5 kvalitet, ki iz ženske naredijo dobro ženo

Vseh pet kvalitet ima vsaka ženska v sebi že od rojstva, prava znanost pa se jih je naučiti primerno uporabljati.

5 kvalitet, ki iz ženske naredijo dobro ženo (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
12. 9. 2020

1. Žena – energija kontrole (Patni, sanskr.)

Ženska je zaščitnik moških čutov, moški pa zaščitnik ženskinega fizičnega telesa. Ženska ima moč zaustaviti slabo navado, še preden se ta razvije, tako da na ženstveni način postavi prave meje. Ona je ta, ki lahko reče »Slab občutek imam glede tega …,« s čimer lahko možu prepreči, da naredi veliko napako.
To pa ne more biti edina energija ženske v družini, saj jo lahko naredi preveč dominantno in kontrolorsko. Uporabljati jo je treba podobno kot čili pri kuhanju – zmerno.

2. Mati – energija nege (Mata, sanskr.)

Energija podpore in miru. Ženska naj jo uporablja, ko je moški nemočen, ko nima nikogar, na kogar bi se lahko obrnil. Pomembno pa je, da ženska te energije ne uporablja prepogosto, saj se lahko tedaj vloge v družini zamenjajo. Žena ni mama, materinsko energijo lahko zato izrazi, ko je mož v hudih težavah.

3. Hči – energija podreditve (Kanyaka, sanskr.)

To je energija, ki je v največjo pomoč v prepirih – preprečuje konflikte. Najboljša obramba pred jezo je sladka podreditev. Ko ženska pravilno koristi to energijo, možu pomaga uvideti, da ni njegov nasprotnik.

4. Sestra – energija sprejemanja (Svasa, sanskr.)

To je energija, ki drži družino skupaj. Izraža se v tem, da si srečna s tem, kar imaš in da si vesela, da je tvoj mož poleg tebe. To je energija, ki pomaga preživeti vsako krizo.

5. Ljubica (Aryani, sanskr.)

To je energija, ki jo je treba koristiti primerno. Danes se o tej energiji največ govori, najbolj se jo tudi ceni. Večina žensk ne želi biti spoštovanja vrednih mam – raje bi bile seks bombe. Družine gradijo na osnovi uživanja, takšne družine pa ne trajajo. Preprosto zato, ker skušajo ljudje namesto skupnega družinskega napredka in duhovnega razvoja – povečati svoje čutno uživanje.


"Vse te energije so že v vsaki ženski. Koristiti jih je treba kot kombinacijo, ne vsake posebej. To ne pomeni, da igraš razne vloge – to preprosto pomeni, da pravilno usmerjaš vse ženstvene energije, ki jih imaš." Julia Gonaway

Da pa boste dame lahko razvijale karizmo in vseprivlačne lastnosti, je treba biti v stiku s takšnimi ženskami. In s samo seboj …

Iz nove knjige Ženske in moški, Andrej Pešec

Poglejte si še: Andrej Pešec: Lahko vsakomur uspe najti pravo osebo zase?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri