4 koraki, kako si urediti življenje, da se izognete kaosu

Lahko si ustvarimo življenje, kjer bo Zemlja bolj magičen in ljubeč prostor.

4 koraki, kako si urediti življenje, da se izognete kaosu (foto: pixabay) pixabay
8. 3. 2019

Zemlja je planet poln izzivov, kjer se dogajajo vojne, lakote, krize, nesreče, stresi in ostale težke ali boleče preizkušnje. A vedno si lahko sami uredimo življenje tako, da se izognemo kaosu in si ustvarimo bolj prijazno in ljubeče okolje. 

Seveda lahko težave in težke preizkušnje še vedno pridejo na našo pot, a se bomo lahko z njimi spopadli na bolj miren in lahkoten ter razumevjajoč način. Hitreje bomo našli rešitve in vzpostavili ravnovesje.

Na koncu je tako ali tako vse odvisno od naše percepcije. Vse je odvisno od tega, na kaj se osredotočimo in kako se odzivamo na situacije. Bolj kot vibriramo z visoko vibracijo, se osredotočamo na dobro, lahkotnejše je naše življenje.

Če boste sledili naslednjim napotkom, lahko opazite majhne spremembe v življenju.

Kako se torej izgoniti kaosu in najti nov pomen v svetu okoli sebe?

Korak 1: Najdite svojo prakso meditacije

Najti si čas za meditacijo vsak dan zahteva določeno disciplino, a ko enkrat postane del vsakdanjika, ne morete več drugače. Najbolje je začeti in končati dan s kratko meditacijo v tišini. Tako vstopite v dan bolj zavestni in mirni ter zaključite dan tako, da se sprostite in razbremenite vseh stresov. To je čas, ko se povežete sami s seboj, z Zemljo in s kozmosom. To je čas, ko lahko predelate, kar vas trenutno muči, slišite svoj notranji glas in sprostite iz sebe napetosti ter tegobe. 

Korak 2: Osredotočite se na dobro

Namen življenja ni, da je popolna slika. Namen življenja je rast in razvoj, zato bodo vedno prišle preizkušnje, včasih tudi boleče. A če se osredotočite na dobre stvari v življenju, se boste lažje spopadli z vsako preizkušnjo ali bolečino.

Bodite pozorni na svoje misli in opazujte, koliko misli posvetite stvarem, ki so dobre in koliko tistim, ki so slabe. To ne pomeni, da se izogibate reševanju težav, vendar da ne dovolite, da vas te popolnoma poteptajo.

Kot je dejala avtorica Lousie L. Hay: “Ne rešujem svojih težav. Rešujem svoje razmišljanje in dovolim, da se nato težave rešijo same.”

Korak 3: Ne sodite

Zapomnite si, da ni nobene potrebe, da bi imeli vse v življenju urejeno. Tukaj ste zato, da se učite, rastete, padete, se poberete, uspete in vse kar je umes. Seveda delate in boste še naprej delali napake – to je življenje!

Bolj kot boste nežni do sebe, se imeli radi in se sprejeli, lažje vam bo. Ne sodite torej drugih, niti sebe. Vsi rastemo, vsak na svoj način. Poskušajte videti v vsakem človeku, ki ga želite obsojati (tudi v sebi), dušo, ki se tukaj uči in razvija.

Korak 4: Zavedajte se, da je ljubezen cilj

Vaš namen je, da živite svojo resnico. Resnica pa je vedno ljubezen. Če boste resnicoljubni do sebe in se ravnali v skladu s seboj, boste vedno hodili po najboljši možni poti.

Vsak dan se vprašajte: "Kako lahko še bolj ljubim sebe in druge?"

foreverconscious.com