5 načinov, kako se zavarovati, kadar smo še posebej občutljivi

Kadar doživljamo velike osebne spremembe in pa tudi, ko se v vesolju (pa tudi na Zemlji) dogajajo velike spremembe, smo lahko še posebej občutljivi. Za tiste, ki ste že po naravi empatični, je takšno obdobje lahko zelo naporno. Preberite, kako se izogniti anksioznosti, kadar močno zaznavate energijo okrog sebe.

5 načinov, kako se zavarovati, kadar smo še posebej občutljivi (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
26. 9. 2019

Najboljši in najhitrejši način, da se zaščitite, da enostavno v mislih naprosite za zaščito svoje energije. 

Navajamo pa še nekaj drugih možnosti:

1.  Bodite pozorni na to, s kom preživljate čas

Kadar smo posebej občutljivi, je nujno, da se obkrožimo z ljudmi, ob katerih se dobro počutimo. Izogibanje situacij, ki nam jemljejo energijo in ljudi, ki so nagnjeni k toksičnim odnosom je ključnega pomena. Kadar smo v harmoniji s seboj morda res lahko prenesemo vse, pa čeprav smo potem morda utrujeni … ko smo v stanju večje občutljivosti pa moramo biti izredno prijazni do sebe in se naučiti reči ne ter nemudoma zapustiti situacijo, ki nas lahko povsem izžame. Če se imamo radi, si bomo privoščili nežne odnose in se oddaljili od čustvenih vampirjev.

2. Pobegnite v naravo

Bivanje v velikih mestih in delo v stresnih razmerah nas lahko popolnoma ohromi. Kadar čutite, da ste na koncu z močmi, si privoščite čas zase v objemu rastlin in živali. Poiščite miren kotiček v bližnjem parku, ob reki, na obali … in samo globoko dihajte ter vsrkavajte čarobno zdravilno energijo narave. Če ste omejeni v časom, bo pomagalo že, če svoje dlani položite na deblo drevesa. Zaprite oči in prosite mati naravo, naj vas revitalizira. Na koncu se ji ne pozabite zahvaliti za ta čudoviti dar.

4.  Ponavljajte mantro / mrmrajte si melodijo

Če ste ujeti v množici, ki vas močno utesnjuje, se zamotite tako, da si potihem ali samo v mislih recitirajte priljubljeno mantro. Lahko tudi mrmrate melodijo pesmi, ki vas navdaja z veseljem, ali pa si ponavljate izbrano afirmacijo. Ko boste preusmerili svojo energijo, boste zaprli dotok negativnih vplivov iz okolja.

Nekaj idej za preproste pozitivne misli:

  • »Sem močna in pogumna oseba.«
  • »Sem varen/varna. Privabljam samo veselje in radost.«
  • »Čutim svetlobo. Vse je v redu.«
  • »Čutim mir. Sem mir. Vse je v redu.«
  • »Nič se mi ne bo zgodilo, varna/varen sem.«

Preberite še:

Vir: Forever Conscious