki postane pravi moški, lahko dobi "pravo" žensko. Res je, da se bo ženska zaljubila v osebo, ki jo spozna, a vsaka ženska ima standarde - tako zase, kot tudi za moškega, ki ga bo sprejela v svoje življenje.