5 negativnih misli, ki se jih izogibajte

Pet stavkov, ki smo jih zapisali, ne prinašajo nič dobrega. Izognite se tem negativnim mislim ali jih transformirajte.

5 negativnih misli, ki se jih izogibajte (foto: profimedia) profimedia
8. 2. 2018

"Misli, ki se jih odločamo misliti, so naše orodje, s katerim barvamo platno svojega življenja." (Louise L. Hay)

1. Nisem dovolj dober/dobra

Morda včasih niste najboljši starš, delavec, športnik ali prijatelj... Nihče ni popoln in vsak ima svoje manjke, zato ponavljanje tega stavka res ni potrebno. Koliko ljudi ima večje omejitve kot vi, pa so vseeno uspešni. Uspe jim zato, ker verjamejo vase. Dopustite si biti nepopolni, učite se in se cenite. 

2. Nihče ne skrbi zame/nihče me nima rad

Na tem svetu je prav vsakdo obkrožen z ljubeznijo, težava je le, da si je ne dovoli sprejemati. Ne opazimo malih gest, ki jih počnejo drugi. Pričnite s tem, da vi pokažete ljubezen drugim. Hitro jo boste začeli prejemati nazaj. Če niste zadovoljni z ljudmi okrog sebe, kdo vam brani, da spremenite svojo okolico?

3. Te osebe ne maram

Normalno je, da vam kdo ni najbolj pri srcu in ne resonirate z njim. A pozornost na negativne strani drugih vam ne bo prinesla dobrega počutja. Poskušajte najti vsaj eno dobro stvar pri osebi, ki ji ne marate, a je v vaši bližini. Olajšali si boste življenje. 

4. Zakaj so drugi boljši od mene?

S primerjanjem in tekmovalnostjo ne boste nikamor prišli. Vedno boste našli nekoga, ki bo lepši, hitrejši, mlajši, bogatejši... Vedno (!) obdržite fokus na sebi, na vaši celoviti, edinstveni in neponovljivi osebnosti. 

5. Ne bo mi uspelo

Če si boste to govorili, vam res ne bo uspelo. V resnici pa imate cel svet v vaši dlani, imate odgovornost za svoje misli, svoje delo... Če želite, boste uspeli. 

Vir: atma.hr