5 idej za prebujanje ženske energije

4. 5. 2022
Deli
5 idej za prebujanje ženske energije (foto: profimedia)
profimedia

Z žensko energijo sozvenimo, ko plešemo, opazujemo naravo, občudujemo polno luno, negujemo rastline...

V zahodnem svetu je ženska energija videna kot šibka. A v ženski energiji ni prav nič šibkega, je močna, vendar ne na agresiven način. V današnjem svetu je ženska energija pogosto zanemarjena, poteptana in nezaželjena. Ženske pa so v veliki večini v današnjem modernem svetu izgubile naravno povezanost s svojo močjo.

Potrebno je čaščenje obeh energij; tako moške kot ženske, saj lahko le na ta način vzpostavimo ravnovesje v sebi in v svetu. 

Tako ženske kot moški moramo časititi ženski princip v sebi. Predvsem pa je pomembno, da ženske prebudijo v sebi, kar je "njihovo". 

Ženska energija je tekoča, intuitivna, elegantna, kreativna, yin energija, ki prejema. Moška energije je neposredna, zemeljska, logična, praktična, yang energija, ki daje. 

Z žensko energijo sozvenimo, ko opazujemo naravo, polno luno, rastline, veter in vse, kar je ustvarila mati narava... 

Sledi 5 idej za prebujanje in krepitev ženske energije:

1. Častite svoj menstrualni cikel

Tudi danes je menstruacija še vedno nekaj "nečistega", tabu, o katerem se ne govori. V resnici pa gre za enega najbolj močnih naravnih načinov, da se ženske očistimo. Z menstruacijo se čistijo tudi čustva, ki smo jih skozi mesec pridno potiskale. V preteklosti so se ženske v 'rdečih dnevih' umaknile in si privoščile počitek, danes za to skorajda ni časa. Prav zato je zelo dobrodošlo dejstvo, da si lahko v nekaterih podjetjih ženske na prvi dan menstruacije vzamejo prosto. Menstrualni cikel nas spomni na moč in čudežnost našega telesa, ki omogoča novo rojstvo. V obdobju menstruacije smo ženske bolj občutljive in intuitivne – poskusimo to razvijati tudi v ostalih obdobjih  meseca. Bolj kot bomo sprejele in častile svojo ženskost, bolj, ko si bomo dovolile biti sproščene in primerno izražale svoja čustva ter misli, manj boleče bodo menstruacije. 

2. Družite se z ženskami

Druženje žensk med seboj je lahko zelo terapevtsko. Ženske lahko druga drugo napolnejo z energijo in se podprejo. Ženske so že po naravi odlične poslušalke, zato je zelo koristno, če se družijo med seboj in širijo dobro energijo (ne zavisti in tekmovalnosti) ter se podpirajo. Ko je skupaj več žensk, se lahko marsikaj hitreje manifestira. Ni iz trte zvit rek, da bo deževalo, kjer so zbrane ženske. Kar spomnite se naših prednic – imele so ogromno ritualov, ki so jih povezovali. Druženje z ženskami je proces čiščenja in opolnomočenja!

Alenka Rebula se strinja, da je v življenju ženske zelo pomembmo, da sreča 'prave ženske' - ženske, s katerimi lahko skupaj joče in se smeji, razmišlja, govori in raste, da torej najde pravo sestrstvo.

 »To je vsaj tako pomembno, kot je bilo imeti mater in očeta. V odnosu z ženskami lahko ženska varno izpove vse, kar druge zlahka razumejo in poslušajo, moški pa težje. Ko podpiramo druge ženske, podpiramo sebe. Svet ženskega je prostor, v katerem se poraja življenje, zato naj bi bil poln nežnosti, tako kot ljubeča maternica, in obenem energetsko močan, hranljiv. Ženske se naučijo miroljubnosti šele, ko se znajo povezati z drugimi ženskami, ker šele tam odkrijejo moč ženskega in nepotrebnost grobosti in napadanja. Seveda pa ne gre zlahka, ker nam je bilo vcepljene veliko tekmovalnosti, grenkobe in nasilja do sebe in drugih. Med ženskami pogosto potekajo prave krvave vojne, ženska zna biti z žensko kruta in neizprosna. A prav med ženskami zato odkrijemo svoje silnice in se odločamo za preobrazbo v drugačno žensko. Velik del družbenega nasilja se rojeva prav med materjo in hčerko, med snaho in taščo, med prijateljicami in kolegicami, med zapuščeno ženo in novo partnerko.«

3. Počutite se lepe in privlačne v svoji koži

Pogosto se soočamo s svojimi pomanjkljivostmi – mediji nam govorijo (ali pa si to govorimo že kar same), da nismo dovolj dobre, da bi morale narediti še več, izgledati bolj mladostno, bolj to in ono … Kaj pa, če se sprejmemo takšne, kot smo, saj smo čudovite? Ko se dobro počutimo v svoji koži, prebudimo svojo moč, ženska energija pa lahko svobodno teče. 

4. Privoščite si užitek

Orgazem, peneča kopel, masaža, maska za obraz, ples, sprehod v naravi, plavanje, branje poezije, kuhanje … privoščite si vse, kar vas sprošča in osrečuje. Samo od vas je odvisno, ali si boste dovolile uživati ali ne. Užitek pa je najboljši način za krepitev ženske energije. 

5. Prebudite svojo življenjsko energijo

Odprite se pretoku kreativne življenjske energija, ki živi v vsakomur od nas, napaja celotno telo in širi zavest. 

Z majhnimi koraki lahko pomagamo pri prebujanju ženske energije v svetu, ki je potrebna, da se zgodijo potrebne spremembe v svetu. 

Vir: Forever conscious

Vabljeni na Sensa JIN-JANG vikend s S.Irene od 13. do 15. maja

Preberite še: 

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode