5 načinov, kako lahko vadimo zaznavanje energije

Kdor je po naravi intuitiven in senzibilen, je bržkone že naletel na človeka, čigar energija je bila tako nevzdržna, da ga je kar odneslo stran … ali pa tako osupljiva, da se je zaljubil na prvi pogled. Poglejmo si, kako ljudje s svojo energijo vplivajo na nas.

5 načinov, kako lahko vadimo zaznavanje energije (foto: profimedia) profimedia
2. 10. 2022

Če bi znali zares dobro zaznavati tujo energijo, bi se zgodilo naslednje:

  • Takoj bi zaznali, če nam hoče nekdo škodovati
  • Vedeli bi, ali tisti, ki nam je všeč, deli naše občutke
  • V hipu bi nam bilo jasno, kdaj je bližnjemu težko
  • Prepoznali bi negativno energijo in se ustrezno zaščitili

5 načinov, kako lahko vadimo naše zaznavanje tuje energije:

1. Začnimo pri sebi

Da bi lahko začutili in pravilno dešifrirali tujo energijo, moramo biti najprej povezani sami s seboj. Vedeti moramo, kdo smo in kaj čutimo sami. Moramo biti prisotni v svojem telesu in v danem trenutku. To naredimo tako, da opazujemo svoja čustva, svoje dihanje in reakcije ter smo sposobni vplivati na spremembe. Ko bomo tega sposobni, se nam bodo avtomatsko okrepili vsi čuti.

2. Opazujmo energijo domačih živali in otrok

Otroška energija je mnogo bolj pristna od odrasle – ni onesnažena z umom, ki kar naprej procesira težave. Je igriva in iskrena. Opazujmo jo in se učimo. Otroci ne lažejo, ne skrivajo svojih čustev in nimajo skrivnih namenov. So, kar so. Enako je s hišnimi ljubljenčki, še posebej z mačkami, ki so izredno subtilne in samosvoje. Opazujte, kako se njihovo razpoloženje spreminja glede na okoliščine, in kako  reagirajo.

3. Bodimo pozorni na razpoloženje naših ljubljenih

Četudi smo si z nekom zelo blizu, je med nami včasih nevidna stena. Če nas preveva strah, se zapremo vase. Ne govorimo z lahkoto o svojih čustvih in naš obraz ne izraža vselej tistega, kar mislimo. Naučili smo se igrati. Zdaj je priložnost, da odvržemo vse svoje maske, in s pozornim opazovanjem svojih dragih tudi njim ponudimo priložnost, da so, kar so. Ne sodimo – samo opazujmo. Kakšno je njihovo razpoloženje? Kaj jih jezi, kaj radosti? Kaj čutijo? Ne predvidevajmo, ampak si dovolimo, da jih samo … začutimo. Morda naš um napleta neko zgodbico o njihovem stanju, v resnici pa se počutijo čisto drugače. Raziskujmo in predvsem - pogovarjajmo se.

4. Opazujmo ljudi, ki jih srečujemo vsak dan 

Vsak dan imamo opravka z različnimi ljudmi, ki jih ne poznamo preveč dobro. Sodelavci, potniki na istem avtobusu, strežno osebje v kavarni, poštar, prodajalka v trgovini … Kako vplivajo na nas?

Ali znamo prepoznati čustvene vampirje? Nam kdaj v stiku z novo osebo šesti čut prišepne, da le-ta nima dobrih namenov? Včasih se lahko zgodi, da spoznamo nekega novega človeka in imamo takoj občutek, da mu lahko zaupamo in vse povemo.

Kakšni dvomi se nam porajajo glede ljudi, ki nam prihajajo naproti in o njih v resnici nič ne vemo? Če nenadoma zaznamo zelo močen občutek v stiku z določeno osebo, gre zagotovo za glas naše intuicije. 

5. Vzemimo pod drobnogled neznance

Dobra vaja za preizkušanje intuicije je interakcija. Najbolje je, da se odpravimo nekam, kjer je veliko ljudi – na primer, v nepoznano restavracijo. Opazujmo, kaj se dogaja. Pozorno si oglejmo ljudi. Kaj počnejo? Kakšna je njihova govorica telesa? Kaj izdajajo njihove oči? Posebno pozornost namenimo tistim, ki se nam približajo. S kakšnimi občutki nas navdajajo? Nam je ob morebitnem telesnem stiku prijetno ali neprijetno? Izberimo si nekoga in z njim izmenjajmo nekaj besed … opazujmo: kakšen je prvi vtis? Kako se obnaša naše telo? Nam je postalo vroče? Si želimo oditi? Nas sili na smeh? Nato se obrnimo in namenimo pozornost drugi osebi. Se je naše stanje spremenilo? Kakšne so razlike v energiji, ki jo zaznavamo?

Ko bomo sposobni dobro razločevati med občutki v sebi, bomo pripravljeni na vse.

Vir: Atma.hr

Preberite še: