4 načini, kako najti srečo, kadar vam je težko

Ni treba, da vam je težko. Vedno se lahko najde način za spremembo vašega počutja in situacije. Preberite, kaj lahko naredite še danes.

4 načini, kako najti srečo, kadar vam je težko (foto: Unsplash) Unsplash
21. 5. 2019

4. načini, da se izvlečete iz negativnega stanja:

1. Definirajte problem

Kaj točno vas tare? Gre za finančne težave? Ljubezen? Uspeh? Kaj si zares želite? Ali globoko v sebi verjamete, da si to zaslužite? Pogosto nas omejujejo lastni strahovi in vzorci iz preteklosti. To moramo preseči. Zaslužimo si najboljše in ko to enkrat zares ponotranjimo, se odprejo priložnosti.

2. Meditirajte, meditirajte, meditirajte

Če želite prevzeti nadzor nad svojim umom in se naučiti, kako občutiti notranji mir in zadovoljstvo, je meditacija ključnega pomena. Ko se osredotočimo zgolj na dihanje, umirimo svoj ego in um, ki kar naprej nekaj premleva. Vsak dan si vzemite nekaj minut zase in kmalu boste opazili pozitivne spremembe.

3. Nadzorujte svoje misli

Opazujte, kako se vaš um odziva na neprijetne situacije. Ključ je v tem, da obrnemo tok misli. Da presežemo naučene negativne vzorce. To lahko dosežemo z rednim treningom. Na začetku bo težko, potem pa vedno lažje. Ko se naučimo prepoznati vzorce, ki nam jih ponuja um, lahko ustavimo ta tok misli in ga preusmerimo v kaj bolj pozitivnega. Ne smemo se obtoževati, čutiti sramu in krivde, pač pa v vsaki stvari poiskati nekaj, iz česar se lahko kaj naučimo.

4. Zavedajte se, da niste sami

Vsak se kdaj počuti osamljenega, še posebej v današnjem svetu, kjer se nam kar naprej mudi. Pomembno je, da si vzamemo čas zase, obenem pa tudi, da si vzamemo čas za kvalitetne odnose z drugimi. Ko vas nekaj skrbi, se zaupajte prijatelju, družinskemu članu ali pa terapevtu. Nikoli ni prepozno za topel objem in spodbudno besedo.

Ko svojo stisko delimo, postane breme manjše. Drugi ljudje nam dajo nove perspektive. Ni treba, da je življenje eno samo trpljenje … obkrožite se z ljubeznijo in lažje bo.

Vir: Your tango

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri