4 načini, kako ego blokira pretok življenjske energije

Prav vse nas napaja življenjska energija, zaradi nje smo živi. A naš ego lahko posega v pretok te energije in povzroča strese in negativnosti.

4 načini, kako ego blokira pretok življenjske energije (foto: Pexels) Pexels
22. 1. 2020

Univerzalna življenjska energija ima v vsaki tradicijo drugačno ime. Egipčani so ji rekli Aka, Hindujci Prana, Kitajci Chi…

Ta energija nam je vedno na voljo. Podpira nas, nam pomaga in nas napaja. Z njeno pomočjo (z bolj močnim pretokom) dosežemo višja stanja zavesti in bolje opravljamo svoje naloge na Zemlji. A če naš ego dominira, se ta vitalna energija blokira.

Tu so 4 načini, kako opaziti, da vaš ego blokira pretok življenjske energije:

1. Ego nas želi “zaščititi”

Ego deluje kot obrambni mehanizem in nas želi zaščititi pred škodo. To morda zveni koristno, vendar ni, saj nas zadržuje v coni udobja. Preprečuje nam tveganja v veri, da bomo “na varnem”.

A če resnično želimo živeti življenje in njegov potencial, moramo poskušati nove stvari in se ne ozirati na omejitve. Zamejene miselne vzorce moramo zavestno premagati in jih zamenjati z novimi, ki nas napajajo z močjo. To omogoča, da se univerzalna energija steka skozi nas. Zataknjenost v coni udobja pa to preprečuje.

2. Ego si želi biti žrtev

Žal ego ni prav dober v tem, da bi prevzel odgovornost za svoja dejanja. Hitro krivi druge in uživa v samopomilovanju. Ima jasno idejo, kako naj bi življenje potekalo, kako naj bi se drugi vedli in je razočaran, ko stvari niso po njegovem pričakovanju.

To vodi v nesrečo v odnosih. Preprečuje nam tudi, da se učimo iz napak. Če ne prevzamemo odgovornosti za naše napake se namreč ne moremo učiti. Ko krivimo druge izgubimo moč, da spremenimo stvari in da ustvarjamo boljše življenje. Zapremo pot življenjski energiji, ki nam želi pomagati, da se spremenimo. 

3.  Ego verjame, da smo vsi ločeni med seboj

Ego ne razume, da je vse povezano. Če bi to vedel, ne bi imel občutka, da se mora ves čas braniti. Zanj je življenje borba in bitka. Občutek ima, da se mora boriti za spoštovanje in ljubezen ter svoj košček na tem planetu. 

Naša višja zavest pa razume, da smo vsi med seboj povezani, da vsi izhajamo iz istega vira ali izvora, da čez vse teče ista univerzalna življenjska energija. Ego misli, da če ima nekdo več, pomeni da ima on manj. Zavest pa ve, da je dovolj za vse. Razume tudi, da ko živimo s strahom ali sovražtvom, ranimo sebe. 

4.  Ego se boji, da bo uničen

Včasih nam bi bilo v veliko pomoč, če bi lahko ugasnili svoj ego in samo izkusili enost vesolja. To se nam lahko zgodi včasih, morda ko smo v naravi, ko smo zaljubljeni, ko vidimo otroški nasmeh ali doživimo duhovno izkušnjo razširjene zavesti.

Nekateri (razsvetljeni) so sposobni živeti v tem stanju ves čas, večina nas pa je v stalni borbi, da bi bila čim dlje povezana s tem stanjem. Ego ve, da ko bomo dosegli to stanje vsepovezanosti, bo on uničen. Zato se bori za svoje preživetje in ne bo odnehal zlahka. On se hrani s strahovi, zato mu ni v interesu, da bi se jih vi znebili.

Večinoma nismo sposobni, da bi ego popolnomo izpustili. Dovolj je, če ste ga sposobni nadzarovati, če ga opazite ne delu, če delate na vaši povezanosti z dušo in z univerzalno inteligenco življenja. Bolj kot boste povezani, bolj kot bo energija ali prana ta tekla nemoteno skozi vas, bolj bo ego zgubljal na moči.

Ko smo povezani z življenjsko energijo, smo srečni, kreativni in ljubeči.

Ko prevladuje ego pa smo v stresu in prepojeni z neprijetnimi občutki. 

Namenite vsak dan vsaj eno uro, da se povežete s seboj in dovolite življenski energije, da teče skozi vas in vas ureja. Vaše življenje bo teklo mnogo bolje. 

learning-mind.com