3 tipi duš, ki ob srečanju vplivajo na naše življenje

10. 7. 2022
Deli
3 tipi duš, ki ob srečanju vplivajo na naše življenje (foto: profimedia)
profimedia

Nič se ne zgodi po naključju. Na našem čudežnem potovanju se poti križajo z različnimi ljudmi in vsako od teh srečanj ima svoj pomen. 

Nekateri ljudje nas prizadenejo, drugi nas osrečijo. Vsaka interakcija ima svoj točno določen namen in če se zavedamo, da je življenje nenehno učenje, lažje sprejemamo tudi tiste, manj pozitivne izkušnje.

Vsi, ki jih srečamo na svoji poti, nimajo enako močnega vpliva na naše življenje. Z nekaterimi preživimo le nekaj minut, z drugimi se povežemo za več desetletij. Prav vsak od njih pa pusti na nas določen vtis.

3 tipi duš, s katerimi se srečujemo:

1. Duše, ki nas vrnejo na pot našega poslanstva

Pogosto gre za naše sorodne duše. S temi dušami imamo povezavo že vekove. Preden smo se utelesili, smo se dogovorili tudi za to življenje, da se bomo zopet sestali. Ljudje, ki utelešajo tovrstne duše, nam pomagajo poiskati naše poslanstvo oz. da se vrnemo na pravo pot. Takoj, ko se srečamo, začutimo nenavadno povezanost, vibracijo, ki je ni moč spregledati. Na subtilen način nas usmerijo tja, kamor moramo iti. Spodbujajo nas k spremembi. Pomagajo nam prebroditi vse, kar nas ovira pri tem, da bi živeli tako, kot si želimo.

V mladosti morda še čutimo sanje svoje duše, ko odrastemo pa jih pogosto iz različnih razlogov porinemo na stran. Te duše prihajajo v naša življenja, da bi nas nežno in z namigi opomnile, kakšno je naše poslanstvo. 

2. Duše, ki nas spomnijo na našo resnico

Te duše nas spomnijo, da moramo morda obuditi določene radosti iz otroštva. Morda nek hobi, ki smo ga tekom let opustili. Spodbudijo nas, da raziščemo, kaj vse nas veseli, in začnemo početi vse tisto, čemur smo se zaradi pritiskov vsakdana odrekli.

Včasih je potrebna nevihta, da zemlja spet postane plodna. Na začetku bo naša izkušnja z določeno osebo morda bridka in naporna, kasneje pa bomo sprevideli, da se je vse zgodilo tako, kot je bilo za nas najbolj prav. Nekateri ljudje v nas prebujajo zavist, a če pogledamo globlje, nam niso pri srcu samo zato, ker počnejo tisto, kar bi si želeli tudi sami, pa nimamo poguma. Te duše pridejo v naša življenja zato, da z njihovo pomočjo spet prepoznamo svoje darove in jih začnemo razvijati.

3. Duše, s katerimi se na hitro povežemo

Lahko jih srečamo na avtobusu, v knjižnici, v kinu, na letalu ali v trgovini … ko načnemo pogovor, spoznamo, da imamo veliko skupnega. Brez velikega truda se ujemamo. Včasih se zgodi, da si na hitro zaupamo tudi največje skrivnosti, ki jih z bližnjimi ne bi delili. In nato gremo vsak svojo pot … ne da bi se trudili ohraniti stik.

Teh oseb dobro ne spoznamo, vseeno pa smo ob njih nenavadno sproščeni. Pridejo, da bi zapolnile vrzeli v našem življenju, da bi nas naučile nečesa novega ali spremenile naš pogled na določeno stvar v danem trenutku. Takšne interakcije so mogoče le, kadar smo odprti in zaupljivi.

Vesolje nam namreč ves čas pošilja presenečenja – le zakaj jih ne bi sprejeli?

Vir: The Mind's Journal

Preberite še: Zakaj se določeni ljudje pojavijo v našem življenju

ali pa

10 znakov, da ste srečali nekoga iz svoje dušne skupine

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja