5 načinov zaščite pred absorbiranjem negativne energije drugih

Z empatijo, sposobnostjo prepoznavanja občutkov in čustev drugih ljudi, si lahko tudi škodujete, če trpljenje in negativnost drugih ljudi absorbirate sami. Celo oseba, ki ni toliko empatična, je lahko tarča negtivnih energetskih napadov, kadar je obkrožena z ljudmi, ki so pretirano negativistični ali čustveno dramatični.

5 načinov zaščite pred absorbiranjem negativne energije drugih (foto: profimedia) profimedia
11. 12. 2022

Tukaj je pet metod, ki vam bodo pomagale, da boste absorbirali manj negativne energije od ljudi, ki vas obkrožajo.

1. Bodite selektivni do ljudi, ki jim pustite blizu

Sprijazniti se morate z dejstvom, da vam vsi ljudje ne morejo biti všeč in da ne morete postati prijatelj z vsemi, ki vam pridejo na pot. Ne silite se v pretirano prijaznost do tistih, v katerih družbi se ne počutite dobro, pa naj bo to v službi, družini ali v prijateljskem krogu. Ko spoznavate nove ljudi, upoštevajte svojo intuicijo.

Če se pogosto znajdete v družbi prijatelja, ki okrog sebe širi negativnosti, če imate občutek, da vas kdo nenehno izkorišča ali je z vami neprijazen, je morda nastopil čas, da se od njega preprosto distancirate. Nekatera prijateljstva pač niso dobra za vas, s tem se boste morali sprijazniti. Ko boste to sprejeli, jih boste zlahka spustili iz svojega življenja.

2. Ne poskusite ustreči vsakomur

Vsi smo omejeni s časom, zato je pomembno, komu ta čas namenjamo. Ne zapravite ga za ljudi, ki so do vas popolnoma brezbrižbi, ko vam je hudo, ali so prekomerno kritični do vas. Tako kot vi ne marate določenih posameznikov, tako tudi nekateri drugi ne marajo vas. S tem ni nič narobe. Raje se osredotočite na tiste odnose in ljudi, ki so vam všeč in uspevajo naravno, brez velikega truda. Ugajanje je v takšnih razmerjih vedno vzajemno.

3. Pazite se energetskih vampirjev

Kot smo že omenili, lahko imate prijatelje, ki so vedno negativni do življenja, toda obstajajo še bolj 'strupeni' ljudje. Lahko bi jih poimenovali kar energestki vampirji. Ti ljudje vam s svojo totalitaristično negativnostjo posrkajo vso pozitivno energijo in vas prežamejo z vso svojo negativnostjo. Na takšen način se pač hranijo.

Pazite se energetskih vampirjev, ki vedno uporabljajo negativne besede in vas napadejo s svojimi negativnimi čustvi. Povejte jim, kako se počutite ob njihovem pesimizmu. Če vašega sporočila ne bodo razumeli, potem morda niso vaši prijatelji. To seveda še ne pomeni, da niste na voljo pravim prijateljem, kadar so v stiski.

4. Bodite odgovorni do sebe

Vi ste edina oseba, ki ima nadzor ne tem, kako se počutite. V vsakem primeru imate izbiro, kako se odzvati in kaj storiti. Ljudje potrebujemo leta treninga, preden smo sposobni nadzorovati svoja čustva, vendar pa se vse začne s trenutkom zavedanja.

Prevzemanje odgovornosti zase pomeni, da boste morali vse bolj ozaveščati, kako se počutite v danem trenutku, v družbi določenih ljudi, in ukrepati v dani situaciji. Ne bodite žrtev, kajti imate moč, kako doživljati lastno življenje. Spremenite tisto, kar vam ne služi.

5. Vzemite si čas le zase

Čas, ki ga preživite v svoji lastni družbi, je lahko izjemno koristen, zdravilen in regenerativen. Za nekatere je samota precej težka, saj prinaša soočenje s sabo, z lastnim jazom. Vendar pa je ta čas nujno potreben, da bi lahko vedeli, kaj v svojem življenu resnično potrebujete.

Vir: www.wakingtimes.com