37 načinov, kako se spraviti v dobro voljo TAKOJ!

Ko se počutimo slabo (žalostni, jezni, obupani, živčni, pod stresom, depresivni, nemočni, zdolgočaseni, nemirni in podobno), se »tenstamo« v nizkih vibracijah in v svoje življenje privabljamo še več istega – dogodke, okoliščine in ljudi, ki nam dajejo še več teh neprijetnih občutkov. Zato je zelo pomembno, da si čim prej dvignemo vibracijo, da bomo privabili v svoje življenje več lepega.

37 načinov, kako se spraviti v dobro voljo TAKOJ! (foto: Shutterstock) Shutterstock
3. 2. 2015

Iz tega razloga sem za vas pripravila seznam hitre prve pomoči. Najbolje, da si ga večkrat natisnete in si ga nalepite na steno, na vrata, enega daste v torbico, v avto, da vam bo vedno pri roki, ko ga boste potrebovali (tako si boste močno olajšali življenje). Torej poglejmo si, kako se spraviti v dobro voljo TAKOJ! :)

1. Objemite nekoga.

2. Spijte kozarec vode. Voda je po frekvenci izjemno blizu brezpogojni ljubezni.

3. Pojdite pod vroč tuš. Na ta način si očistimo ne samo fizično telo, ampak tudi eterično telo. In zopet, voda ima podobno frekvenco kot brezpogojna ljubezen. Ni naključje, da se po tuširanju počutimo dobro :)

4. Dihajte. Ko smo slabe volje, se zakrčimo in nehamo dihati ali dihamo zelo plitko. Najdite kakšno dihalno vajo, ki vam ustreza. Primer: pri vdihu v mislih štejte do 7, zadržite dih in štejte do 7, pri izdihu štejte do 7 in zadržite izdih do 7. Zopet vdih do 7... Naredite 7 ponovitev.

5. Aromaterapija. Povohajte svoj najljubši parfum, naredite si sprej iz eteričnih olj, poduhajte sveže cvetje, prižgite si dišečo palčko ali svečko. Vonj močno vpliva na naše kemične receptorje v možganih in nas spravi v dobro voljo ali nas pomiri.

6. Zavrtite si svoj najljubši komad. Pazite na besedilo, da ni toksično, kot na primer »brez tebe mi živeti ni« ali »prosim vrni se, brez tebe ne morem dihati«! Besedilo naj bo pozitivno.

7. Zapojte. Najbolje kakšno zdravilno mantro ali pesem z veselim besedilom. S petjem previbriramo svojo grleno čakro in celotno telo ter izločimo ven zastale energije..

8. Potelovadite. Če ste slabe volje, morate premakniti energijo po telesu, da ne stoji. Pretegnite se, poskakujte, ali izvajajte kakršenkoli šport, ki vam je ljub. Odlični meditaciji v gibanju sta Thai-Chi in Chi-Gong.

9. Pobožajte žival. Psa, mucko, ali opazujte ptičke in poslušajte, kaj vam imajo lepega povedati, ko pojejo :)

10. Prepustite se zdravilnim zvokom. Na youtubu imate ogromno posnetkov, kjer lahko poslušate zdravilne zvoke tibetanskih skled, zvončkov, manter in binauralnih zvokov. Zvok je frekvenca, ki zdravi, ko vibrira skozi naše telo in nam zvišuje frekvenco, zato se počutimo bolje.

11. Pišite. Zapišite svoje misli, ki se vam v tem trenutku podijo po glavi. Lahko so to misli žalosti, jeze, strahu, nemoči, depresije, maščevalnosti, dolgčasa... Karkoli, samo izlijte jih na papir, da jih »izvozite« iz svoje glave. Opazili boste, da boste kmalu ostali brez teh misli in naravno boste začeli razmišljati o rešitvah ali lepih stvareh.

12. Spijte dišeč zeliščni čaj. Tukaj sta združena voda in aromaterapija ter vnos zelišč, ki zvišujejo vibracijo.

13. Prižgite si svečko in zrite v ogenj. Naj se mir goreče sveče »prelije« v vaše bitje. Občutite mir (spokojnost), s katerim sveča gori.

14. Uporabite kristale. Lahko jih pustite v vodi 10 minut, da jo informirajo, ali/in si jih položite na telo na čakre ali po občutku. Kristali ravno tako oddajajo frekvenco in imajo posebno prezenco, ki zdravi.

15. Oblecite se v žive barve (rdečo, oranžno, zeleno...). Barve ravno tako vibrirajo na določeni frekvenci in vam dajejo podporo ter vplivajo na vaše razpoloženje.

16. Rišite ali slikajte z barvami. Lahko barvate mandale. Vnesite barve v svoje življenje, pobarvajte stene v stanovanju. Jaz imam v svojem stanovanju »zlato sobo« z zlatimi stenami, ki so posute z bleščicami, in vedno, ko vstopim vanjo, se počutim kot v templju :)

17. Pojdite na sprehod oziroma ven na zrak. Svež zrak, kisik in gibanje delajo čudeže.

18. Če ste žalostni, se dobro zjokajte. Odleglo vam bo in zgodil se bo preobrat v vašem počutju na bolje.

19. Pojejte košček črne čokolade, ki povzroča sproščanje serotonina – hormona sreče.

20. Pojdite v savno.

21. Pojdite k terapevtu, ki vas bo vodil skozi proces transformacije vaših čustev, travm in problemov k vaši pravi Biti, kjer boste začutili vaš avtentični Jaz in Ljubezen, ki Ste. Kako to doseči z mano na soulwork seansah in kako potekajo, si preberite TUKAJ.

22. Pojdite na masažo.

23. Zaplešite.

24. Posadite si rastline v stanovanju in se pogovarjajte z njimi.

25. Objemite drevo in se prizemljite.

26. Smejte se brez razloga. Lahko se udeležite tudi joge smeha :)

27. Zaupajte nekomu svoj problem ali težavo in prosite za pomoč.

28. Preverite, kje je vaš fokus oziroma pozornost in jo premaknite iz tistega, kar si ne želite, na tisto, kar si želite.

29. Naredite vajo »Čustvena vibracijska lestvica« v moji e-knjigi Prva (čustvena) pomoč in se z mislijo potegnite ven iz svojih neprijetnih občutkov v boljše razpoloženje v samo nekaj minutah.

30. Posvetujte se z oraklji, kot so angelske karte, knjige s sporočili, runami, I-Chingom in podobnim. Lahko tudi zastavite vprašanje in z zaprtimi očmi odprete katerokoli knjigo s svoje knjižne police na naključni strani, položite prst na stran in preberite stavek ali odstavek, na katerega ste pokazali s prstom. Tu se skriva vaš odgovor.

31. Meditirajte. Več kot boste meditirali, hitreje si boste v spomin lahko priklicali prijetne občutke zgolj na »priklic« neke določene glasbe, miselne slike, izreka mantre ali s pritiskom na določen del telesa.

32. Prepustite se spontani igri s svojimi otroci in se naužijte njihove radosti do življenja.

33. Preusmerite svoj fokus oziroma pozornost na tisto, kar imate radi, zato si povsod po stanovanju nastavite slike ali fotografije ljudi, živali in predmetov, ki jih ljubite ali si jih želite, ali pa nastavite svoje fotografije, ko ste bili najbolj srečni. Že samo ob pogledu nanje se boste počutili bolje.

34. Preberite kakšen dober inspiracijski citat, ki ste si ga predhodno nastavili po stanovanju, na ohranjevalnik zaslona ali na ogledalo.

35. Razstrupite svoje telo z zelenjavnimi ali sadnimi sokovi. Kdaj ste nazadnje razstrupili svoja jetra, ledvice, kri in limfo?

36. Sedite v tišini in dovolite svojim občutkom, da se izrazijo, katerikoli že so. Neprijetni občutki si želijo biti izraženi ravno tako kot prijetni. Dajte si dovoljenje, da čutite in se nehajte upirati. Hitro bo samo po sebi sledilo olajšanje, kajti naše telo vodi naravna inteligenca.

37. Prestavite se v »sedaj« in opazite prostor, v katerem sedite. Kaj je narobe s tem trenutkom? Nič! :)

Sreča je, torej, stvar fokusa. Vaša čustva vam kažejo, kje je vaš (miselni) fokus. Več o tem si preberite v moji e-knjigi Prva (čustvena) pomoč. Zgoraj naštete točke vam bodo pomagale narediti premik v počutju TAKOJ.

Vendar pa se pod vsakim čustvom skriva neka misel oziroma prepričanje ali definicija o sebi in življenju, ki nas spravlja v slabo voljo, žalost, strah, nemir, nemoč, depresijo, jezo, naveličanost in podobno. Torej, če želimo dolgoročno razrešiti svoja nihanja v počutju, je potrebno priti do vzroka (prepričanja) in ga razrešiti, da nas ne ovira več na poti naše sreče in notranjega miru. Skozi ta proces lahko greste z mano na soulwork seansah - rezultati so trajni. Ali je soulwork seansa primerna za vas, preverite TUKAJ.

Torej, natisnite si ta seznam, sreča je v vaših rokah! Želim vam veliko radostnih trenutkov :)

Tina Puncer, terapevtka soulworka

Reality Shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si. Tinino energetsko zelo močno e-knjigo Prva (čustvena) pomoč lahko naročite TUKAJ.

Spletna stran:www.loving-wisdom.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri