4 feng shui nasveti za spomladansko čiščenje

24. 2. 2021
Deli
4 feng shui nasveti za spomladansko čiščenje (foto: Pexels)
Pexels

Če želite, da v vaš dom pride sreča in obilje – naredite to pomlad naslednje... 

Pomlad je čas za obnovo, čiščenje, za ustvarjanje želja, za zaljubljanje, cvetenje... Čas, da pridemo iz hibernacije, se prebudimo skupaj z naravo in soncem.

Sedaj je čas za pogumne korake in izpolnjevanje sanj. Pogoj za to pa je, da najprej počistimo in naredimo prostor za novo.

Tehnika pomladanskega čiščenja lahko ustvari čudeže v vaši osebni energiji, saj vas bo nahranila in okrepila. Saj poznate tisti dober občutek, ko po dolgem času počistite stvari okrog sebe? Kar naenkrat občutite več veselja.

Po mrzli zimi se lahko počutimo utrujeno, zato je čas, da si povrnemo energijo, pri čimer nam lahko pomagajo naslednji Feng shui koraki.

Za Feng shui je nered naš največji neprijatelj, saj zadržuje slabo in zastalo energijo, ki blokira pretok zdrave Chi energije ter na enak način vpliva tudi na življenja tistih, ki živijo v neredu. Nered lahko povzroči utrujenost, stres, depresijo, pa tudi bolezen.

Ohranjanje reda pa omogoča svoboden pretok energije Chi. Po Feng shuiju je namreč prostor živo bitje, ki je potrebno čiščenja, urejanja in polnjenja z energijo.

Feng Shui čiščenje lahko razdelimo na štiri dele:

1. Fizični nered v okolici

To so npr. smeti zunaj hiše ali stanovanja, neurejena fasada, zapuščen vrt, travnik… Naša odgovornost namreč seže daleč izven zidov. Zato je pomembno, da določeno pozornost namenit urejanjo vaše okolice.

2. Fizični nered v prostoru

Razmetane stvari, prah, pajčevine, preveč stvari, stvari izven polic in omar.

Feng shui pravilo pravi: odvržite, podarite ali prodajte vse, kar niste koristili v zadnjih 6 mescih. Organizirajte omare in police. Izplača se.

3. Očiščevanje emocionalnega nereda

To je verjetno najtežji korak v procesu čiščenja, a hkrati tudi najbolj pomemben. Neizrečene stvari, nerazrešeni odnosi, iskanje krivde pri drugih, čustvena manipulacija… Saj vemo, da smo edina oseba, ki jo lahko spremenimo, mi sami. Razrešite nesoglasja, najdite kompromise, prevzamite odgovornost za svoja dela in posledice, oprostite, vrnite dolgove, pobotajte se s starimi priatelji, naprosite za odpuščanje tudi tiste, ki jih morda ni več med nami.

4. Energetsko čiščenje

To vključuje čiščenje energije predhodnih stanovalcev, energetske navlake v pohištvu, tleh… Pri tem nam lahko pomagajo svečke, sveže cvetje in dobro prezračevanje... 

4 praktični nasveti

1. Če si želite boljšega zdravja, se rešite stvari, ki blokirajo pretok vaše energije v kuhinji, na kuhinjskih elementih in v hladiliku, Vržite pokvarjene stvari iz hladilnika, očistite štedilnik in lonce. Tega ne počnite s kemikalijami, temveč z naravnimi sredstvi za čiščenje (kis ipd.).

2. Vnesite v prostor nove rastline, da osvežite vaš prostor. V kuhinjo lahko date bujna in aromatična zelišča kot sta rožmarin in meta.

3. Temeljito očistite in odvržite nepotrebne stvari iz spalnice in kopalnice. Tudi tukaj velja enako pravilo: kar niste uporabili v zadnjih 6 mesecih, naj odide. Očistite okna, pod posteljo, dekorirajte vaše prostore v spomladanskem duhu.

4. Počistite tudi omare z oblačili in police s knjigami – kaj lahko podarite naprej?

Očistite in pustite pomladi, da pride v vaš dom. Ko obnovite svoj dom, obnovite tudi vaše telo, um in duha.

Atma.hr