5 nevarnih laži, v katere verjamemo

Sledi pet nevarnih mitov, po katerih običajno delujemo. 

5 nevarnih laži, v katere verjamemo (foto: unsplash) unsplash
8. 8. 2018

»Vse, kar si naučil samega sebe, je vedno bolj zatemnjevalo tvojo moč« - Tečaj čudežev 

Večina naših prepričanj, na podlagi katerih še vedno delujemo, se je oblikovala veliko prej, preden smo šli v vrtec. Izbrali smo miselno – čustveni okvir, ki kljub našim afirmacijam in pozitivnim nameram še vedno deluje kot naša privzeta nastavitev. Ta privzeta nastavitev deluje v našem življenju vedno, kadar ne živimo v sedanjem trenutku.

Vklopi se takoj, ko začnete »misliti«, kar bi bilo dobro. Ko le ne bi bila večina teh misli zgrešena!

· Mit št. 1: Če hočeš ozdraveti, potrebuješ nekaj zunaj sebe.

Takoj ko vam je začelo teči iz nosa ali ste dobili vročino, so vas dobronamerni starši po hitrem postopku odpeljali k zdravniku. Ponudili so vam sladki sirup, vam dajali tablete in vas nehote naučili, da »se telo ne more ozdraviti samo«. Ta trditev je očitno napačna, ker pa je tako prevladujoča, se le malo ljudi posvetuje z edinim virom, ki je zmožen ozdraviti prav vse.

·  Mit št. 2: Najbolje, da utišaš svojega notranjega vodnika.

Namesto, da bi nas učili, naj poslušamo drobni, tihi glas (ki je jasen in glasen, če si vzamemo čas, da mu prisluhnemo), so nas naučili, naj sledimo pravilom. Naučili so nas, da obstajata prav in narobe, resnica in laž, dobro in slabo. Vsi ti pojmi bi bili otročje lahko, če bi le poslušali Resnico.

· Mit št. 3: Denar ne raste na drevesu.

Če smo čisto natančni, so bankovci nastali iz dreves. Žalostno pa je, da je sporočilo o pomanjkanju vžgano v našo duševnost, še preden naredimo prvi korak. Svet je fantastično poln obilja, in to bi morali starši z zgledom učiti svoje otroke.

· Mit št. 4: Če hočeš kam priti, moraš garati kot vol.

Ali tudi »brez trdega dela se ne da doseči nič vrednega«. Tako ta mit povzroča veliko bolečin in trpljenja. Resnica je, da vse izvira iz naših misli. Vse. Kadar pa imate svoje delo radi, je bolj podobno igri. Zabavno je, če bi se z njim ukvarjali, tudi če vam ne bi plačali. Garanje tu ne igra nobene vloge – poleg tega pa – marsikateremu volu danes ni več treba garati.

· Mit št. 5: Svet je zastrašujoč in nevaren.  

Kateremu otroku danes sploh še dovolijo, da bi se igral pred hišo brez nadzora odraslega? Raje naučite otroke, da je svet poln bogastva, da so ljudje zanimivi in da je prav vsak prijazen, če dobi priložnost.

Ne pozabimo, da Resnica resnično izvira iz nas samih. Vse, kar doživimo, kar živimo, je plod tega, kar mislimo. Vse. Pa tudi, če si moramo to ponavljati vsakič znova. Resnica je tukaj, ne glede na to, kar si dopovedujemo ter kako smo sprogramirani. Čaka na nas. Čaka, da se končno prebudimo in zavemo, da ne rabimo trpeti, ne rabimo garati, ne rabimo čakati nekoga od zunaj, da nas odreši, da nam odvzame bolečine. Vse to je že v nas. Dovolimo si to vzeti. Zdaj je čas za nas.

Pam Grout: E na kubik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri