5 idej, kako partnerju pomagati pri odpravljanju blokad

V zdravih in ljubečih razmerjih se vselej spodbuja osebno rast obeh posameznikov. Ko partnerja dobro poznamo, mu lahko pomagamo pri tem, da postane najboljša verzija sebe. Preberite, kako.

5 idej, kako partnerju pomagati pri odpravljanju blokad (foto: unsplash) unsplash
2. 12. 2019

5 načinov, kako lahko svojemu partnerju pomagamo rasti

1.  Bodite most med tistim, kar si želi in tistim, kar potrebuje, da to dejansko doseže

Če vaš partner pozna svoje sanje in ve, kakšni so njegovi cilji, pa se je morda ustavil ob oviri, ste vi tu zato, da mu jo pomagate preseči. Vsi imamo različne talente in morda partner ne vidi situacije tako, kot jo vidite vi. Če mu ob razumevanju in sočutju pomagate pogledati na stvar iz drugega zornega kota, bo morda hitreje rešil problem. Ko bo partner sprevidel, da mu hočete dobro in da ste tudi vi veseli, kadar se čuti izpolnjenega, bo vedel, da ga imate zelo radi in da ga cenite. Kadar srečo delimo, je še večja!

2.  Pomagajte osvetliti njegove ali njene prednosti

Včasih imamo težave s prepoznavanjem svojih kvalitet. Le kdo lahko bolje oceni, v čem smo zares dobri, kot partner, s katerim smo skupaj že dlje časa in nas pozna do potankosti? Če se vaša ljubljena oseba sooča z izzivom in ne vidi izhoda, jo bo pomirilo dejstvo, da vi še vedno verjamete vanjo. Pokažite in povejte ji, kaj na njej še posebej spoštujete, pa bo morda to sprejela ter uporabila pri izvrševanju svojega poslanstva.

Partnerju povejte, katere njegove lastnosti so vam všeč in lahko tudi svetujejte, kako bi jih lahko uporabil za doseganje svojih ciljev.

3.  Zasledujta cilje s skupnimi močmi

Če najdeta izziv, ki je obema v interesu, in se ga lotita skupaj, bosta ob tem gradila na večji povezanosti in zaupanju. Ko bosta uspešno prestala izziv, vama naslednjič, ko v življenju naletita na prepreko, ne bo več tako težko, saj bosta vedela, da z medsebojno podporo lahko dosežeta vse, kar si zastavita.

4. V kali zatrite negativne miselne vzorce

Ljudje se pogost samo-sabotiramo. Perfekcionist težko sprejme odločitev, pesimist zamudi odlično priložnost, impulzivna osebnost pa se zaleti v neko stvar, še preden o tem dobro razmisli.

Ko smo v razmerju, kjer vlada globoko zaupanje, lahko partnerju ljubeče povemo, kadar se nam zdi, da je zapadel v past negativnih miselnih vzorcev oziroma, če ima navado, da si vedno predstavlja najslabši možen izid, namesto da bi se veselil nove priložnosti …

Če vaša ljubljena oseba trpi za depresijo ali anksiozno motnjo, se verjetno izogiba situacijam, ki sprožajo dvome ali neprivlačna čustva. Poskusite jo spodbuditi, da pogleda na stvar z druge plati in se odpre možnosti, da se stvari lahko tudi dobro končajo.

Če je partner nagnjen k zapravljanju, ga na to opozorite - na prijazen način. Če ga boste obtoževali, se bo zaprl vase in vas začel zavračati. Povejte, kaj vas moti in predlagajte boljšo rešitev ter mu dajte ob tem vedeti, da ga kljub vsemu ljubite.

5.  Bodite stabilna baza - v dobrem in slabem

Če ste odgovorna oseba, ki je v harmoniji s svojimi čustvi, potem lahko to prenesete tudi na svoje bližnje.

Vaš partner si bo upal doseči več, če bo vedel, da ga - ne glede na vse – doma čaka varen pristan.

Vir: Psychology Today

Preberite še: Naj bo ljubezen nenehna pustolovščina

ali pa

Če niste zadovoljni s sabo, potem ne morete biti zadovoljni v odnosu 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri